Wednesday, July 15, 2009

Mika Kaurismäki, RossoJos asutte Suomessa pankaapa merkille Mika Kaurismäen leffa Rosso tänään TV 1:ssä klo 23.35. Ei mikään spagettiwestern mutta pastaan vivahtava.

A great film on Finland's television tonight. Check this out.

Jos olette nähneet, muistanette "Siancarlon" ja sen kohtauksen jossa suomalainen (Martti Syrjä) ja italialainen (Kari Väänänen) laulavat Toto Cutugnon tunnetuksi tekemään laulua Sono un italiano.

Minä muistan kovasti ihmetelleeni miten suomalainen kuultuaan nimen /dzankarlo/ muunsi sen Siancarloksi ja siis tiesi että siihen kirjoitetaan i. Giancarlo. (Mahdollinen selitys: oli nähnyt nimen aikaisemmin kirjoitettuna, mutta sellainen ei kuulunut filmin käsikirjoitukseen.

Tapahtumien loppuratkaisut näytellään tamperelaisessa ravintola Rossossa, jota ei enää ole. Olen Tampereelta kotoisin. Siellä se Rosso oli uimahallin lähellä, nääs.

7 comments:

 1. En olekaan tuota Kaurismäen leffaa nähnyt.Aah,sulla on tuota kaunista perhospastaa...

  ReplyDelete
 2. Tuo Rosso tuli eilen jo ja tämänpäiväinen lienee uusinta. Kyllä on outo elokuva :)

  ReplyDelete
 3. Katsoin samaisen leffan maanantaina. Se tuli silloin TV1:ltä klo 21. Suosittelen katsottavaksi. Mainitsemasi yhteislaulu on mainio. Kari Väänänen on leffassa vielä niin nuoren näköinen;))

  ReplyDelete
 4. Olen tainut nähdä tuon elokuvan, mutta eipä pahitteeksi ole uusintakaan.

  ReplyDelete
 5. YAELIAN: Ehkä olet nähnyt muita Kaurismäkien elokuvia?

  Perhospasta oli kaunista ja kallista. Luulen että seuraavalla kerralla riittää tavallisempi pasta :)

  KATILEIN: No olipa hyvä että havaitsin tuon uusinnan kun en sitä ekaa näytöstä huomannut! Outo leffa on! Siksi kai niin kiinnostaakin :) Vaikka minua se kyllä etupäässä kiinnostaa italiayhteyden vuoksi. (Siis kun olen italian opettaja)

  FAMU: Ai sinä näit sen jo! Se yhteislaulu on minusta elokuvan paras kohta. Kumpikaan ei osaa toisensa kieltä ja yhtäkkiä löytyy yhteinen sävel. Kirjaimellisesti :)

  ARLEENA: Moni elokuva ja kirja on oman kokemukseni mukaan jopa parempi toisella kerralla. Voi keskittyä yksityiskohtiin kun tietää pääpiirteet :)

  ReplyDelete
 6. Kaurismaki rocks! :)

  ReplyDelete
 7. Juu, olen muita Kaurismäen leffoja nähnyt,mutta en tuota Rossoa.

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.