Sunday, February 01, 2009

Ilman rautakankea kevyempi juostaIhmeekseni heräsin painajaisuneen yöllä. Harvinaista, todella harvinaista, mutta ei outoa. Se liittyy ilmiöön jota paremman puutteessa väsähtämiseksi nimitin toisessa blogissani. Palaan sinne kun olen valmis. Kommentteihin en jaksa vastata.

Mies kävi hiihtämässä. Minulla ei hiihtimiä, mutta ei se estänyt minua suksimasta kuuseen eli lenkkipoluille. Yhtään en palellut pakkasesta huolimatta. Olen havainnut oivaksi keinoksi palelemista vastaan seuraavan kotikonstin: Jos on pakkasta, touhuan lähtövalmistelujani 5 - 10 minuuttia vaatteet päällä sisällä. Vaatteet, avaimet, ipod korville, musiikin valitseminen, jätepaperipinkka kainaloon, korvalaput... ja menox.  

Jätepaperien keräyspaikalle on meiltä muutaman minuutin kävely. Kun heitän paprut pönttöön, muistan aina - hah hah - sen vitsin jossa Tom ja Jim kävelivät viidakossa, toisella puhelinkoppi kantamuksenaan toisella rautakanki. Leijonien varalta. Tom pääsi pakoon puhelinkoppiin jos leijona tuli, Jim puolestaan heitti rautakangen kädestään niin oli paljon helpompi juosta. 

Heitin jätepaperit keräysastiaan ja askel keveten kävelin joelle päin. Kotiin tultua oli mielikin keventynyt huomattavasti.


5 comments:

 1. Itselläni on painajaisunia tosi harvoin myös.Kai se tarkoittaa että jokin asia painaa.
  Mä muistan ihan saman jutun, eli siis kun kotona ensin touhuu jotain päällysvaatteiden kanssa, niin ulkona ei enään tunnu niin kylmältä.Täälläpäinhän ei koskaan niin kylmää ole.Tosin viime yönnä VIHDOINKIN satoi ja tänään on harvinaistakin (tänä talvena) harvinaisempi talvipäivä ja ihanaa, sain vihdoinkin pistää talvitakin päälle! Oikein hyvää sunnuntaita, Rita!

  ReplyDelete
 2. Raikas ulkoilma ja taivaan valo - minulle ne vaikuttavat virkistävästi aina, pilvisenäkin päivänä, siis oikeasti ulkona nautittuina! Kannatti suksia kuuseen;)

  ReplyDelete
 3. YAELIAN: Ilahduttavaa että talvihaaveesi toteutui :)

  Painajaisunet ovat lukemani mukaan jopa terveellisiä ihmisen psyykelle. Alitajunta käsittelee ahdistuksiamme ja pelkojamme.

  Kovin pahoja uneni eivät olleet mutta huh että oli helpotus herätä!

  INKIVÄÄRI: Ulkoilu oikeastaan aina hyvää tekevää. Juu, voimme sanoa toisillemme että "suksi kuuseen" ja kajauttaa naurun päälle :D

  ReplyDelete
 4. Rentoutuneena palelee vähemmän.

  ReplyDelete
 5. HANNELE: Tosi on. Pitää muistuttaa itseään että ei jännitä hartioita niin heti helpottaa, sanoi yksi koulukaverini ainakanaan.

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.