Friday, July 03, 2009

Picnic KaivopuistossaOnhan jäätelö tietysti hyvää mutta ei lokkien tarvitsisi ihan noin hysteerisesti kirkua kun näkevät sitä läiskän asfaltissa. Hah hah, katsokaa tuon yhden lokin räpylöitä.

Those seagulls almost went berserk fighting over a dollop of icecream on the pavement.


That's me waiting for Deborah at the seaside near Kaivopuisto Park where we went for a picnic.

Mieheni ja minä tapasimme ystävämme Deborahin hänen Suomenlomallaan. Mahduimme hänen sosiaaliseen kalenteriinsa vaikka se onkin aika täyteen buukattu tapaamisia kavereitten kanssa. Ilma suosi meitä kuten yleensäkin hänen vierailunsa aikana. Teimme eväsretken Kaivopuistoon.


And here's Debbie. My husband and I met up with her when she came to Finland on her holiday from England. It was a beautiful day, warm with sunshine and yet cool with a sea breeze.

Ihmisen käden jälki näkyy Kaivopuistossa. Hyvin hoidetut puut ja nurmikot, historiaa, kulttuuria, taidetta.


The trees and lawns are well taken care of. There's art, history and culture in the park with lovely views.


What's that then? A one-face totem? Yksinaamainen koivutoteemi?


Plenty of birds. We found a shady spot under some trees and had lunch there on the rock; cucumber sandwiches, grapes, watermelon slices. Afterwards we went for icecream.

Lintuja runsain mitoin. Etsimme varjoisan paikan puiden alta kalliolta ja söimme siellä eväitämme. Meillä oli kurkkuvoileipiä (kolmionmuotoisia sandwichejä), vesimelonia ja viinirypäleitä. Myöhemmin ostimme kioskista jäätelöä. Debs ja mieheni valitsivat tervajäätelön (!), minä otin jonkun tiikerijutun. Appelsiinia ja vaniljaa. Olin haaveillut jäätelön syömisestä edellisestä päivästä lähtien. Silloin satuin näkemään Italian TV:stä ohjelman jäätelöstä.


The British Embassy. You can see just a teeny bit of the pretty pink residence from this angle. We had the pleasure of attending the Queen's Birthday reception in it and in its garden last month.

Britannian suurlähetystö rantakadulta päin. Aavistuksen verran näkyy vaaleanpunaista kauniimpaa rakennusta jossa olimme kuningattaren syntymäpäivillä viime kuussa.

Kaivopuisto on viehättävän kaunis kaupunginosa. Café Ursulan ympäristössä, missä tapasimme ja mihin lopuksi palasimme, ja rantakadulla kävi aikamoinen vilinä. Turisteja, turistibusseja, autoja, moottoripyöriä, lokkeja ilmassa, yksi lintuparvi ylittämässä kadun suojatien kohdalta... Hyörinää, pyörinää, liikenteen, ihmisien ja lintujen ääniä joihin silloin tällöin sekoittui laivan tööttäys.

Helsingin meri on rauhallinen ja kesy verrattuna muihin maailman meriin, Debbie filosofoi. Suomi taitaa muutenkin olla rauhallinen. Turistikautena saa aavistuksen muunlaisesta elämästä.


8 comments:

 1. Ovatpas ne lokit siellä röyhkeitä!
  Kaivopuisto onkin ihana paikka piknikille, ja muutenkin vaan ihan kävelyreitille.Ja ilma ehtikin suosia tuota Kaivopuistonkin retkeä:-)Kauniita kuvia olet ottanut sieltä!
  Tervajäätelö....oliko hyvää?

  ReplyDelete
 2. YAELIAN: Ehkä lokit ovat röyhkeitä kaikkialla, tuntui välillä karmealta kun lensivät niin läheltä. Pudonnut jäätelö näytti tekevän ne hulluiksi.

  Maistoin tervajäätelöä - hyvän makuista, mutta aika tuhtia. En olisi jaksanut koko annosta. Oma tiikeritötteröni oli kevyempi esitys. Hirveän kalliita olivat jäätelöt! En tiennytkään että kolme jätskiä maksaa lähes 10 euroa. Huh.

  ReplyDelete
 3. Hienoja kuvia! Kyllä Suomi on erittäin rauhallinen paikka, erityisesti verrattuna Bandungiin.

  P.S. Täällä on vain 9 astetta nyt ha ha ha...

  ReplyDelete
 4. AMEL: No onhan se 9 astetta sentään plussaa eikä pakkasta, ha hah .. Meillä oli aamupäivä pilvinen ja vähän satoi mutta iltapäivällä ja illalla taas aurinkoa ja lämmintä, oikein kivaa. Toivottavasti teille tulee huomenna aurinkoa :)

  ReplyDelete
 5. Hienot kuvat ja tekstit . Luovat mukavia tunnelmia ja herättävät uusia ajatuksia .
  Viileää täälläkin , olisiko ollut 14 astetta . Hyvä sää maalata ulkorakennuksia , kun ei satanut .

  ReplyDelete
 6. Tuo on totta että kuvat luovat tunnelmia ja herättävät ajatuksia. Olen kokenut useaan otteeseen, myös sinun blogissasi.

  Kaikki säät lienevät hyviä johonkin. Kiva kun aina on säitä :)

  ReplyDelete
 7. Tänäänkin on vain 9 astetta (onneksi plussan puolella, ei pakkasta HA HA...). Ei haittaa, koska aurinko paistaa sydämessäni. :-))))

  ReplyDelete
 8. AMEL: Joo, se on hyvä ellei kesällä ole pakkasta, HA HA... Aina on onnea kun aurinko paistaa sydämessä ja elämä hymyilee :)))

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.