Saturday, September 01, 2007

SEPTEMBER

.

September. My favourite month. I always make it last for 35 days before I decide it's October. The picture isn't recent. I took it perhaps two weeks ago. The flowers now have some lovely pink in them.

Syyskuu on suosikkikuukauteni. Olen päättänyt että siinä on 35 päivää. Syyskuun 35. päivän jälkeen siirryn lokakuuhun, josta muodostuu hiukan lyhyempi kuin perinteisessä kalenterissa mutta ei se mitään. Onhan helmikuukin lyhyt. Ilman kalentereita tuskin huomaisimme koko asiaa. Syreenihortensian kuva ei ole ihan tuore. Taitaa olla pari viikkoa vanha. Nyt kukissa on hienoa vaaleanpunaista väriä valkoisen joukossa.

Puoliso lähti golfia pelaamaan jo puoli kuusi tänä aamuna. Hyvä niin, koska tulee aikaisin takaisinkin. Meidän on kutsuttu klo 15 alkavaan Perun maanjäristyksen uhrien auttamisjuhlaan. Uskomatonta. Ensin moneen vuoteen ei tule kutsuja latinoiden järjestämiin fiestoihin ja nyt pääsemme jo toiseen sellaiseen. Ensimmäinen oli viikko sitten. (Katso viime sunnuntain postaus). Tämäkin fiesta pidetään Pikkuhuopalahdessa, mutta ei samoissa tiloissa kuin edellinen, jonka järjesti Colo-Colo - jalkapalloseura. Mahdammeko taas olla ainoat suomalaiset? Ranskalainen ystävämme Jean Louis meidät kutsui, samaten kuin yhteisen amerikkalaisen ystävämme Belindan. Pääsymaksu on 5 euroa.

Onko tämä kuvittelua vai onko minulla nyt syyskuun alettua enemmän energiaa kuin eilen elokuussa? Vai onko niin että ajatus espanjan puhumisesta ja uusiin ihmisiin tutustumista elähdyttää? Joka tapauksessa väitän että positiivinen energia ja elämänilo on korvien välissä. Asenne ratkaisee joka tilanteessa. Ajattelutapa.

Energiaa tarvitaankin. Käynnistän maanantaina uuden nettikurssin jonka tehtävät ja opiskeluohjeet yms. ideoin ja suunnittelen itse. Ensimmäinen tehtävä on hiomista varten valmis. Joillakin osallistujilla nettitehtäväkurssi on osa monimuoto-opiskelua. Opetan heitä myös puhelimessa, joitakin lähiopetuksessakin yksityistunneilla.

Jospa pistäisin työt alulle että iltapäivällä päästään juhlimaan.

VALOKUVATORSTAI antoi erikoisen tehtävän tällä viikolla.

"Valokuvatorstaissa kootaan tällä viikolla digitaalista kuvapeittoa. Tarkoituksena on, että osallistujat kuvaavat viipaleen elämästä laukaisemalla kameransa yhtäaikaisesti lauantaina 1.9. kello 11.00"

Pitääpä osallistua, jos vaan muistan...
.

2 comments:

  1. Oi Rita, sinä onnellinen. Upea syyshortensia. Sellaisen minäkin haluan. Kerran jo istutin, mutta se ei suvainnut elää kauan.

    ReplyDelete
  2. Hei Leonoora

    Yritä uudelleen! Se kannattaa. Tuo kasvi oli valmiina kun ostimme talon vuonna 1995. Kasvanut kauheasti ja minä olen leikannut sitä sellaiseksi että siihen on kehittynyt runkoa. Ikävä vaan että sitä tökkii syreeniaita sen selkäpuolella.

    ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.