Thursday, December 03, 2009

Joulumusiikista ja rauhastaJoulunalusaikana voisimme kiinnittää huomiomme vaikkapa tilaisuuksiin hiljentyä hetkeksi. Yksi tähän vuodenaikaan sopiva tavoite voisi olla etsiä rauhaa. Kukin päättäköön itse onko Positiivareitten perinteinen joulukalenteri siihen tarkoitukseen sopiva.

Sen tiedän että minua ei plinkkaplonkkamusiikki viihdytä, ei liioin tavarataloissa kaikuva häiritsevä joulumusiikki. Omat joulu-cd:ni otin esiin jo viikko sitten. Niitä olen tullut keränneeksi oivan pinon vuosien mittaan. Viimeisimpiä on Il Divo, The Christmas collection.

I like Christmas carols, but not in department stores where they add to this season's chaos. We should be looking for peace at Yuletide, but while doing that and trying to capture the spirit of Christmas many of us seem to develop a special Christmas stress. They could paint themselves pink and pass for Duracell rabbits. Surely there is suitable music for that, too, as there is for finding peace at Christmas.

8 comments:

 1. Joulumusiikkia soittelen innoissani jo marraskuusta alkaen - se mukavasti virittää joulutunnelmaan. On aika iloisen marssimusiikin ja rauhallisempien sävelten, vähän touhuista riippuen, mutta kyllä rauha kuuluu jouluun yhtä lailla kuin lasten iloinen touhu:)

  ReplyDelete
 2. che ne dici...puoi postarmi tradizioni tipiche del luogo dove vivi?
  ai miei alunni farebbe piacere!
  grazie

  ReplyDelete
 3. Minä kyllä soittelen lasten vanhaa joululaulukasettia innoissani vuodesta toiseen:)
  Aattoyönä laitan Gregoriansin soimaan ja nautin konjakin...

  ReplyDelete
 4. Plinkkaplonkka, hih. Mà taas olen just sen plinkkaplonkkamusiikin ystàvà. Kyllà muidenkin esim Vesa-Matti Loirin tai Tarja Turusen laulamat suomenkieliset joululaulut on hyvià. Pààasia ettà laulut ovat suomeksi ja niità vanhimpia,jotka on jo pienenà oppinut. Niità mukanalaulaessa tulee hyvàlle joulumielelle :D

  ReplyDelete
 5. Vernan TOP 5 joululauluissa vuodesta toiseen:

  1. Sydämeeni joulun teen
  2. En etsi valtaa loistoa
  3. Sylvian joululaulu
  4. Maa on niin kaunis
  5. Oi jouluyö

  Nämä kuullessani sydän menee vuosi vuoden jälkeen sykkyrälle ja tippa nousee linssiin. Lapsuuden kultaiset joulumuistot tulvahtavat mieleen ja toivon salaa omien lasteni saaneen yhtä rakkaita muistoja kuin omani olivat. Sen vuoksi pyrin pitämään mukana perinteisiä, jouluun liittyviä asioita.

  Joulukin on mielentila, jonka saavuttaa asennoitumalla tietyllä tavalla. Minun asenteeni sulkee korvansa joulun kaupallisuudelta siinä mittakaavassa kuin se suinkin on mahdollista.

  Suloista joulunaikaa Rita ja kaikki muut! : )

  ReplyDelete
 6. Antonietta: Se ho il tempo lo farò. Si vedrà. E una richiesta simpatica :)

  Vuoi dire tradizioni natalizie, vero?

  ReplyDelete
 7. Minua koskettaa syvälle...
  Pyhä Jouluyö
  Ave Maria
  Varpunen Jouluaamuna
  Panis Angeligus
  myös Sylvian Joululaulu ja
  En etsi..

  mutta ei mielellään jonkun ns iskelmälaulajan esittämänä...

  Yleensä hiljaisuus on parasta musiikkia mutta
  myös yksinkertaiset, pelkistetyt ovat minun Jouluni musiikkia..

  ReplyDelete
 8. Niin joulussahan on nämä kaksi eri asiaa , eli krääsä ja hulina tai Joulurauha . Omasta puolestani rakastan rauhaisaa ja tunnelmallista joulua . Yleensä koristelen ikkunani , kuusi laitetaan ja juhlava joulupöytä .Perhe kokoontuu . Minun joulumusiikkini on englantilaiset joululaulut . Niistä opin pitämään ollessamme siirtolaisina Canadassa .Tuovat muistoja .

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.