Monday, September 24, 2007

PÖLLÖPÖNTTÖ JA MUITA ASUMUKSIA

.

Different houses for different birds. Eri linnuille erilaiset asumukset.

Birds, and fish and insects and animals and people live in different nests or houses or whatever. Ever think about about that?

Oletko koskaan tullut ajatelleeksi miten erilaisia pesiä ja koteja planettamme eläimillä ja ihmisillä on? Linnuilla, kaloilla, hyönteisillä, nisäkkäillä...

Otin oheisen kuvan eilisillä teemapäivillä. Kylteissä lukee mille linnulle mikin pönttö on. Ehkäpä tekstit saa näkyviin kun klikkaa kuvan isoksi. Tuo keskimmäinen jöpökkä ylhäällä oli ainakin jollekin pöllölle. Enpä ole ennen tiennyt pöllöpönttöjen olemassaolosta.
.

6 comments:

 1. Oletko ruvennut vuokraemännäksi :)

  ReplyDelete
 2. Samasta Päivä maalla - tilaisuudesta kuin eilen postaamani kuvatkin :)

  ReplyDelete
 3. Vastasin sinun haasteeseen, hieman omaperäisellä tavalla. ;)

  Käy katsomassa.

  ReplyDelete
 4. Ei pöllömpiä pönttöjä.

  ReplyDelete
 5. Minua on aina kummastuttanut ihmisten asuinpaikka, talo. Siinä on jotain outoa. Sen jämäkkä kulmikkuus, miten se vie tilaa eikä anna periksi. Minulla on toisinaan hämärä mutta itsepintaisesti sinnittelevä tunne, että ihmisten kuuluisi asua kuplamaisissa asumuksissa, joiden seinät mukautuvat itsestään sisälläolijoiden tarpeiden mukaan. Esimerkiksi öisin talo painautuu lähelle nukkujia eikä vie ympäristöstään tilaa. Varsinkin pitkänomaiset kerrostalot ahdistavat minua omituisella tavalla, aivan erityisesti jos ne seisovat avaran, tyhjän alueen reunalla. Asuinkaupungissani Kaarinassa on ainakin yksi sellainen paikka, jota välttelen, koska saan siitä outoja tuntemuksia. Siinä on kolmikerroksisia pitkiä kerrostaloja nurmikentän vieressä. Puistattava paikka. Ihmisillä on kummallisia päännousemia. Vai liekö kyseessä geneettisestä muistista aktivoituva muisto? En saa koskaan tietää.

  ReplyDelete
 6. Palin Zon

  Tuli melkeinpä kuvailleeksi lapsuudenkotiani, Tampereen käärmetaloja on viisi ja keskellä iso piha nurmikoineen. Mutta koko kompleksi sijaitsee asutetulla alueella, ja on viihtyisä.

  Ihmeellisiä päännousemia tosiaankin!

  Minua ahdistaa lievästi tuo ajatus että kuplamainen talo painautuisi lähelleni, olen sen verran klaustrofobinen. Huh.

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.