Monday, June 11, 2007

PUHUTAAN ROSKAA

.

Sammalleimu. Ei siedä kalkkia. Hyvä tietää etukäteen mieluummin kuin takakäteen. Vai onko se jälkikäteen?

Olen muutamana päivänä kaikessa hiljaisuudessa toiminut Roska päivässä liikkeen kannattajana ja poiminut ohimennessäni jotain maahan heitettyä ja pistänyt roskikseen. Yhteisvastuulla parempi yhteiskunta. Uutterat muurahaiset saavat yhdessä paljon aikaan. Duaa, duaa, dubi dubi duu. Joopa joo, viimeksi huomasin nostavani roskikseen pussillista koiran käyntikortteja. Jos olisin heti sen nähnyt en olisi siihen tarttunut. Yh ja hyh. Siinä ja silloin tajusin että roskiksien tyhjentäjien duuni vaatii kohtalaisen karskia luonnetta. Noita ylipursuneita roskiksia mikä tässä oli kyseessä, näkee aika usein. Koiranomistajilla pitää myös olla luonnetta.

Jatkoin siinä sitten matkaani joen varren uimarannan ohi kulkevaa tietä. Eläkeläisen näköinen pariskunta tuli vastaan. He pysähtyivät ja nousivat pyöriltä. Katsoin mihin he menivät. Ai, muitakin ihmisiä oli valveutunut osaltaan hoitamaan roskaongelmaa! He menivät kohti tyhjiä tölkkejä ja mäkkärin aterian papereita ja pahveja joita oli levällään pitkin nurmikkoa. hetken ajattelin että menisin auttamaan mutta olin vielä aavistuksen verran ällööntynyt edellisestä kokemuksesta ja laskin jo tehneeni osuuteni siltä päivältä, joten jätin sikseen. Katsoin vielä taakseni. Pariskunta palasi pyöriensä luokse tekemättä roskaongelmalle mitään. Olivat vain käyneet päivittelemässä nykynuorison tapoja. Otin vapauden omassa mielessäni päivitellä kaikkia ihmisiä jotka valittavat ja päivittelevät eivätkä tee mitään. Kai nuokin ihmiset kuluttivat lopun päivästään roskan puhumiseen. Samanlaisia roskaajia kuin mäkkäriroskaajatkin, vaikka erilaisia, jos ymmärrätte mitä tarkoitan.
.

3 comments:

 1. Roska - loppumaton työmaa. Eilen uimarannalta tuli kerättyä jos jotain samalla kun lapset olivat lopettelemassa uimista. Ei se niin tolkuton vaiva ole kerätä omien roskien mukaan kasaa muidenkin roskia siitä lähiympäristöstä. Toivottavasti seuraavilla on mukavampaa istahtaa siihen.

  Pari viikkoa sitten menin lauantai- (vai olikohan sunnuntai-) aamuna fillarilla Hesaan. Lasinsiruja oli matkalla jonkin verran ja tuli yhdestä tunnelista niitä hieman tuupittua sivuunkin yhden pariskunnan kanssa. Melkein pitäisi olla viikonloppuna harja fillarin mukana. Sillä voisi säästää useammat renkaat.

  ReplyDelete
 2. Kaikessa kiireessa vain haluan kertoa etta olen palannut blogimaailmaan. Viime viikon 'kilpailun' voittajat nakyvat taman aamuisessa postauksessani. Kuulutkohan joukkoon?

  ReplyDelete
 3. HPY

  Ehdin jo eilen käydä katselemassa olitko palannut - et ollut :) Tottahan toki kuulun joukkoon... Tulen ihan heti tsekkaamaan onko kilpailussa palkintoja.

  Teme

  Palasin juuri kävelyltä, jonka aikana poimin kahdessa kohdassa jotain maasta ja heitin roskikseen. Ehkä olen nyt siirtymässä Roska päivässä - liikkeestä Kaksi roskaa päivässä - liikkeeseen :)

  Katsoin tarkkaan mitä poimin, jotta eilinen koiranjätösvälikohtaus ei toistuisi. Otin maasta purkkapaperin, oluttölkin ja mäkkärin kannellisen juomamukin. Siinä vaatimaton panokseni kansalaisyhteiskuntaan. Toivottavasti joku näki minut ja sai siitä idean.

  Kiva kuulla että olit hyvänä esimerkkinä lapsillesi uimarannalla! Juuri tuolla tavalla vanhempien tulisi opettaa jälkikasvuaan. Oma esimerkki tehoaa paremmin kuin pelkät sanat.

  Lasinsirut tekevät minut jotenkin surulliseksi. Heh. voisikohan pyörään kiinnittää lumiauran tapaisen harjan jonka voisi laskea alas kun näkee lasinsiruja ja välttää rengasrikon?

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.