Friday, August 17, 2007

PUUTARHA PÄÄSI VÄHÄN REPSAHTAMAAN

.

Syysleimu.

Blogilista ei ole päivittänyt blogejani koko eilispäivän aikana. Yöllä on satanut. Heräsin märkään pilviseen päivään. Kello yhdeksältä on aika hammaskiven poistoon. Yikes and gadzooks! Joku normaali ihminen voisi kuvitella että tämä on niin sanottu "huono päivä". Ja kissan villat!

Elämä on mukavaa. Olen parina päivänä innostunut möyrimään puutarhassa. Siellä riittää kitkemistä, kohentamista ja uuden suunnittelua. Eilen sattui tulemaan televisiosta ohjelma jossa englantilainen kaveri loi puutarhan maiseman osaksi. Kiinnostavaa ja innostavaa.

Tämä kesä ehti pitkälle ennen kuin meillä oli aikaa kohdistaa mielenkiintomme pihatöihin. Juhannukseen asti oli kauheasti töitä, ja puoliso haali vapaa-aikoihin golfia, mitä jatkoi lomallaan heinäkuussa. Itselläni on opetus jatkunut kunnes vasta nyt on kolmas viikko hillitympää lukujärjestystä. Olikin jo aika vähän hellittää.

Yksi mikä pihassa on yllättänyt on aivan mieletön määrä piharatamoa. Sitä olemme useina päivinä nostaneet juurineen maasta ja kantaneet kourakaupalla kompostiin. Se leviää tallattujen kukkiensa kautta jalkineissamme. Olisi pitänyt jo alkukesällä alkaa kitkeä. Nyt ei olisi miljoonaa rikkakasvia riesana. Toisaalta hyvää liikuntaa kumarrella ruohikossa.

Omenasato jäin pienenpieneksi. Ainoan puumme muutamat omenat olivat viallisia ja matoisia. Poimin viimeisen kaneliomenan maasta ja puhdistin sen. Aah, se oli säilynyt koskemattomana. Mehukas, valkolihainen, maukas! Vieläkin tulee vesi kielelle kun sitä muistelen. Toivotaan ensi kesänä isompaa satoa.

Keskiviikkoyönä oli ollut voimakas rajuilma. Naapurin rouva minulle siitä kertoi kun ryhdyimme juttusille tonttiemme rajalla syreenien lomassa. Pimeässä yössä oli nähty spektaakkelimainen valoshow ja jyrinäkin oli melkoinen kello yhden maissa. Ihme että en ollut herännyt. Myöhemmin kerroin puolisolle eikä hänkään ollut moisesta ollut tietoinen. Työkaverilta vasta kuuli. Tiistaina päivällä puoli 12 olin kyllä havainnut jyrinää ja salamoita, mutta naapurin rouva sanoi nauraen että ei se päivällä ole mitään yöhän verrattuna. Lehdessä kirjoitettiin että ukonilman salamat saivat Helsingin kadut näyttämään sinisiltä. Olisipa se ollut hienoa nähdä.

Parasta on hyvä yöuni. Eilen soi puhelin kun olin jo nukkumassa eikä se ollut miellyttävää, paremminkin epä-. Vielä tänä aamuna tunsin oloni oudon pöllämystyneeksi. Heräsin vasta varttia vaille 6. Heräämisen varmistamiseksi menen juomaan toisen kupin kahvia. Hyvää perjantaita! (Onhan nyt perjantai...?)
.

4 comments:

 1. Charlotta5:06 pm

  Leimukukka ainakin näyttää upelta, samoin syyshortensiat, joiden kuvan aion poimia taustakuvakseni. Viime aikoina minulla on ollut taustana otoksesi Bulevardilta. Minä muuten heräsin siihen ukonilmaan - oli tosiaan spektaakkelimainen. Toivottavasti seuraava näytäntö on hiukan aikaisemmin - nyt esitys oli niin myöhään, että minuakin nukutti.
  Nyt on tosiaan perjantai, iltapuoli jo, joten toivottelen hyvää viikonloppua!

  ReplyDelete
 2. Hello!I am lazy in this moment to speak in English, but you learn French? today I planted pink and mauve plox.

  ReplyDelete
 3. Charlotta

  Buon finesettimana!

  Lyliane

  I know how you feel. Moi aussi, quelque fois je me sens paresseuse. Cet après-midi, on va visiter un ami français...

  ReplyDelete
 4. Mullakin on ollut nyt silleen ettei ploki päivity. Höh?

  Pelkään ukkosta joten tässä on ollut nyt monta päivää ja yötä että olen piiloutunut peiton alle ja tärissyt.

  Johtuisikohan tuo omenasadon vähäisyys siitä että pölyttäjät ovat dramaattisesti vähentyneet?

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.