Friday, January 30, 2009

Ohjattua jumppaa persiaksiMonta päivää liikunnan iloa Iranin TV:stä sattumalta löytäneeni ohjatun jumppaohjelman avulla. Samalla iskostuu persian lukusanoja mieleen. Vetäjä laskee kaiken aikaa yhdestä kahdeksaan. Hänellä on hassu tapa heittää väliin sana "kiitos" silloin tällöin. Yek, do, se, chahar, pänj - mersi - hävt vä häsht... Hah, ensin en tajunnut mikä tuo vä oli. Sehän on ja-sana: seitsemän, ja kahdeksan. 

Ohjelma lähetetään minun päivääni hyvin sopivasti, neljän ja viiden paikkeilla iltapäivällä jolloin alan lopetella töitä, jos mahdollista. Ainakin pidän tauon, ellen voi lopettaa. Äh, eilen juuri ennen jumpan loppumista, ruutu meni pimeäksi ja ääni katosi tuolta kanavalta. Ettei nyt vaan olisi ollut siinä sitten! Mersi. 

Derrickin kanssa kävi niin että laite oli tallentanut väärästä ajasta eli jakso ei tallentunut. Yritin etsiä verkosta missä voisi katsella puuttuvan Derrickin mutta en kertakaikkiaan löytänyt. Mielestäni olen aikaisemmin sinne osunut tässä linkissä.

(Kiitos niille jotka ovat toista blogiani kommentoineet. En nyt jaksa mennä sinne, mutta eiköhän se bloggaamisen ilo taas palaa.)

Eilen hirmuhauskaa ja mukavaa kampaajalla. Kampaaja-Päivi pisti heti Anna-lehden eteeni kun tiesi että siitä pidän, ja Mirka antoi pienen näytepullollisen hoitoainetta lahjaksi. Anna-lehdessä 39-vuotiaan neljän lapsen äidin kiinnostava tarina. Lapsuus ja nuoruus alkoholistin tyttärenä. Aikuisenakin vaikeuksia voitettavana. Luin sen kahteen kertaan. Erivärisiä jumppa- ja salivaatteita kiva katsella. Muista lehdistä en välittänyt. 

Parina päivänä olen perehdyttänyt uutta opiskelijaa italian nettikurssille. Monenlaista miellyttävää, jännittävää ja elähdyttävää mahtuu tähänkin viikkoon. Samaa toivotan teille.

11 comments:

 1. Toihan on kiva tapa oppia kieltä!

  Oikein hyvää viikonloppua Rita!

  ReplyDelete
 2. YAELIAN: Niin on, mutta jossain vaiheessa olisi kiva laskea enempääkin kuin kahdeksaan, ha ha. Ja sama persiaksi: kha kha :D Hyvää viikonloppua sinullekin :)

  ReplyDelete
 3. Anonymous2:23 pm

  Hei Derrickin minäkin olen Areenan kautta katsellut. Näyttää listoilta joko a)poistuneen, b)siirtyneen katseltavaksi lupamaksunsa maksaneiden iloksi, eli kirjautua voi ohjeiden mukaan. Jos saat selville, mistä on kyse, kerrothan? (Myös Columbo on suosikkejani).
  Refanut

  ReplyDelete
 4. Hei! No sama maku meillä - Columbot onneksi on DVD:llä. Ai mikä nautinto kun voi taas jossain vaiheessa alkaa katsoa niitä :)

  Jaa että voisi kirjautua... hmm... (Poistuvien juoksuaskelien ääniä...)

  ReplyDelete
 5. Blogissani on sinulle jotain:)

  ReplyDelete
 6. Ihan normaaleja tätejä, kiva.

  ReplyDelete
 7. INKIVÄÄRI: Se oli kiva yllätys!

  HANNELE: Niin ovat, hyvä havainto. Äsken juuri kävin jumppaamassa heidän kanssaan. Pieni hiki tuli pintaan. Pitää lähteä suihkuun.

  ReplyDelete
 8. Sinulla kyllä nuo kielet taittuu :D ...Aika kiva, kun saa kielen ja liikunnan yhdistettyä :D Itsekin olen oppinut numerot ja suunnat italiaksi steppitunnilla. Sain kyllä aika paljon huomiota, kun menin sitten hieman omiin suuntiin aina välillä. Ohjaaja tiesi, että en puhunut italiaa ja hän välillä huusi minulle BRAVA, jolloin kaikki muut kääntyivät katsomaan minua ja taputtivat...ja nauroivatkin, eh :-s Rentouttavaa v-loppua :)

  ReplyDelete
 9. - S - : Voi kuvitella tuon steppitunnin tunnelman, hih! Siellä missä on italialaisia on usein pientä teatteria menossa, brava! (Ablodeja) :D Buon Weekend.

  Minulla on muuten steppikengät (ilman rautoja) - ostin ne kerran kirpputorilta tanssikengiksi (salsa).

  ReplyDelete
 10. Joo, teatraalisuus kunniaan, heh. Aloin tässä aivan miettimään, että onko suomen sanat jo hukassa, mutta hetken mietittyäni steppi ku steppi. Minä puhuin siis Steppilauta stepistä...ei minusta sellaiseksi naputussteppaajaksi olisi. Salsaan kengät muuten on varmasti ihan hyvät ja muihin tansseihin...nimenomaan ilman rautoja :D

  ReplyDelete
 11. - S - : Ahaa, ei ollutkaan tanssista kyse. Ihan sattumalta olen juuri tällä viikolla miettinyt että mistä keksisin omatekoisen steppilaudan, jos nuo telkkarin persialaiset jumppaohjaajat ensi viikolla ottavat sellaiset käyttöön. Ottaisinko vanhan italian sanakirjani ja steppaisin sen päällä? Se on aika järkäle:D

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.