Sunday, March 16, 2008


KÖHÄÄ JA COLUMBOA

Still coughing, but watching Columbo cheers me up.

Uuteen päivään on hauska herätä pirteänä neljältä, mutta joka-aamuinen kurkkuvaiva ja köhiminen ei oikein jaksa huvittaa. Palaako ääneni enää koskaan käyttökuntoon? Melkein tuskastuttaa.

Vaihdoimme kellarikerroksen DVD-laitteen asuinkerrokseen ja päinvastoin, ja pääsimme katsomaan sellaisia Columboja joita asuinkerroksen laite ei ole suostunut näyttämään. Kysytte varmaan miksi emme katsoneet niitä kellarikerroksessa. No jaa, siellä on vain yhden hengen tilat, nimittäin puolison työhuone. 

Persialaisille ystäville oli eilen syntynyt tyttövauva. Nyt on Mei saanut siskon. Khoshvaghtam. Olen iloinen. Kuin sattumalta innostuin eilen opiskelemaan persiaa netissä. Annan linkin ehtiessäni. 

Kummastuneena luin Hesarista että ystäväni Kyllikki on joutunut linnoittautumaan dianetiikkakeskukseen suljettujen ovien taakse Lahdessa, anonyymien skientologian vastustajien protestoidessa naamioituneina liikettä vastaan. Jos käsitin oikein, Anonyymit kieltäytyivät keskustelusta, joten oli parempi lukita ovi koska ei tiedetty mitä mielenosoittajat aikoivat. Maltillinen asiallinen keskustelu olisi ollut paljon parempi. Ehkä ei oltaisi ihan tyystin julistettu koko maailman skientologeja vaarallisiksi huiputtajiksi. Koska tunnen tämän yhden skientologin hyvin, arvelen että hänen kaltaisiaan upeita ihmisiä voi sieltä piireistä löytyä lisääkin. Koko porukkaa ei kannata teilata.

Taas oli joku yrittänyt tuoda virusta kommenttilaatikkoon. Että joku viitsiikin. Onko yleistä vai henkilökohtaista?

Innostuin käymään läpi vanhaa monistemateriaalia ja heittämään tarpeetonta pois. Kevätsiivouksen idea innostaa, vaikkakin vain pienimuotoisesti ja vähitellen tapahtuvana. Siivooja on luokseni tulossa keskiviikkona. Kunpa ääneni alkaisi palautua siihen mennessä. 

Jean Louis meilasi että oli ollut eilen latinofiestassa, ensin auttamassa valmisteluissa, sitten kävi pelaamassa jalkapalloa kuten yleensä lauantaisin, ja sieltä Colo-Colo - jalkapalloseuran kanssa juhlaan, joka kesti klo 23 asti. Colo-colon pelaajat ovat lähes kaikki Etelä-Amerikasta. Jean Louis on ranskalainen, mutta asunut 6 ekaa vuottaan Argentiinassa, ja hänellä on suomalainen ex-vaimo, kuten usealla muullakin paikallisella latinolla. Osa heistä on naimisissa suomalaisen kanssa. Pareissa taitaa olla enemmän niitä joiden miespuolinen jäsen on latino, mutta on joku sellainenkin pari joissa mies on suomalainen. Useitakin itse asiassa. Lapset kaksikielisiä. Lisäksi on latinopareja, esimerkiksi mies kuubalainen ja rouva bolivialainen. Tunnen itseni etuoikeutetuksi päästyäni heidän joukkoonsa Jean Louisin kautta. 

Ja nyt odottelen iranilaisten uuden vuoden juhlaa kuin kuuta nousevaksi...5 comments:

 1. Roskaposteja tuntuu taas tulevan - joku muukin valitteli samaa ja minulle on tullut, mutta onneksi nyt yksittäin.

  ReplyDelete
 2. Ensimmäisen avasin, ja tajusin virukseksi kun torjuntaohjelma alkoi toimia. Seuraavat samannäköiset deletoin avaamatta.

  ReplyDelete
 3. Minulla on kaikki Columbot. On VHS:llä ja DVD:nä. Kirjoitin viime vuonna herra Columbolle ja kerroin, että olemme innokkaita hänen ihailijoitaan ja kuinka katsomme niitä. Katsomme aina saunan jälkeen lauantaisin jotain janojuomaa nautiskellen.

  Columbo vastasi mm., että Sauna onkin oiva keksintö ja "kadehti" meitä. LOL.

  ReplyDelete
 4. Columbo on ollut yksi minunkin tv-sarja suosikeistani.
  Tyypin olemuksessa on nähtävissä tiukkapipoille ja ehdottomuuteen taipuvaiselle terapeuttista antia, toisilla hänen rentoutensa saattaa vain lisätä närkästyneisyyttä :D

  Toivottavasti saat pian tärkeän työkalusi kuntoon!

  ReplyDelete
 5. Carrizo

  Wow. Kirjoitit Columbolle :) Luulen että meilläkin on kaikki jaksot. Äsken juuri katsoimme sellaisen missä Columbo vieraili Lontoossa.

  Leonoora

  Se Columbo on kyllä tyyppi joka joissakin herättää närää. Yleensä syyllinen alkaa joka jaksossa hermostua Columboon pahan kerran juonen edetessä, hah hah!

  Kurkku vie oman aikansa, mutta alkaa jo hiukan hermostuttaa kun ei voi ääntä käyttää. Kiitos toivotuksista.

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.