Wednesday, July 22, 2009

Kurpitsaa on kuuleminenCinderella and Charlie Brown come to mind when we think about pumpkins. Midnight, a glass slipper, Great Pumpkin.

Tuhkimo ja Jaska Jokunen tulevat kurpitsasta mieleen. Kurpitsavaunut, lasikenkä, Suuri Kurpitsa. Sitä kurpitsaa kuuleminen josta voi veistää vaunut - tai veneen, tai lyhdyn.

Helsingissä olisi 50 vuotta Tenavia Suomessa - näyttely Ludviginkadulla, ja tänään olisimme menneet mutta kun se aukeaa vasta kello 11. Olimme jo kello 9 kiertämässä Valtterin kirpputoria eikä siinä ollut isoa kierrosta tehtäväksi. Kourallinen myyjiä, puolessa tunnissa olimme valmiit poistumaan. Ostin eurolla pienen intialaisen violettisävyisen juhlapussukan. Toista euron ostosta en voi kertoa sillä se tulee lahjaksi.

Onkohan eräs ystäväni päässyt yliopistoon lukemaan psykologiaa? Hyväksytyille on kai lähetetty tieto tällä viikolla. Olin lukevinani lehdestä. Taidanpa kysyä sähköpostitse.

Ei lähelläkään kyllästyminen uusiin perunoihin ja mansikoihin. Sesonki saisi minun puolestani olla pidempikin! Mitä mieltä?

New potatoes every day, strawberries every day... not tired of them, not even close. I wouldn't object if this season was longer.

7 comments:

 1. Kyllä olen mässäillyt näitä sesonkituotteita . Nytkin odottaa mansikkakupponen syöjää .

  ReplyDelete
 2. juu, uusia perunoita ja sillia, mansikoita ja mustikoita eturuuaksi! (syon mielummin makean ensin!)

  ReplyDelete
 3. Your pumpkin patch is perfect. Mine is just bare stems, the gophers had a feast in my vegetable garden.
  Will you be making jack-o-lanterns or pie ? :)
  Brad

  ReplyDelete
 4. KM: Kiva kuulla kupposestasi :) Kannattaa syödä mansikoita kun niitä nyt on saatavilla.

  BLOGitse: Abban sinappisilliä, jes! Muu ei meille kelpaa.

  Erikoinen syömäjärjestys, mutta mikäs siinä. Ja syödäänhän ravintolassakin usein salaatti ensin. Sekin saattaa sisältää melonia, omenaa ja muuta makeaa.

  ReplyDelete
 5. BRAD: That's almost like practising your P's: "Perfect pumpkin patch" :D

  Rotten luck with the gophers! There ought to be a law!

  This being our very first pumpkin ever, I'm not sure what we'll do, and make. Suggestions and recipes are welcome when the time comes!

  ReplyDelete
 6. Uusiaperunoita voilla, yammy!!! Mun sesonki kesti sen kolme viikkoa, kun suomessa oleilin. Kaikenlaista sità ihminen kaipaileekin....mutta ku ne perunat on tààllà niin jauhosia...oli ne sitten kuinka uusia tahansa, eh :-s

  ReplyDelete
 7. - S - Juu, mio maritokin haluaa ihan joka päivä uusia perunoita, keittää aina uuden kattilallisen vaikka yritän sanoa että eikö välillä pitäisi käyttää niitä tähteeksi jääneitä :)

  Jauhoiset perunat on vihonviimeisiä - en tykkää. Kumma jos Italiasta ei kunnon perunoita saa. Ovat kai niin pastaan suuntautuneita. Pitäisiköhän sinun ruveta itse kasvattamaan siellä perunoita?

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.