Monday, August 25, 2008

Ostoksia netistä ja kirppariltaOdotin pääseväni korkkaamaan uuden persian kurssin. Innostus oli suuri sen hetken koittaessa eilen, mutta miten kävikään? Erilainen pakkaus, mutta kurssi on sama minkä juuri olen opiskellut. Voi mikä pettymys. Meilasin yhdelle tutulle joka on havitellut samaa kurssia ja kysyin onko kiinnostunut. Hän vastasi että on, joten myyn sen sitten hänelle. Ei tämä täsmälleen sama ole, koska cd-levyjä on vain 5. Ensin hankkimassani on 8. Siinä on ilmeisesti 3 levyä enemmän, mutta molemmissa samat 5 levyä. Kunpa tuo olisi käynyt ilmi Amazonin esitteestä.  

Sunnuntaiaamuna haimme multaa Backasista ja paluumatkalla poikkesimme kirpparille. Sateisen ilman vuoksi vain vähän myyjiä. Yhdellä miehellä oli tarjolla itsetehtyjä nukkekodin kalusteita, toinen toistaan kauniimpia ja taidokkaampia tekeleitä. Kirjahylly olisi ollut, aukeavine kaapinovineen ja ulosvedettävine laatikoineen, pirttikalusto, kampauspöytä ja jakkara, aukaistava pulpetti ja penkki... helposti työstettävästä vanerintapaisesta materiaalista. Ostin sohvapöydän ja kerrossängyn. Siinä vaiheessa alkoi sataa ja myyjä peitteli kauppatavarat muovilla. 

Avasin sateenvarjon ja kiersin vielä loput pari myyntipaikkaa. Puoliso meni autoon odottamaan. "Tätä Suomen kesää" manaillen yksi myyjäraukka keräsi tavaroitaan ja kantoi niitä pakettiautonsa perään. Paku oli onneksi siinä vieressä peräluukku auki. 

Me lähdimme lämmintä kuivaa kotiamme kohti, mukanamme kuvan kalusteet 9 euroa ja pari nallea à 50 senttiä.Bought these dollhouse items at the flea market. The salesperson had made them himself. A bunk bed and a coffee table. The bed was 6 euros and the table 4. I bargained a little and got them for 9 euros.

9 comments:

 1. Moi

  Mitä mieltä olet noista Pimsleurin kielikursseista? ilmeisesti olet käynyt ainakin ainakin sen yhden persian kurssi jo läpi. Aloitin itse juuri reilu viikko sitten espanjan pakettia...

  ReplyDelete
 2. !Hola!

  Olen itse kieltenope ja käytän hieman samantapaista menetelmää kuin Pimsleur opettaessani englantia ja italiaa puhelimessa. OIkein nauratti kun sen huomasin. Olen itse kehittänyt omat menetelmäni tietämättä mistään Pimsleureista.

  Suosittelen. Se on käyttökelpoinen ja tehokas, varsinkin jos itsellä on jo entuudestaan hallussaan ääntämisen perusteet. Cd:ltä voi nimittäin kuulla väärin.

  Pidin yhdelle henkilölle espanjan yksityistunnin ja heti havaitsin että hän oli kuullut yhden äänteen väärin itse opiskellessaan. Saimme sen kuntoon, mutta siinä yhteydessä tajusin että ääntämisen teoriatietoja oln myös saatava ettei jää (väärin)kuulemisen varaan.

  Siis neuvoisin lukemaan ääntämisohjeita sen lisäksi että kuuntelet.

  Minun suosikkikieleni ovat persia ja espanja :) Toivotan intoa opiskeluun!

  ReplyDelete
 3. Hihi, kerrossänky nallelle :)

  Tuli mieleen, kun suurperheisenä mentiin ostamaan kaksi (!) kerrossänkyä lapsillemme. Myyjä ei tajunut alkuunkaan...

  ReplyDelete
 4. Kielikurseista ei oikeestaan hyvä kokemus, 1960-luvulla tuli isä kotiin grammafoonilla (!) ja nippu ruattin ja saksan kielilevyjä.... Hän sanoi tarkasti, että se grammafooni on vaain noita kielilevyjä varten. Salaa sitten kuuntelin Beatles kun isä ei kotona.

  Ei levyt auttaneet, joka kesä sain lukea ruattin ehtoja, yksityistunteja jonkun finnisen kielten opiskelijan kanssa.

  ReplyDelete
 5. Hannele: Heh, kyllä myyjä teidän vierailun jälkeen tiesi ja osasi enemmän :)

  Huh miten tukalaa ja ei-toivottua kieltenopiskelua. Koska tykkäsit Beatles-musiikista, olisin suositellut sinulle ruotsalaista ja saksalaista popmusiikkia sanoituksineen!

  ReplyDelete
 6. Karhunalleille tervisiä.

  ReplyDelete
 7. Laitetaan kuvaa nalleista kerrospunkassa kun ehditään... :)

  ReplyDelete
 8. Hauska yllätys, kun blogistasi löytyi nukkekodin kerrossänky. Löysin nimittäin itsekin kirpputorilta kerrossänkyn nukketaloon. Se on nähtävissä täällä. Siellä on linkki tähän kirjoitukseesi.

  http://anna-amnell.blogspot.com/2008/08/nukkekodin-kerrossnky.html

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.