Friday, August 22, 2008

Elähdyttävä aika vuodesta
Syyshortensia vauhdissa. Our hortense in bloom. Muutama tuttu jäi kesälomalle elokuun lopussa. Kesä jatkuu vaikka syksykin tulee. Monenlaista vaihtoa käynnissä.

Positiivareitten aamumeili bongahti juuri ruudulle; vasta kello 9.10. Ennen se saattoi saapua joskus jopa ennen kuin avasin koneen. 

Nousin jo kolmen jälkeen. On into päällä. Suosikkivuodenaikani. "Uusi vuosi", koska opetuksessa alkaa uusi lukuvuosi. Sain parikin hyvää ideaa, joita lähden toteuttamaan, yhden eilen illalla, toisen tänä aamuna. Voin vapaasti pyöritellä niitä päässäni koska tänään on opetukseton päivä. 

Ideoidessani olen muun muassa imuroinut. Seuraavaksi ruokakauppaan, tai odottaisinko että sade lakkaa? Huomenna tulee ystäviä käymään. Pitää ostaa jotain kivaa tarjottavaa. Parasta tehdä ensin ostoslista.  

Sateen lakattua reppu selkään ja jotain kivaa musiikkia käyntiä rytmittämään. Ehkä "Heinäkuu Kirkkoja" eli Julio Iglésias. Heko heko. 

Ei siellä muuten paljon sada. Taidan lähteä samantien ja nauttia vuodenajan raikkaudesta.


5 comments:

 1. Ihana kuva. Minäkin olen aina myöhäiskesästä tykännyt, mutta en syksysta vielä haaveile, vaikka mielivuodenaikani, nautitaan yksi asia kerrallaan ;)

  ReplyDelete
 2. Hannele: Onnistun tavallisesti nauttimaan sekä meneillään olevasta että kutkuttavasta ennakko-odotuksesta. Ei ole vierasta sekään että nautinnollisesti muistelen eilistä tai toissapäivää :)

  Meillä on jo aavistus syksyä puutarhan kasveissa, ihan hiukkanen muistuttamassa edessä olevasta värielämyksestä. Jotkut kasvit ovat ihanan jykeviä näin loppukesästä. Teillä taitaa syksy saapua Göteborgiin huomattavasti meitä myöhemmin, eller hur?

  ReplyDelete
 3. Syksy viipyy, täksi viikonlopuksi luvataan +20°C, lokakuussakin voi vielä olla ihanat päivät.

  Se valkoinen härmähome (mjöldagg) johtuu usein, että kesällä on ollut kuivaa, jotkut kasvit siitä kärsivät, minä en siitä välitä, jotkut sekoittavat leivinjauhetta kasteluveteen. Jos haluat, niin voithan näin sysyllä (?) leikata alas ne kasvit, mitkä valkoisena.

  ReplyDelete
 4. Rita
  Ihana tuo sinun hortensiasi!
  Ostin viime syksynä syyshortensian taimen, ja odotin pitkälle kesään versoja oksiin luullen, että taimi on kuollut.
  Mutta eipä ollutkaan. Se on kasvanut kiitettävästi, mutta kukkanuppuja en ole siinä vielä nähnyt. Jääneekö kukkiminen ensi kesään?
  Hannelella on taas kukkarikkaita kuvia sivuillaan, en ole ollut paljoa netin ääressä viime aikoina, joten sivuilla vierailu on jäänyt vähiin, mutta nyt taas istuskelen tässä ruudun ääressä useammin, joten nähdään!

  ReplyDelete
 5. HANNELE: Meilläkin hyvät ilmat tänä viikonloppuna.

  Monet kiitokset vinkeistä! Syvenny asiaan heti kun ehdin.

  LEONOORA: Tervetuloa! Kävin jo eilen blogissasi ja huomasin sinun palanneen... Hortensia taitaa olla aika helppo kasvi loppujen lopuksi.

  Odottelen ystäviä kyläilemään joten eipä tämän pitempiä pölinöitä :)

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.