Saturday, August 30, 2008

Pieniä muuttotouhuja ja hernekeittoa


Voikohan kärpäsia kouluttaa? Siinä se surisee ja pörisee hullun lailla ikkunaruudulla ja selvästi pyrkii ulos, mutta vaikka avaan sivuikkunan ammolleen, ei lennä siitä sitten millään! Millä pääsisi samalle aaltopituudelle kärpäsen kanssa? 

Ihmisten suhteen aina tähdennetään sitä että emme ole ajatustenlukijoita. Olen tavallaan samaa mieltä, tavallaan eri mieltä. Käyttäytymistä voi ainakin ennustaa, joskus hämmästyttävällä tarkkuudella. 

Menimme ystävän muuttoavuksi. Varsinainen muutto on tänään mutta veimme eilen henkilöautolla huonekasveja ja muuta pientä uuteen asuntoon. Lupasimme mennä häntä ja tavaroita hakemaan klo 18 - 18.30. Hiukan etuajassa sinne ajelimme. Totesin että eipä haittaa koska jos vanhat merkit pitävät paikkansa ystävämme on jo valmiina. Ennustelin myös että hän tekee meille ruokaa keskellä tavarapaljoutta ja muuttokaaosta. 

Ajoimme hänen talonsa pihaan. Ruukut, säkit ja pussukat oli nostettu siistiksi asetelmaksi pihalle autopaikan viereen. Ystävämme putkahti pihalle ja kysyi: "Syöttekö hernekeittoa?" Aivan kuten olin ennustanut, toistakymmentä vuotta kestäneen tuttavuutemme pohjalta. Hauskan huvittavaa. 

Lastasimme tavarat autoon ja söimme hernekeittoa keittössä jossa emäntämme oli hankala suunnistaa. 22 vuotta kestäneet mekaaniset rutiinit eivät auttaneet tilanteessa jossa kaapit ja laatikot olivatkin tyhjiä ja lusikoita, lautasia ja laseja piti etsiä. Kyllä oli hyvää keittoa, ja erinomaista ruisleipää. 

Meillä olikin kauhea nälkä, mikä teki syömisestä tervetulleen ohjelmanumeron. Ruuan voimalla jaksettiin lähteä kamaa roudaamaan Tapanilasta Viikkiin. Tänään ei päästä mukaan muuttosirkukseen. Työpäivä, you see.

Kas vaan - pari mansikkaa pihassamme! Elokuun 29. päivä.


3 comments:

 1. tuossahan oli kiva auttaa, aina ei ole noin hyvässä järjestyksessä. Käyttäytymistäni et voi ennustaa, koska rutiiniit puuttuvat, täällä joka aamu vähän yllätyksenä :)

  ReplyDelete
 2. Mukavan kuuloinen muuttopäivä. Ja enpä olisi koskaan uskonut että joskus vielä tekisi mieli hernekeittoa, mutta nyt kun sen mainitsit... hitsi, rokka kyllä maistuisi nyt! :D

  ReplyDelete
 3. HANNELE: Sinusta voisi "ennustaa" että jaaha, taaskaan ei tiedä mitä jännää se on keksinyt, mutta takuulla jotain pirteää :D

  KAZZA: Arvaapa mitä söin juuri lounaaksi, hah hah! Ystäväni antoi meille lopun hernekeiton mukaan ja siitä juuri lämmitin puolet itselleni. Puoliso saa oman puolensa illalla :)

  Hernekeitto on tosi helppo tehdä, helppo ottaa säilykepurkista tai valmispötköstä, ja helppo syödä. Sitä löytyy takuulla sieltä päin maailmaakin.

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.