Thursday, October 02, 2008

Ruskaa ja toskaaSadepäivä, mutta minulla oli piristyksenä tuon kuvan auton värinen takki ja sateenvarjo kun kävelylenkille pääsin poikkeamaan työntäyteisen aamun jälkeen. Fuksia, aniliininpunainen vai magenta on tuo väri? 

Toisenlaista väriskaalaa pysähdyin muutamassa paikassa ihailemaan melkein suu auki. Ruska täyttää maiseman niin että on kuin valtava taideteos levittäytyisi maisemaan. Sanaton syksyn ihailu täyttää mielen tänäänkin, syyskuun 32. päivänä. Pidän sen kunniaksi vielä kiinni SYYSkuusta perinteiseen itse keksimääni syyskuun 35. asti, minkä jälkeen siirryn saumattomasti ja sulavasti lokakuuhun. Ruskaa puskasta pensaaseen, ruskaa sateella, ruskaa pakkasella, ei loskaa eikä roskaa. Oopperassa kuunnellaan Toscaa. Se on toisille yhtä tuskaa. Ja sitten on Andrea Bocellin cd Tuscan Skies, vapaasti suomennettuna "tuskan sukset".

(Saa kommentoida, mutta muistakaa että tämä on perheohjelma.)


9 comments:

 1. Sadevaatteiden ja sateenvarjojen pitäisikin olla oikein pirteän värisiä harmaata päivään piristämään. Vai pukkaa ruskaa ilman tuskaa teilläkin eikä yhtään fuskaa - kyllä tämä(kin) vaan on niin kaunista aikaa vaikka itselläni siihen liittyy aina kesästä eroamisen haikeutta...

  ReplyDelete
 2. INKIVÄÄRI: Erittäin yleistä tuo menneen kesän haikaileminen, johon onnekseni en osaa samaistua. Jotkuthan aloittavat sen jo juhannuksena :D

  Sun blogisi on niin värikäs että siellä ei mikään arjen harmaus vaivaa! Se kuuluu Blogistanian väripilkkuihin.

  ReplyDelete
 3. Niin, oma ajanlasku ihan hyvä.
  Minä aina pukeudun almanakan mukaan :)

  ReplyDelete
 4. Hannele: Vuodenaikojen vaihtuminen säätelee jossain määrin minunkin pukeutumistani; tarkoitan värien suhteen.

  ReplyDelete
 5. Ymmärsin, mutta eihän vuodenajoilla ole väreja.

  ReplyDelete
 6. Minulla samat värit kaikki vuodenajat :)

  ReplyDelete
 7. HANNELE: Keväällä haluan ehkä käyttää pastellivärejä, kuten mintunvihreää, mutta syksyllä en. Mitään "sääntöjä" ei mielessäni ole. Se menee fiiliksen mukaan.

  ReplyDelete
 8. Täytyypä katsoa, jos löytyy mintunvihreä syystakki..

  ReplyDelete
 9. Ihastuttava ajoneuvo!

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.