Friday, March 07, 2008TARTU TILAISUUTEEN SILLOIN KUN SE ON

What can you see in the picture? You'd never guess in a million years, so I'd better tell you. The red thing up there used to be a beautiful bunch of balloons many moons ago. Only I didn't have my camera with me then.

Kävelin pitkästä aikaa yhtä katua ja muistin kuukausien takaa yllättävän näyn: puun latvassa kokonainen ryhelmä ilmapalloja. Minulla ei silloin ollut kamera mukana. Nyt oli, mutta ei tietenkään enää tilaisuutta kuvata alkuperäistä näkyä. 

Tilaisuudet tulevat ja menevät. Yksityiselämässä ja työelämässä, ihmissuhteissa, harrastuksissa, opinnoissa. Annoin hiljattain eräälle ihmiselle tilaisuuden päästä ohjaukseeni ja saavuttaa hänen kielitaitotavoitteensa lyhyessä ajassa. Hän myöhästyi kahdella ensimmäisellä kerralla reippaasti, ja kolmannella nukkui kokonaan pommiin. 

Jo kahden ensimmäisen kerran jälkeen sanoin että en voi jatkaa koska teen töitä aikataulun mukaan ja muut kurssilaiset joutuvat aikojen heilahteluista kärsimään. Pyynnöstä, ja isojen vakuuttelujen jälkeen annoin vielä kolmannen tilaisuuden. Siinähän seisoskelin edeskaisin tunnin verran. Sen verran kaukoviisas olin ollut että en ollut buukannut kenellekään seuraavaa aikaa. Nimimerkillä "Kokemusta on" ja "Vahingosta viisastuu".

Totesimme puolin ja toisin että hän menetti tilaisuutensa. No hard feelings. Tilaisuus on otettava silloin kun se tarjoutuu. Muuten se menee. 2 comments:

  1. Totta, carpe diem kuulostaa jo ehkä kuluneelta, mutta suurimpia viisauksia lienee syytä toistaa säännöllisin väliajoin...

    ReplyDelete
  2. Olen samaa mieltä. Vanhat viisaudet ovat vanhoja koska ne pitävät kutinsa vuosisadasta toiseen. Ja jokainen meistä kuulee ne ensimmäistä kertaa jossain vaiheessa. Voi olla että joku ei ole kuullut sitä ennen. Carpe diem eli... niin, mites sen suomentaisi? Niin, tartu tilaisuuteen! :D

    ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.