Monday, November 17, 2008

Tiiliseinää ja pihlajanmarjojaPunaista tiiliseinää ja punaisia pihlajanmarjoja. Lähestyvä joulu pistää monet näkemään punaista, mutta huonolla tavalla. Outoa että aikuiset ihmiset eivät osaa olla ottamatta stressiä asiasta jonka ei tarvitse olla pakko. Kaksi kolmasosaa ihmiskunnasta taitaa noudattaa käytäntöä jossa otetaan mistä tahansa asiasta huonot puolet esiin ja sitten keskitytään niihin.  

Pihlajanmarjat ovat kauniita ja tulevat erityisen herkullisesti esiin lehdettömistä puista. Punatiili on aina miellyttänyt minua. Asuin lapsuuteni punatiilisessä kerrostalossa. Vanhempieni kesämökissä oli takka - oliko se punatiilinen? Pitää mennä katsomaan valokuvista. Veli Pontevan talo oli punatiiltä. 

Hankimme tänään postimerkit joulukortteihin. Viikko sitten tulostimme osoitetarrat valmiiksi. Joulukortteja on jo ostettu viime vuonna, joulun välipäivinä. Se on meillä traditio. Silloin ostamme aina lahjapussejakin ja lahjapapereita Tiimarin alennusmyynnistä. Kivaa puuhaa joulunseutuna. 

Aavistus lukihäiriöstä: Aina kun kirjoitan sanan "pihlaja" joudun korjaamaan, koska kirjoitan ensin **pihjala**. Aina. Paitsi jos pysähdyn ennen sanaa ja kirjoitan sen hitaasti. Mistä tuo johtuu kun minulla ei muuten ole lukihäiriötä? Pikemminkin lukihäiriön vastakohta, jos sellainen on olemassa. 

Lapsilla esiintyy pieninä tuontapaisia lipsahduksia, oravasta tulee ovara ja oliivista oviili. 

Joulusta vielä sen verran että Pirkassa oli tosi näppärä vinkki. Voimme tuunata vanhasta seinäkaapista joulukoristeen seinälle. Sopivat maalit ja koristeet pintaan ja hyllyille joulukamaa. Joulun jälkeen kaapin voi vaikka muuntaa nukkekodiksi. 9 comments:

 1. Virhe stressaavilla joulun viettäjillä on, että lasketaan vain se 24. joulukuuta joulusksi, seuraavana pävänä jo ruvetaan siivoamaan joulua pois. Me joulun nauttijat laitetaan joulua esille jo 1. Adventti, jos se huvittaa. Nautitaan ja ihmetellään kuukausi, ja tehdään sitä, mistä tykätään. Tehdään omia karkkeja, joulukortteja tai muuta hauskaa, tarjotaan glögiä ystäville. (Ja välipäivien alesta sitten ostetaan seuraavan joulun tavaraa :)

  Lukihäiriöillä ei ole mitään tekemistä siihen, miten sormet hyppii näppäimistöllä. Sillä nimikin, kun kaksi kirjainta vaihtaa paikkansa... unohtanut.

  ReplyDelete
 2. Minäkin pidän punatiilestä - siksi tuvassamme on siitä tehty leivinuuni ja keittiössä puuhella. Vieläkö pihlajissa on marjoja vai onko kuva vanha?

  Hannele on kyllä jouluhössöstä oikeassa - kovin moni haluaa aatoksi kaikkea kivaa, muttei jaksa sitä sen pitempään, kyllä siinä silloin onkin urakkaa. Nuuttiin asti kun nauttii, niin siinä voi jo pikku hiljaa pakkailla irtotonttuja ja viedä kuusen vasta Nuuttina. Samoin kunnolla etukäteen aloitettuna ei laittelustakaan tule ressiä.

  Ja kun vielä muistaa, ettei aio viettää joulua kaapissa - miksi se siis on juuri jouluksi siivottava?!? Ja että ruokaa saa myös kaupasta, kaikkea ei tarvitse tehdä itse ellei aikaa ole ja että juhlapöytä on juhlava, vaikka ei ihan joka joulu ihan kaikkea olisikaan - joka tapauksessa todennäköisesti syömme liikaa:D

  ReplyDelete
 3. Hieno pihlajakuva. Pihlaja aivan kuin valuu seinää pitkin.

  Pienenä en ikinä osannut sanoa Henri, se oli aina Herni. Minullakin on joku sana, jonka kirjoitan aina väärin, mutta nyt en tietenkään muista sitä.

