Tuesday, February 12, 2008

RUMPU


Tombäk khäridäm. I bought myself a drum. Compré un tambor. Ostin rummun, samannäköisen kuin parilla iranilaisella ystävälläni. Made in Indonesia, vaikka omassa mielessäni kuvittelin että on persialaisia peruja. Ja perusta puheenollen, perulainen tuttavani Rodrigo opettaa musiikkia eri kouluissa Helsingin seudulla. Opettaisikohan hän minullekin muutaman tempun? Ainakin voin lauantaina yrittää katsella, kuunnella ja oppia fiestassa. Rodrigo ja muut amigot soittavat ja laulavat yleensä jotain.

Kihelmöivän kiva kokemus käydä musiikkikaupassa. Kysäisin tiksiläisiltä ystäviltäni (Tikkurilan seudulla asuvilta) onko soitinmyymälää johon voisimme piipahtaa kun olimme fonduekutsuille menossa, ja kuin tilauksesta Unikkotie 5:een oli juuri avattu semmoinen. Marakasseja menin kysymään mutta lumouduin rummuista. Kaikki rytmisoittimet ovat minun mieleeni mutta rumpusetti on se joka saa sydämeni lyömään omassa tahdissaan. Kyselin yhtä ja toista, mutta en tietenkään niin kiireessä olisi voinut sähkörumpuja tai perinteistä rumpusettiä ostaa, minkä myyjälle (omistajalle?) sanoinkin, mihin hän heitti että juu ei muuten mutta ei meillä ole niin isoa muovikassia. Mieheni ja minä räjähdimme nauramaan. Vautsi että oli hauska käynti. 

Siinä nauraessa tuli mieleen Aasiakas.net - blogin jutut missä myyjät valittavat että eivät jaksa millään nauraa aina samoille vitseille joita aasimaiset asiakkaat laukovat. Näin päinhän se toimii. Myyjä voi käyttää hyvät vitsit aina uusiin asiakkaisiin. Sitä paitsi tuo muovikassivitsi oli niin tolkuttoman hyvä että varmasti nauran sille seuraavat viisitoista kertaakin, oikein sydämellisesti. En tekonaurua, mitä yksi Aasiakas-blogin kirjoittaja sanoi käyttävänsä jotta asiakas on tyytyväinen. Kun on sitä blogia lukenut jonkin aikaa, tulee mieleen että irvailevatkohan myyjät selän takana meitä kaikkia kun olemme liikkeestä poistuneet. Sitä en sentään usko, ja tuon musiikkiliikkeen porukka vaikutti harvinaisen kivalta ja palvelualttiilta. Liike onkin vasta hiljattain avattu. Minä menen ainakin uudelleen. Rummun sain tarjoushintaan, vaikka en alennusta pyytänyt. 70 euroa. Lähdenkin tästä hiukan rummuttelemaan.

9 comments:

 1. Ja minulla on samantapainen sormirummun kokoinen ostettuna afrikkalaisilta markkinoilta Kanarialta, tuo on varmaan kyllä isompi.

  ReplyDelete
 2. Siellä musiikkiliikkeessä oli kivat pienien pitkulaisten rumpujen kokoiset "ravistimet", tosi söötin näköiset. Laitapa joskus omastasi kuva blogiin. Minun ostamani rumpu on 40cm korkea. Kävin mittaamassa :)

  ReplyDelete
 3. musiikkikaupat ja rummut on kivoja

  ReplyDelete
 4. Bellissimo!
  Soldi spesi bene!

  Hyvin sijoitettua rahaa!

  ReplyDelete
 5. Hannele, niin ovat! Hykerryttävän kivoja :)

  Sari, brava! Mi piace il tuo punto di vista. Pidän tuosta ajatuksesta. (Naapurit ehkä ajattelevat toisin , hoho hoo. Onneksi asumme omakotitalossa.)

  ReplyDelete
 6. tarjoan sydämmelliset aamiaiset

  ReplyDelete
 7. Très bel instrument, mais sais tu en jouer?

  ReplyDelete
 8. Kiitos Hannele, tulen käymään... Sydämelliset kiitokset

  Lyliane, un peu, oui :) Je vais experimenter et apprendre à jouer.

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.