Monday, March 16, 2009

Vanhan ajan tervettä murhaaOur river under the snow. The three states of matter: liquid, gas and solid. The river is now more solid than the rest of the year. 

Kemian tunneilta muistamme aineen kolme olomuotoa, neste, kaasu ja kiinteä aine. Joki on tällä hetkellä kiinteämpi kuin kesällä. Sen päällä voi kävellä apostolinkyytiä sandaaleilla.

Kohta salama iskee.

Onko kenelläkään karjalanpiirakoiden reseptiä englanniksi? Tanskalainen blogikaveri kyseli. Tai tokihan voisin mennä guggeloimaan. Tällä viikolla muutama oppilas lomalla, enkä itsekään opeta käheän äänen takia ainakaan alkuviikolla. Se tietää pikkuisen ylimääräistä vapaa-aikaa.

Katsottiin TV:stä Me Hirviöt. Sarja vie meidät television alkuaikoihin, viattomiin mustavalkoisiin ohjelmiin, ajatteluun että ohjelmat olivat koko perheelle ja lapsia suojeltiin asettamalla aikuisten elokuviin ja sarjoihin ikäsuositus. Kielletty alle 16-vuotiailta. Onko enää mitään rajoituksia? Voiko lasten silmille rävähtää mitä tahansa ruudulta?

Vähän hurja tuo Hirviötkin oli. Nainen tuli hirviöperheen isoisälle morsiameksi avioliittovälityksestä, ja paljastui että hän oli huijari. Oli jo ehtinyt naida ja raivata muutaman aviomiehen itsensä ja perinnön tieltä. "Veneonnettomuus", hups mies laidan yli ja silleen. 

No kauhusta kirkuenhan hän lopulta ryntäsi Munstereitten talosta ulos ja ilmoittautui itse poliisisedille. Perheen isä Herman Munster astui lyttyyn rullaluistimen jonka nainen oli asetellut rappusille siinä toivossa että Granpa kierisi raput alas ja taittaisi niskansa.

Virkistävää kuunnella kivasti keksittyjä repliikkejä ja ihailla lavasteita jotka eivät ole eletronisia erityisefektejä vaan käsin tehtyjä pienempiä ja isompia vempaimia ja narussa roikkuvia lepakoita. Tuommoista vanhan ajan tervehenkistä elävien kuolleiden, vampyyrien ja murhien tarinaa. Ei mitään nykyajan haitallista vouhotusta ja keinotekoisia tehosteita sun muita animaatioita.


4 comments:

 1. Hih! Me Hirviöt! Pienenä tykkäsin tosi paljon siitä sarjasta (tosin kauheasti sarjoja ei silloin tainnut muutenkaan olla...)

  ReplyDelete
 2. YAELIAN: Tänään tulee taas yksi jakso kello 16.00. On ajastettuna :)

  ReplyDelete
 3. Me hirviöt on ihan paras! Jaksaa viehättää edelleenkin.

  Ikävä kyllä televisiosta ja tietokoneelta voi tulla vaikka mitä lasten silmille. Valvonta kuuluu vanhemmille, mutta ikävä kyllä kaikki vanhemmat eivät ymmärrä tarkailla lastensa puuhia. Iltapäivän yksinäiset tunnit ovat myös mitä parasta aikaa hakea kaikkea väärää sisältöä netistä.

  ReplyDelete
 4. KATILEIN: Pitkään aikaan ei muistettu ajastaa Me Hirviöitä mutta eilen vai toissapäivänä osui silmiin ja nyt taas katsotaan sitä :) Siinä on semmoista hauskan inhimillistä ja lämmintä huumoria.

  Telkkarista ja netistä räpsähtää joskus eteen minuakin järkyttäviä kuvia, sanoja ja sanomisia. Yritän välttää ja hakeutua hyviin kohteisiin.

  Toisinaan huomaa vasta aika myöhään että on tullut haaskanneeksi aikaa jonka olisi voinut käyttää paremminkin.

  Joskus tulee mieleen että kunpa lapset ja nuoret osaisivat suuntautua ohjelmiin ja sivuihin jotka eivät ole heille haitaksi. Sitä ei aina heti tiedä ja tajua.

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.