  Olen diagnosoinut itseni ja todennut, että minulla on lukihäiriö väärinpäin. Se on sitä, että lukee jotenkin liian nopeasti. Siispä kaikki hyvät kirjatkin loppuvat liian nopeasti. Pitäisi ottaa rauhallisemmin.

  ReplyDelete
 4. pihlaja. Tämä oli siis testi, katsoin miten minulta tuo sana taipuu ja hyvinhän se sujui.

  Mutta pienenä sanoin cappuccinoa kappukinoksi. Kesti kauan ennen kuin tajusin, miten se äännetään ja mitä se edes on ;) Ei siinä muuten mitään, mutta kaikki muut tuntuivat tietävän.

  Minä en oikeastaan piittaa joulusta. Yleensä saan lähetettyä joka toinen vuosi joulukortit. Viime jouluna en onnistunut, joten tänä vuonna kai pitäisi. Vähän jo jännittää, miten ämmän käy :D

  ReplyDelete
 5. Täällä Usassa on ihmisiä ja kauppoja, joilla joulu rullaa ympäri vuoden, tehdään jouluaiheisia lahjoja ja myydään niitä koko ajan. Ihmetyttää, että silti tilastoissa HALLOWEEN on suurin myyntijuhla nykyisin. Rauhallisesti joulua ja jouluna!

  ReplyDelete
 6. HANNELE: Puhut asiaa joulusta ja valmisteluista! Asian ydin on mielestäni tuo mitä sinäkin sanot että "tehdään sitä mistä tykätään". Joulublogisi on innostanut minuakin nauttimaan joulusta jo nyt marraskuussa. Se on kivaa.

  INKIVÄÄRI: Ai sinäkin tykkäät lukea tiilenpäitä :) Pihjalakuva ei ihan tuore, muutaman viikon vanha. Lehdet ovat tähän mennessä tippuneet, mutta marjoja on runsaasti.

  Erittäin viisaasti ja järkevästi puhut joulusta, samaten kuin Hannele. Aion vielä tutkailla teidän kommenttikirjoituksenne huolella.

  KATILEIN: Hauska lukea kivaa kommenttiasi :) Herni, hah hah. Minä sanoin pienenä "Autsralia" ja isoäiti korjasi Australia.

  ELEGIA "Kappukino" - heh niinhän sen voi tietenkin lukea suomen kielen pohjalta :)

  Onnellisia ovat ne jotka saavat sinulta joulukortin, jos käytät taiteellisuuttasi ja duunailet valokuvistasi joulukortteja. (Pienenä vihjeenä) Sähköisiä joulukortteja voi tehdä niille joilla on nettiyhteys.

  UTUKKA: USA:ssa on noita ylilyöntejä monella alueella, yksi on joulumyynti. Halloween-uutisesi oli yllätys. Yritäpä levittää suomalaista joulua ympäristöösi:)

  ReplyDelete
 7. Joulua tulee jo pakostikin ajateltua.
  Noita pihlajanoksia kun olisi mahdollista marjaterttuineen laittaa suuri oksakimppu parvekkelle vaikka puusaaviin tai sinkkisankkoon.
  Valitettavasti ne kuitenkin ovat kauniimpia tuolla rungonssaan.
  Talven mittaan marjat ja lehdet menettävät kauniit värinsä. Pitäisi olla pakkasta reilusti koko ajan, että säilyisivät kauniina. Kokeiltu siis on.

  Sekahedelmiä, aprikooseja ja pähkinäitä on jo tullut hankittua varastoon. Ja pakkaus erästä italialaista kakkuainesta.
  Kortit ostan varastoon aina torilta markkinoista, siellä niitä saa suht edullisesti, ja valikoima on runsas. Ellei sitten inspiraatio yllätä tekemään niitä itse.

  ReplyDelete
 8. Minulla on joulusta lähinnä vain työn takia stressiä. Sesonki on vuoden kiireisin ja joulu on laitettava turisteille. Koko joulun aika menee työskennellessä. Kotona on koristeet minimissään, aatoksi sentään aion tehdä edes pullaa ja rosollia.
  Kaikilla kielillä lipsuu...jitomate / jimotate ja murcielago / murciegalo tai sitten yhdistelmä...pallosta tulee pallotta (pallo/pelota)

  ReplyDelete
 9. Yks juttu tuli vielä mieleen: pienenä julistin aina kaikille, että isä on susikaali-hoitolassa. Olin ylpeä ja minusta oli jännittävää, että isä oli sellaiseen päässyt (siis fysikaaliseen hoitolaan...).

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.