Saturday, March 08, 2008A SNOWY SATURDAY

Snowing in Southern Finland. Estoy un poquito refriada. Non esco oggi perchè ho un po' di raffreddore. Je ne sors pas aujourd'hui parce que je suis un peu enrhumée. I have a slight cold. Ich habe Schnupfen.

What are the ingredients of ratatouille, I wonder? Minced rat? And those of moussaka? Is there ground mouse in it? I dare not think of Alsatian pot...

Pientä nuhaa ja aavistus karheaa kurkkua, mutta olo on ihan mukava. Puolisko töissä. Nautin kotona olosta. Tein heti aamusta ensi viikon englannin kurssin nettitehtävän sekä myös italian nettitehtävän. Nyt on ollut aikaa lukea Hesaria rauhassa, hymyillä Wagnerille ja Fingerporille.

Tein tuota tänne linkittämääni riisisanatehtävää, kunnes en enää jaksanut jatkaa. Tulin lahjoittaneeksi 14 000 riisinjyvää. OIkeasta sanasta saa aina 20 jyvää. Sanavarasto kasvoi. Nyt tiedän muun muassa että yahoo on kurpitsa ja quince jokin hedelmä. 

Katsottiin eilen taas yksi Derrick. Ne ovat aivan omaa luokkaansa. Kiinnostavia. Heh, yhdessä jaksossa jonkun henkilön nimi oli Frau Roska, vai oliko Herr Roska, ja uskomatonta kylläkin, seuraavassa jaksossa jonkun nimi oli Soska. 

Nyt olen vihdoinkin edennyt siivooja-asiassa niin pitkälle että sellainen on tulossa meille keskiviikkona. Tuntuu jännittävältä saada ammattilaiselta siivouspalvelua. Olen parhaani mukaan laitellut ylimääräisiä tavaroita kaappeihin jotta eivät ole tiellä. Meidän työhuoneet saavat toistaiseksi olla koskematta. Ne voi ottaa erikseen jollain kerralla, ja menevätkin firman laskuun. Hinta on 28 euroa tunti ja sisältää alv:n. Se on yhden hengen yritys. Arvelisin että kun ihmisellä on oma firma hän tekee hyvää työtä tunnollisesti. Se ajatus pujahti mieleeni kun äsken näin lehdessä ison siivousfirman mainoksen.

Ainakin itse teen opetustyötä 100-prosenttisella antaumuksella kun omistan oman kielikoulutusyrityksen.  Oma on oma. 

5 comments:

 1. Minäkin kävin klikkailemassa, tosin pääsin vain 1000 riisinjyvään kun aika ei riittänyt enempään. Uusia sanojakin opin! Toivottavasti nuha ei tuosta pahene. Leppoisaa naistenpäivää!

  ReplyDelete
 2. råttatouille on hyvä filmi - aikuisillekin, toiveista, uskoon itseen.

  ReplyDelete
 3. Hei Jonna

  Hyvin riiseilty! Duha ei ole pahentunut. Sitä tuskin huomaa, mutta kurkku on sillä tavalla karhea että ei huvita puhua.

  Hannele

  Filmi kuulostaa sellaiselta minkä haluaisin nähdä... Katson jos tulee telkkariin :)

  ReplyDelete
 4. Olipa yllätys, että muutkin katsovat Derrickin. Sitä paitsi Derrickissä, ainakin niissä vanhemmissa, Les Humpries:in musiikki (tunnussävel) on upea. Kuuntelen aina sen loppuun saakkka. Hyvää pyhäpäivän jatkoa.

  ReplyDelete
 5. Hih, nyt tiedämme että Derrickillä on siis ainakin kolme katsojaa :D Olen katsonut niitä muutamana vuonna Italian TV:stäkin italiaksi dubattuina. Tunnussävel on nautinnollinen :)

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.