Tuesday, October 27, 2009

Innostuneita oppilaitaMuutama oppilaistani on nyt niin innostuneita että on päättänyt sekä yksityistunnin että opiskelua puhelimessa viikko-ohjelmaansa. Hienoa. Monimuoto-opetus tuntuu minustakin palkitsevammalta kuin kerran viikossa - tyyli. Muutama oppilas suorittaa myös nettitehtävän kerran viikossa.

Puhelin tuo esiin erilaisia kielenkäytön ulottuvuuksia kuin face-to-face istunto. Puhelinopiskelun teho oli suoranainen yllätys kun sen aloitin kokeellisesti syksyllä 2006 muutaman oppilaan kanssa. Järkytyin positiivisesti, kuten ystäväni Kyllikki sanoisi.

Viime perjantain oppilas ei saanut millään sanaa "opposite" kohdalleen, mutta tänään pistin hänet puhelimessa käyttämään sitä monessa lauseessa. Etukäteisohjelmointi ja alitajunta oli tainnut tehdä tehtävänsä. Yhtä ainoaa "oppocity"-ääntämistä lukuunottamatta hänen oppositensä menivät täydestä kuin väärä raha. What is the opposite of heavy? The opposite of heavy is light? Give me the opposite of cold. The opposite of cold is warm. Tässä vaiheessa oppilas voi jo hymyillä ja ihmetellä että mikä siinä muka aikaisemmin oli vaikeaa.

Tarkistakaa ääntämisenne tästä linkistä.

Some of my students are so eager to learn more English that they take a phone session in addition to their usual once-a-week face to face session. We get good results that way.

Today I got one more wrong pronunciation for the word "opposite". It was *oppocity* :) It won't be long now till I get it wrong. You know the feeling? If they keep this up I won't know if I'm coming or going.

Don't take it so seriously. That's the key.

Check your pronunciation here.

Ei pidä ottaa itseään niin vakavasti.

Opiskelu saa mielellään olla leikkimielistä.

Viime perjantain läksykerho meni taas kivasti. Nyt oppilaat olivat kuulemma jo itse kyselleet onko kerhoa. Yksi sanoi minulle jopa että oli kysynyt opettajalta voisiko se olla kaksi tuntia eikä vain yksi. Riittäköön nyt yksi tunti toistaiseksi. Tällä jaksolla autamme heitä englannin, maantiedon ja historian läksyissä. Maantiedossa on Etelä- ja Pohjois-Amerikka. Hissassa oli säätyjä ja tulossa on Ranskan vallankumous. Pyysin saada historian kirjasta monisteita jotta voin valmistautua.

My voluntary work with immigrant children continues. This term I help them with their English, geography and history homework. They are studying South and North America in geography, and French Revolution in history. I must do some serious reading before I go there, hah hah.


6 comments:

 1. The o'positive of cold are feelings and emotions as known by every living troll. :)

  ReplyDelete
 2. Minäkin haluan läksykerhoosi! Sehän sanoo paljon kun lapset pyytävät jo lisää:-)

  ReplyDelete
 3. Hei,
  löysin tuon "ääntämis-sanakirjan" muutama päivä sitten googlella, kun aloin miettiä jonkun sanan oikeaa ääntämistä. Hauska ja höydyllinen keksintö. En arvannut, että tuollainen on olemassa. Kulutin varmaan vartin erilaisia sanoa perässä ääntäen, loistavaa (ja hyödyllistä) viihdettä!

  ReplyDelete
 4. Hi there Rita, guess what ? Remember I asked what languages you dream,think and count in and you answered that it's mostly in English and Finnish, but numbers are numbers, well, last night I vividly recalled saying "con il ororecchio su la porta" it was a something my Italian fiend said often, but this time it was me speaking it, I was so surprised I woke up instantly....
  Good morning to you :)
  Brad

  ReplyDelete
 5. Miten opetat puhelimessa? Onko se joku puolentunnin puhelintuokio jossa puhutte kyseistà kieltà. Onko puhelintuokioon aina valmistauduttu jotenkin sàhkòpostimateriaalin kanssa? En ole koskaan kuullut tuosta puhelintuokiosta muuta kuin sinulta. Jatkossa voisi tulla myòs skypen ja messengerin avulla opiskelu, vai?


  Kiitos tuosta ààntàmislinkistà :D Joskus on hyvà tarkistaa ààntàmistà sieltà :D

  ReplyDelete
 6. - S - Puhelinopetuksen olen kehittänyt itse, siitä on eri versioita, mutta periaatteessa pidän 15 - 25 min. tehokkaat treenit oppilaalle. Joko englantia tai italiaa. Kevyestä juttelutuokiosta ei ole kyse, mutta saatan kyllä sisällyttää puhelu alkuun parin minuutin small talkin. Riippuu oppilaan toiveista ja hänen kielitaitonsa tasostakin. Juu, olen yhdistänyt puhelinopiskeluun itse tekemiäni nettitehtäviä.

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.