Tuesday, October 28, 2008

Hurskasta hyytelöäTuossa rakennuksessa kävimme ystävämme Mirkun kotona lounaalla. Hän muutti uutukaiseen taloon elokuun lopussa. Helpompaa elämää kohti. Hänen entisessä paritaloasunnossaan on jo uudet asukkaat remonttia tekemässä ja sinne kotiutumassa.

Saimme uunissa tehtyä perunamuusia, lihapataa, riisiä, pihlajanmarjahyytelöä, vohveleita, kotitekoista mansikkahilloa ja vadelmahilloa. Veimme "järkituliaisia"; siikliperunoita, kananmunia, kurpitsaa, jonka näette allaolevassa kuvassa. Tai kuvassa olevaa saattaa olla se pala jonka jätimme itsellemme. En muista kumman kuvasin.

Ruokakaupasta annettiin reseptejä kun kerroin että ei ole aikaisempaa kokemusta. Kokeeksi viipaloin eilen muutaman ohuen slaissin lautaselle, sirottelin suolaa päälle, kuten italialaisilta olen oppinut zucchinia käsittelemään, ja pistin 5 minuutiksi mikroon. Hetken jäähdyttyään hän oli sellaisenaan herkullista. 

Julistettakoon ja todettakoon tässä vaiheessa yksinkertaisuuden vuoksi ja laiskuuden nimissä että nyt minulla on kurpitsan ajokortti. Enempi koulutus ei tarpeen. Kurpitsaa voi paloitella ja pistää pataruokiin tai keittoihin. tai käyttää mikroaaltouunissa kypsymässä. Sillä saletti. 

Mirkulla oli kurpitsaa etikkaliemessä. Siitä en pidä, mutta kaikki muu oli erittäin herkullista ja kivaa. Hänellä oli itsetehtyä puolukkamehua ruokajuomaksi ja vohveleitten kanssa otimme meidän tuomaamme glögiä ja teetä.

Pihlajanmarjahyytelö oli uusi tuttavuus. Kirpeä, raikas, kuulakas, kiva. Kirkon myyjäisistä, seurakunnan työntekijän valmistamaa, niin muodoin kuulemma "hurskasta hyytelöä". Nautitaan hartaudella. Seuraaviin myyjäisiin on mentävä ja hankittava hurskasta hyytelöä, maksoi mitä maksoi.


8 comments:

 1. Mieheni tekee hyvää pihlajanmarjahyytelöä, joku hapan villiomena joukkoon, niin hyytelöityy siitä luonnon pektiinistä.

  Kurpitsan siemenet paahdat uunissa, suolaat ja mausta.

  ReplyDelete
 2. Kuinka mukava onkaan istua välillä valmiiseen pöytään ja syödä toisen huolella valmistamia herkkuja:) Eilinen pannarisi on todella kuin kalkkuna:D

  ReplyDelete
 3. HANNELE: Mikä uunin lämpötila ja miten kauan pidän siemeniä uunissa? Millä maustan? Voiko suolan jättää pois?

  INKIVÄÄRI: Totta, nautinto istua valmiiseen pöytään! Oli valmiiksi katettukin kun menimme.

  Autoin pöydän raivaamisessa syönnin jälkeen ja jälkiruokakattauksessa.

  ReplyDelete
 4. Öljyän siemenet, ripottelen suolaa, chiliä, pippuria
  ehkä 200° muutama minuutti.

  ReplyDelete
 5. (totta kait suolan voi jättää pois, kokeile puolet ilman)

  ReplyDelete
 6. Kiitti. Kokeilen seuraavan kerran kun ostamme kurpitsaa. Tulin heittäneeksi siemenet pois. Harmi :(

  ReplyDelete
 7. ja kuorenkin??
  Siitä voi muitoilla kivoja koristeita...

  ReplyDelete
 8. En taida olla niin viitseliäs :) Mutta pistetään korvan taakse.

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.