Wednesday, November 26, 2008

How did you slip?Englanti, yhteinen kielemme kaikenmaalaisten kanssa. Kaikki sitä osaavat, mutta ulosanti vaihtelee. Tuttu heppu vietti muutaman päivän Saksassa eurooppalaisessa konferenssissa. Puolalainen osallistuja oli kysynyt aamulla hotellissa kysymyksen joka jätti tuttavani aprikoimaan että siis ikskjuusmii?

How did you slip? (Miten liukastuit?)

Heti kun aivoni tulkkasivat fraasin (How did you sleep?) minulle tuli mielleyhtymä liukkaista silkkilakanoista joista heppu pluiskahti lattialle että muksista vaan.

Kävin äsken kaupassa. Oli liukasta. The roads and streets were slippery. I almost slipped three or four times.

Italiassa opiskellessani sain tutustua persialaisten ystävieni huumorintajuun. Yksi porukasta käytti kyynärsauvaa ja ontui sen verran pahasti että taisi olla synnynnäinen vamma kyseessä. Eräs suorasukainen tyyppi kysyi mitä persiaanille oli tapahtunut kun keppiä käytti. Tyyppi vastasi pilke silmäkulmassa liukastuneensa banaaninkuoreen. Sono scivolato su una buccia di banana.

14 comments:

 1. Hih:) Minä muistan kun en ymmärtänyt bird -sanaa, kun ystäväni lausui sen kuten kirjoitetaan - kuultuna niin se oli minulle ihan outo8)

  ReplyDelete
 2. INKIVÄÄRI: Bird - hyvä esimerkki :) Jos ottaa tavakseen ääntää englantia suomeksi, sotkuahan siitä tulee.

  ReplyDelete
 3. Liukkaat silkkilakanat :D
  Minulla on hallussa suomalainen murre jossa ei osata keetä, aikanani sekoittelin coldit ja goldit kiitettävästi ja enklanninkielisillä oli hauskaa. Ranskassa tuppaan sekoittamaan peet ja beet, on vissi ero pepellä ja bebellä. Ääntämisessäkin voi olla laiska.

  ReplyDelete
 4. SIROKKO: Kova on taisteleminen kun valmennan kauan laiskasti ääntäneitä oikeaan englannin ääntämiseen. Jos on tottunut fuskaamaan helpomman kautta, ei meinaa kieli kääntyä :)

  Tätäpä eivät monet tajua: Jos englannin goldin sanoo suomalaisella k:lla, englanninkielisen korva ottaa sen goldina. Siis KEE saattaakin tuottaa tuloksia :D Coldiin vaaditaan henkäyksellä varustettu K-äänne.

  ReplyDelete
 5. Heh, busta di banana?
  Banaanin "kuori"...
  ...e la lettera si manda nella "buccia"!
  :D

  ReplyDelete
 6. Kun oon ulkomailla pyrkinyt kertoon, mitä ajattelen: I stink...,

  niin kaikki kattoo kummasti - mikshän?

  ReplyDelete
 7. Kielikommelukset ovat hauskoja :)

  ReplyDelete
 8. Lapsena sitä yritti opiskella englantia kuuntelemalla poppia ja matkimalla laulajia leikkienglannilla tyyliin: - Ei vaa juu, ei vaa juu, ei vaa tsipaappa ou dii guu.

  ReplyDelete
 9. SARI: Kiitti oikaisusta. Tosi hölmö lipsu. Työt painavat sen verran päälle että olen pari viikkoa tehnyt virheitä. Esim. luulin lähettäneeni nettitehtävän tavalliseen tapaan sunnuntaina, ja olinkin lähettänyt sen vain itselleni. Siinä sitten ihmettelin kun kurssilaiset eivät vastanneet :D (Korjailen tuon bustan kun ehdin :)

  PEEÄR: Hah hah :D

  KATILEIN: Ovat, etenkin jos ne ovat muiden :D

  KATJA: Tuttua touhua! Olen tehnyt samaa :)

  ReplyDelete
 10. On hyvä olla suorasukainen tyyppi ja kysyä, parempi kuin sellaiset, jotka vain tuijottavat hiljaa.

  ReplyDelete
 11. (Flanellilakanat turvalisemmat, opin Englannissa :)

  ReplyDelete
 12. HANNELE: Joskus kyllä, mutta olen nähnyt senkin kun vammainen lapsiystäväni kiusaantui kovasti kun toinen lapsi kysyi mikä hänellä oli. Kysyjä 5-vuotias, hän 9-v. Riippuu tapauksesta. Joku haluaa että kysytään, toinen ei.

  Flanellilakanoista ei kokemusta, saattaisivat olla miellyttävät. Suosin puuvillaa. Meillä on yhdet lainekreppipussilakanat joista pidämme. Niissä ei ole sileä pinta, ehkäpä niistä ei luiskahda niin helposti :D

  ReplyDelete
 13. Aina olisi hyvä kysyä, lapset osaavat parhaiten.

  ReplyDelete
 14. Luulen, et ero Ruattis. Täällä kaikki tavallisissa esikouluissa ja kouluisssa, samoissa luokissa. Kaikki lapset tottuneet rullatuoleihin, Drown Syndrome, ynnä muuhun. Oppivat auttamaan toisiaan ihan laspsesta asti.

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.