Sunday, April 08, 2007

SITÄ SUN TÄTÄ

.

April skies between birches. Huhtikuun taivasta koivujen lomassa.

Ystäväni Charlotta meni pääsiäisenviettoon sukulaisiin. Tekstiviestissä sanoi: "Baba meni juuri uuniin."

Kuka on Baba? Pitäisikö minun huolestua?

Eilen shoppailtiin, ja yllättäen myymälävarkaiksikin jouduttiin. Hupp! Kassakuitista kävi kotona ilmi että kahdesta päällekkäisestä pikkumatosta vain toisesta oli laskutettu. Erikoistarjous kohtalon oikusta. Kaksi yhden hinnalla. Sen voi järkeillä rikkeettömäksi rikkeeksi myymälävarkaiden tavallisen yleismaailmallisen logiikan mukaan. "Isoilla liikkeillä on varaa siihen. Heillä on vakuutukset ja suuret kassatulot. En koskaan varastaisi pienestä myymälästä joka on yksityisomistuksessa."

Mikään ei ole niin kekseliäs kuin ihminen joka tuntee tarvetta selitellä oikeuksiaan ja oikeuksiaan. Paitsi ehkä insinööri.

Asiasta aasinnahkaan, mitenkähän turska on päässyt Espanjan pääsiäisruuaksi? Ja onko se sitä? Ainakin sanaa "bacalao" on toisteltu ahkerasti Espanjan TV:n ruokaohjelmissa siinä missä meillä sanaa "lammas".

Ollaan luettu säännöstelemällä perjantain ja lauantain Hesareita koska tänään ei tule lehteä eikä taida tulla huomennakaan. Yleisönosastosta luin äsken kirjoituksen jossa naislääkäri sanoi saaneensa tarpeeksi naispappien vastustuksesta ja julisti eroavansa kirkosta. Naislääkärit ovat joutuneet aikanaan samankaltaisen eriarvoisuuden kohteeksi kuin nyt naispapit. Vieläköhän on olemassa naislääkäreitä vastustavia tahoja? Outo ajatus. Perin outo. Pitäkää pintanne, naispapit. Sadan vuoden kuluttua tilanne on toinen.

Aloin muutama päivä sitten lukea Hesarista Rip Kirbyä mitä en ole aikaisemmin tehnyt. Viivin ja Wagnerin katson yleensä. Yhdessä stripissä Wagner halusi istua terassilla kevään saavuttua ja siinähän istui vaikka lunta tuiskutti. Fingerpori on verraton. Siinä vierailee muiden sarjakuvien hahmoja kuten Mustanaamio. Eilen hemmo soitti toiselle mutta tämä ei ehtinyt puhua. Sanoi olevansa "ripillä tunnustamassa rikkeitään". Toden totta, viimeisessä kuvassa näkyi Rip Kirby hovimestarinsa kanssa. Hah hah.
.

4 comments:

 1. Polgara2:08 pm

  Heh - on niitä aika paljon naisia, jotka haluavat ehdottomasti naislääkärille, tietyistä syistä. Terveyskeskuksisssa tämä on ihan hyväksyttyä, kunhan vika vain on alapäässä! Jospa minä haluan tietylle mieslääkärille (joka on myös erikoistunut psykiatriaan), koska vika onkin yläpäässä? Eipä taida onnistua. Kirkosta erosin heti kun se iän puolesta oli mahdollista, silloin joutui vielä papin ns. puhutteluun. Mainitsin jo tuolloin, vuonna nakki & lenkki, naispapit, joita hän ei uskonut koskaaa tulevan, kirkon valtavan omaisuuden sekä sen, että minusta kirkko pitäisi erottaa valtiosta ja kirkollisvero sinänsä muutenkin poistaa. Hankkikoon ev.lutkin kymmenyksensä itse, kuten lahkotkin...
  Sarjiksista: Viivi ja Wagner on kyllä ehdoton. En kyllä sen takia lehteä tilaisi, mutta kun kaveri se työpaikalle tuo, luen kyllä.
  Muistatko, aikanaan Uudessa Suomessa oli aina oiskohan ollut kerran viikossa vai useammin, joku englantilainen sanonta, josta sitten pilakuva. Ne olivat hauskoja ja hyvä tapa oppia... Mr. Brown is under the weather this morning. Tms. muistuuko leidille mieleen?

  ReplyDelete
 2. Hei Polgara

  Lääkäri on kyllä sen verran intiimi juttu joskus että on hyvä kun mies voi valita mieslääkärin ja nainen naislääkärin, sikäli kun on valinnanvaraa.

  Me erosimme kirkosta 80-luvulla ilman mitään kuulusteluja täyttämällä jonkin lomakkeen. Virkailija, nuori nainen hiukan sitä ihmetteli kun hänen sanojensa mukaan ihmiset enemmänkin liittyivät kirkkoon (?) Verottajalle se tieto ei meinannut millään välittyä. Saimme parinakin vuonna pyytää korjausta kun vaan tahtoivat kirkollisveron meiltä periä.

  Uusi Suomi ei ole tuttu, mutta jossain lehdessä muistan että oli englanninkielinen sarjakuva ja pienoissanastokin. Ettei vaan ollut Hesari? Hyvä idea joka tapauksessa.

  ReplyDelete
 3. Polgara3:36 pm

  Tää oli kyllä Uusi Suomi silloin joskus aikanaan, kun koko lehdessä ei ollut muuta järkevää luettavaa - ja se oli aina sanonta, yleensä harvinaisempi... Hyvä idea kuitenkin!

  Erosin kirkosta joskus 70-luvulla...ja olin kovin nuori, joten papin puhuttelu oli heidän mielestään vissiin paikallaan ;D

  Turskan joutuminen Epsanjaan johtunee jotenkin katolisuudesta - epäilen. Ja se turskamuona on muuten aikastas hyvää, vaikka haisu ei ensin niin raikas olekaan ,>

  ReplyDelete
 4. Polgaran kissa Vincent saattais tuumata että tuuska on heekkua :)

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.