Tuesday, September 30, 2014

Vihreää kotona ja ulkona


Noilla anopinkielillä olohuoneemme ikkunalla on hauska tarina. Kaikki ovat peräisin yhdestä ainoasta kasvista jonka sain yhdeltä englannin ryhmältäni laboratoriokoulussa ehkä vuonna 1990. Vitsailimme tunnilla että anopinkieli voisi olla englanniksi mother-in-law’s tongue ja siitä vasta riemu repesi kun sanakirja kertoi että sehän oli. Viimeisellä tunnillamme oppilaat lahjoittivat minulle anopinkielen. Kuvassa äärimmäisenä oikealla anopinhammas. Sen alkuperää en muista. Voi olla että anoppini lahjoitti sen meille. 


Myös enkelinsiivellämme on tarina. Olin juuri liittynyt netin vaihtokirpparille ja sain taimen yhdeltä vaihtokumppanilta, jonka tapasin Malmilla. Mullassa juurruttaminen kesti iät ja ajat eikä aluksi näyttänyt onnistuvan, mutta kun kasvu alkoi, se tapahtui vauhdilla. Myöhemmin kekkasin että parhaiten uudet taimet saa juurrutetuiksi vedessä.  


Puistoaluetta Siltamäessä. Sunnuntaikävelyllä ottamani kuva. 
(Pohjois-Helsingissä.)

5 comments:

 1. Hieno rivi anopinkieliä,sulla on viherpeukalo Rita:) Ja kauniin vihreältä vielä näyttää teilläpäin!

  ReplyDelete
 2. Hienosti olet rytmittänyt viherkasvit ikkunalaudalle.
  Enkelisiipi on täälläkin, leikkasin sitä taas, ettei se kasva huipelosti.

  ReplyDelete
 3. Kiitos, Jael. Ihan ihmeellisen vihreää vielä vuodenaikaan nähden !

  Arleena: Kivasti sanottu anopinkielten rivsitöstäni, ja huipelokin on hauska sana :)

  Taitava leikkaaminen takaa enkelinsiiven menestymisen ja ulkonäön.

  ReplyDelete
 4. Meillä oli edellisessä asunnossa mieheni työhuoneessa pitkä rivi anopinkieliä. Ne olivat jo vanhoja ja tuuheita ja muodostivat juuri sopivan korkuisen vihreän salusiinin ikkunaan. Kun muutimme, ei ollut enää leveitä ikkunalautoja ja annoimme anopinkielet pois. Nyt niitä on ikävä.

  ReplyDelete
 5. Anna: Minulta saisit anopinkieliä pois annettujen tilalle :) Niitä olen vuosien varrella jaellut ties mitkä määrät tutuille ja vaihtokirppiskavereille. Omat ovat tällä hetkellä tuommoisia ruipeloita, mutta monena vuonna ovat olleet paksukasia ja kukkineetkin. Aina silloin tällöin tulen pistäneeksi niitä pienempään olomuotoon.

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.