Sunday, September 21, 2008

SorsakokemusUpea ilma pihatöihin. Päätettin jo viedä tuolit, pöydät ja penkki varastoon. Katkottiin oksia jotka päätyivät silppuriin. Poistettiin yksi iso syysasteri. Ei se kuki tänäkään vuonna mutta niin isoksi oli kasvanut että sen ohi ei päässyt kulkemaan. Nytpä kulkeminen helpottui. Syreenihortensiaa täytynee myös leikata kukinnan jälkeen. Senkään ohi ei joka puolelta mahdu. 

Pari päivää sitten minulla oli mahtava sorsakokemus. Havaitsin kävelyllä ollessani korkealla pääni yläpuolella ääntä ja liikettä. Hanhiksi ensin arvelin, mutta sitten sorsiksi totesin. Niitä lensi iso parvi ylitseni ja pysähdyin ihastelemaan näkyä. Parin sekunnin kuluttua kävi ilmi että parvi ei ollut iso, vaan valtava. Parven lentäessä eteenpäin muutamat yksilöt vaihtoivat paikkaa muodostelmassa, mutta enimmäkseen jokaisella oli oma paikka. Ne loittonivat ja pienenivät hyttysen kokoisiksi, mutta niitä seurasi toinen lentue, pienempi kuin ensimmäinen. Se lensi poikittaisena käärmeenä ja pieneni pienenemistään kunnes hävisi näkyvistä. Näkemäni ja kokemani tuntui niin upealta että tunsin melkeinpä liikutusta. The sorsakokemus säilyy mielessä vielä kauan.

8 comments:

 1. Sinua sorsittiin oikein kunnolla :)

  ReplyDelete
 2. Isopeikko: Hih. Älä muuta virkkaa :)

  ReplyDelete
 3. The sama valtava kokemus Kanadanhanhien auratessa ylitsemme.

  ReplyDelete
 4. Utua: Wow! Did the geese talk Portugeese or Portugoose?

  ReplyDelete
 5. Olipa ihana sorsakokemus! :) Minulla on ollut samantyylisiä kokemuksia, mutta kurkien kanssa vielä maalla asuessa. Miten kauniita eläimet ovatkaan ja miten viisaita, uskomatonta miten ne kaikki löytävät tiensä talvisijoilleen tutkansa avulla. Luonto on ihmeellinen asia. :)

  ReplyDelete
 6. Yhden kerran olen nähnyt kurkiauran. Henkeäsalpaavan upeaa!

  ReplyDelete
 7. Kaunis hortensia tämäkin, tosi kaunis! Lintuaurojen seuraaminen on jännittävää, herääkö siinä oma kaukokaipuu vai mikä, mutta oma tunnelmansa siinä on.

  ReplyDelete
 8. Inkivääri: Niin ihana on syyshortensia että innostuin ottamaan maljakkoonkin, vaikka en yleensä suosi kukkia sisällä. Varisevat.

  Mikähän siinä tosiaan on? itsekin pohdiskelin että mikä lintuparven seuraamisessa niin elähdyttää?

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.