Tuesday, December 07, 2010

Il centro di Helsinki stamattina


The centre of Helsinki this morning just before 8. We have more snow than the rest of Finland. But less than Alaska, I imagine.

Aseman kello loistaa pimeydessä. L'orologio della stazione ferroviaria.

Jouduin tänään poikkeuksellisesti menemään töihin keskustan kautta. Oiva tilaisuus nähdä Elielinaukion bussijärjestelyt. Kuljin lumisessa kaupungissa kamera kädessä kuin turisti. Tuollainen ravintola oli ilmestynyt maisemiin. Olin lukevinani että nimi oli Valtava, mutta se onkin Vltava. A restaurant.

The other side of the Railway Station. Rautatieaseman toinen puoli. Minulle se toinen puoli on tutumpi. Il "retro" della stazione.

Tältä puolelta nousin bussiin ja ajoin Konalaan opettamaan italiaa. Qui ho preso l'autobus per andare a insegnare l'italiano in periferia. Di solito mio marito mi da un passaggio ma oggi non è stato possibile. Allora mi trovavo nel centro e mi sentivo come una turista. Ottimo. Un'avventura direi.

6 comments:

 1. Lunta tulvillaan on raikas talvisää...

  Ötöpesän jengistä on kiva, kun on paljon lunta. Lumi tuo valoisuutta maisemaan ja suojaa mm. siilien talvipesiä.

  ReplyDelete
 2. Ei ole koskaan niin ottanut silmiin tuo kammotus Kansallisteatterin vieressä: ainakin kahden metrin korkuinen Pepsi-mainos.

  Kaupunginisät voisivat mielestäni hyvin panna jonkinmoisen rajan siihen miten isoja mainokset voivat olla keskeisillä paikoilla kuten Rautatieasemalla.

  Minusta tuntuu ainakin mukavalta että Rautatieaseman oven yläpuolella lukee että Rautatieasema ja ihan tavallisin kirjaimin.

  Meillä ei olekaan satanut lunta juuri ollenkaan. Teillä kuulemma tulee sadetta lisää ja sakeasti! Pakkasta on -3, hyvä kävelyilma takaisin uimahallin vesijumpasta.

  ReplyDelete
 3. Vau,onpa lumista! Tuollaista en muista nähneeni aikoihin,,Ja olin ihan unohtanut,miten pimeää voi olla vielä kello 8 aamulla,tuohan on kuin yöllä. Mutta lumi valaisee onneksi kivasti. Tuota Vlatava-ravintolaa luulin minäkin aluksi Valtavaksi...;D

  ReplyDelete
 4. Ötö: Hyvä pointti, lumi on suoja. Suojaa kasvejakin meidän pihassa.

  Ripsa: Minuakin mainokset ahdistavat kun yritän nauttia kaupungin kauneudesta. Hirveää ottaa valokuviakin kun joka puolelta tuppaa linssin eteen mainoksia, liikennemerkkejä ynnä muita kammotuksia.

  Yaelian: Lunta kuulemma enemmän kuin muualla Suomessa, mutta ei sitä vielä ihan vltavasti ole :D

  Voi olla että kuvista tuli pimeämpiä kuin mitä oikeasti oli. Ei tuo aseman kellotorni ainakaan noin huonosti näkynyt.

  ReplyDelete
 5. Tuossa Vlatavassa kävimme kesällä syömässä, muistaakseni tshekkiläinen, ja ruoka sen tyyppistä. Ihan ok.

  ReplyDelete
 6. Arleena: No nimen foneettinen asu viittaakin tuohon osaan Eurooppaa! Kiva että kerroit :)

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.