Saturday, December 22, 2007

JOULUKO MUKA TULEE KALLIIKSI?

Kulutushysteriaa ja kaupallista joulua ei tarvitsisi olla olemassa. Eihän se kenellekään kuulu jos naapuri sellaisen haluaa mutta omalta osaltaan sen pystyy välttämään kokonaan, jos niin haluaa. Yksi täysin ilmainen joulunviettoideani on katsella valokuvia, lehtileikkeitä, joulukuvia, vanhoja pakettikortteja tms. rekvisiittaa jota olen säästänyt vuosien varrella. Hesarin NYT-liitteen Fingerpori pääsee takuulla tänä vuonna mainittuun pinoon. 

Hehheh. Oravat katselevat lumiukkoa: "Onpa kalpea äijä." Sitten huomaavat että äijän nenä maistuu hyvältä ja alkavat hyökkäillä ihmisienkin kimppuun.  Jatkuu seuraavalla sivulla, mutta edellinen yritykseni postata kaksi kuvaa tässä uudessa Blogger-systeemissä epäonnistui, joten enpä tällä kerralla kokeile. Maybe next time...

Pointtini siis on että jouluun ei tarvitse hukuttaa ja syytää rahaa, koska on parempiakin tapoja saada joulumieltä ja joulutunnelmaa. Harmi vaan että valitsin erehdyksessä esimerkiksi tunnelmallisesta joulusta ihmisten neniä syövät oravat, hahaa. Olisi pitänyt suunnitella tämä paremmin.

Kuvan saa klikkaamalla isommaksi.

5 comments:

 1. Jotenkin harmittaa tuo jokavuotinen uutisointi kuinka paljon taas rahaa hassataan menemään joulun aikaan...

  Toisaalta juuri kerrottiin, että käsityöläisten myynnistä joulu on neljäsosa, jopa puolet vuoden myynnistä. Monta kertaa käsityöläisten tuotteet ovat hyvin käyttökelpoisia - osto vaan ajoitetaan jouluun ja mikä ettei - palkita itseään ja perhettään näin loppuvuodesta?!?

  Monen muunkin käyttötavaran ostoa vaan lingataan vähän myöhemmäksi ja ostetaan sitten jouluna - ennen suksia ja kelkkoja, sähköporia ja yleiskoneita, nyt kännyjä ja tietokoneita, digibokseja tai digitelkkuja...

  Minä ehdotin Isännyydelle, että ensi jouluksi voitaisiin väen kanssa sopia lahjaton joulu, mutta hän ei innostunut asiasta.

  Niinpä käärin edelleen lahjapaketteihin sukkia, suklaapaketteja, pelejä ja kirjoja - juttuja joita muutenkin ostettaisiin. Mukaan liitän rahaa tai lahjakortteja saajasta riippuen ja onhan se pakettien, vaatimattomienkin, avaaminen niin perinteistä ja mukavaa aattona.

  Näin meillä - Hauskaa Joulua teille Ritalaan, toivoopi Periferian Inkivääri:)

  ReplyDelete
 2. Kiva kommenttikirjoitus :)

  Kyllä meilläkin lahjoja on, mutta ei älyttömyyksiä ja törsäyksiä.

  ReplyDelete
 3. Anonymous12:39 am

  Mukavaa Joulua sinulle.
  Hyvin vaatimattomasti täälläkin joulua vietetään. Hieman hyvää ruokaa, yhdessäoloa ja pari lahjaa.

  ReplyDelete
 4. Anonymous12:40 am

  Anonyymi oli Tekosyy.
  http://tekosyy.vuodatus.net/

  ReplyDelete
 5. Rakastan katsella vanhojavalokuvia, me tätit kokoonnumme välipäivinä vanhojen albumiemme kanssa - mutta pitää myös elää ja ottaa uusiakin valokuvia :)

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.