Thursday, December 30, 2010

Yksi kirja loppui, toinen alkoiFinished one book and started another. The new one (on the left) is about writing. I want to learn, and perhaps write a book myself.

Sain luetuksi Attwoodin teoksen Aspergerin oireyhtymästä kertaalleen. Aloitin jo kai pari kuukautta sitten mutta etenin aina muun tekemisen ja lukemisen lomassa pienen harppauksen ja annoin aivojen omaksua ja työstää asiaa. Se on minun tapani lukea, ellei sitten teksti vie mukanaan kuin vuolas virta. Asperger-asiaa on sulateltava. Alan todennäköisesti aika pian lukea uudelleen. Haluan sukeltaa Aspergerin syndrooman ytimeen.

Teos jonka sain postitse juuri ennen Atwoodin loppumista on Timo Montosen kirja kirjoittamisesta. Nimi sen sanoo: Kirjoittajan kirja. Montonen on kouluttanut kirjoittajia jo vuosikymmenet. Ote on sen mukainen. Verkkokirjoituskurssista kertoessaan hän oikaisee heti yleisen harhakäsityksen että verkkokurssilla opiskelu olisi tunteetonta ja kylmää touhua. Päinvastoin. Ajatukset ja tunteet aktivoituvat. Ihmisethän siinä kirjoittavat.

Montosta on hauska lukea. Sopivan sujuvasanaista, omakohtaista ja värikästä. Minulle tuttuja paikkoja vilahtelee alkusivuilla. Helsingin kaupunginosia, ratikka, yliopiston metsätalo... Olen vasta kirjan alkupuolella mutta jo tiedän että tästä tulee hyödyllinen ja miellyttävä lukukokemus. Jos kirjoitan tänä vuonna kirjan käsikirjoituksen, Timo on ollut siihen vaikuttamassa. Mainittakoon vielä että tapasin kirjoittajan itsensä kustantamo Avaimen glögikutsuilla joulun alla.

4 comments:

 1. Tuo uusi kirja vaikuttaa miälenkiintoiselta.

  ReplyDelete
 2. Peikko: Sitä se on. Heräsin aikaisin, ja nyt ryhdyn sitä lukemaan lisää :)

  ReplyDelete
 3. Rita,
  I think that's a great idea, your writing a book !
  Will it be fact or fiction ?
  I think your life would make for great and inspiring reading, with your love & capacity for languages and it's roots.
  Brad

  ReplyDelete
 4. Brad: My book would be / will be a Teacher's Diary, so... fact AND fiction...? :)) Thank you for your kind words. They mean a lot to me! - Rita -

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.