Saturday, May 09, 2009

Tuuli riepotti ja sadekin kasteliI just saw my friend Kyllikki to the bus stop. There was a strong wind blowing. My umbrella kept turning inside out. Her umbrella broke. My umbrella and my coat were the colour of those primroses.  

And my husband played golf despite the wind and the rain.

Saatoin Kyllikin bussipysäkille. Aivan hirveä tuuli puhalteli. Noiden esikoiden värinen sateenvarjoni muljahteli ympäri (vai nurin, mitä se olla suomeksi?), ja Kyllikin sontsa hajosi käyttökelvottomaksi. Me tytöt vaan jatkettiin. 

Ajatella että mieheni oli pelaamassa golfia. Se oli 27 joukkueen kilpailu. 9 joukkuetta oli kuulemma keskeyttänyt. Mieheni Alfa Romeo - lippis oli litimärkä, ja kostea oli hänen lompakkonsakin. Tuulen riepotusta ja sateen kastelua, mutta ei se meitä haitannut. 

6 comments:

 1. Ai sellainen ilma teillä on viikonloppuna...voi kun täälläkin olisi, mutta sadetta tulee vasta ensi talvena seuraavan kerran...

  ReplyDelete
 2. Kauniita kukkia ja jutustelu on niin elämän makuista .

  ReplyDelete
 3. Rita

  No hyvä, ettei tuuli sentään antanut telle ilmakyytiä.

  Minä meinasin eilen joutua pyöräni kanssa turbulenssin kitaan.
  Pyörteet keräsivät kaduilta roskat pyörretötteröiksi, ja minä siinä keskellä.
  Onneksi oma raskauteni piti vielä jalat maanpinnalla. :)))

  Kevät on tuulista aikaa, ja eilinen oli esimerkillinen.

  ReplyDelete
 4. YAELIAN: Vaikea kuvitella noin pitkää sateetonta kautta kun on Suomen oloihin tottunut... Kai teillä on keinokastelusysteemit istutuksilla ja viljelmillä?

  KYLLIMARJAANA: Elämäähän ne myrskyt ja vastatuulet tosiaankin ovat :) Kivasti keksitty.

  LEONOORA: Juu, ei sentään lentoon lähdetty. Oltiin onneksi meillä syöty sen verran että paino piti jalat maassa :) Muista sinäkin aina syödä reippaasti jotta pyörretötterö ei vie Venäjälle tai Lappiin!

  ReplyDelete
 5. Juu,on keinokastelusysteemit ihan priimaluokkaa, kun täällähän on alunperin erämaat nykyään vihreitä sen ansiosta.Mutta nyt kun on ollut kuivia kausia jo pitkään, ja vähäsateisia talvia, niin on vedensäännöstely: ei saa keskellä päivää kastella nurmikoita tai puutarhoja.Viereisessä puistossa on kaikki nurmikot jo kuolleet sen takia :-(

  ReplyDelete
 6. Ahaa, onpas siinä hommaa kun taiteillaan ilman sadetta. Täälläkin olen kokenut Suomen kuivia kausia joinakin kesinä ja saanut kokea mitä on raahata vettä, yrittää kastella letkulla, öh, unohtaa kastella ja katsoa miten hups joku kasvi nyykähtää :( Eli nimimerkillä "kokemusta on vaikkakin pienessä mittakaavassa"

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.