Tuesday, January 20, 2015

Eben Alexander, Taivasyhteys


Kirjoittaja: Tri Eben Alexander
Teos: Taivasyhteys
Kustantaja: WSOY
Ilmestymisvuosi Suomessa:2015
Kääntäjä: Anuirmeli Sallamo-Lavi
Näytekappale WSOY:ltä

Ai että ahmin tämän kirjan kuin isompaankin nälkään. Tai tiedonjanoon. Tieto, tietäminen, asioiden ja olevaisen pohtiminen - ihmisessä asuva ajattelija ja filosofi herää kun ilmoille lasketaan ikiaikaiset kysymykset:

"Keitä me olemme?"
"Mistä me olemme tulleet?"
"Minne me olemme menossa?"

WSOY:n antama kuvaus kirjasta: 

"Koskettavia kertomuksia kuolemanrajakokemuksista ja poismenneiden läheisten kohtaamisista."  Kertojina ovat niin tavalliset ihmiset kuin suuret ajattelijatkin, omassa ajassamme ja aikoina halki historian, läntisessä maailmassa ja idässä. Koska kirjan tekijä on neurokirurgi saamme nauttia hänen tieteen tuntemuksestaan samalla kun luemme ilmiöistä joita tiede ei ole vielä todistanut ja todenperäistänyt, koska ne ovat aineettomia ja näkymättömiä eivätkä sovi mittalaitteisiin. 

Adlibris, 20,80€

Olen jo aikaisemmin kertoillut lukemastani kirjasta Kadotettu yhteys, joka puhuu tiedostamattomasta ulottuvuudestamme, Alitajunnasta. (Susanna Purra, WSOY 2014). Klikkaa kirjan nimeen jos haluat lukea mitä siitä kerroin. 

"Kaikki aineellisessa todellisuudessa koostuu atomeista ja molekyyleistä, ja nuo atomit ja molekyylit puolestaan muodostuvat subatomisista hiukkasista, jotka ovat jatkuvassa liikkeessä olemisen kummallakin puolella. Minne elektroni "menee" kun se siirtyy sisemmältä kehältä atomin ulommalle kehälle ja päinvastoin? Sitä ei tiedetä. Tiedetään ettei se ole koko ajan olemassa. Se siirtyy edestakaisin. Siitä huolimatta se ei kuitenkaan katoa koskaan kokonaan - ei ole koskaan kokonaan poissa. Vaikkei tiedetä minne se menee, silti tiedetään että se palaa takaisin." (Taivasyhteys, sivu 121.)

Huima ajatus jos meidän tietoisuutemme voi samaan tapaan vaihdella eri maailmojen välillä. Ihana ajatus, jos Tri Alexanderin kuvaama kokemus tuonpuoleisen kauneudesta ja suurenmoisuudesta kaikkine piirteineen voi toteutua. Jospa pääsisi etenemään noihin maailmoihin ja aina vaan hienompiin olotiloihin.

Kuvassa vasemmalla Tri Alexanderin ensimmäinen kirja. Mitä siitä kirjoitin runsas vuosi sitten, sen voi lukea tästä linkistä


Hän ei käsittele kirjoissaan kamalia ja huonoja tuonpuoleisen kokemuksia, joita esimerkiksi sydänlääkäri Rawlings on kuullut elvyttämiltään potilailta. Viime kesänä luin hänen teoksensa Kuoleman tuolla puolen. Kirjoitin siitä toiseen blogiini, tässä linkki

Jos tykkäätte lukea hiukan karmaisevista ja häiritsevistäkin rajatilakokemuksista, käväiskääpä ottamassa vinkki Avain kustannuksen sivulta: täältä. (Heikki Saure ja Anuirmeli Sallamo-Lavi, Matka yli ymmärryksen, Avain 2011.)

Pitää olla todella vahva skeptikko ja järjen puolustaja jos lukee edellä mainitut kirjat kannesta kanteen eikä jätä yhtään tilaa uskolle että tietoisuutemme jatkuu kuoleman jälkeen ja saattaa olla olemassa oikeampi maailma kuin tämä. Sellainen jossa paradoksit ovat tosia ja menneisyys, nykyisyys ja tulevaisuus tapahtuvat yhtäaikaa. Sellainen, jonne päästyämme muistamme että mehän olimmekin sieltä kotoisin alunperin. 

Mutta nyt kipaisen lukemaan viimeisen osion Taivasyhteydestä. Se on liite, jossa kerrotaan ÄÄNEN arvoituksesta. Kiinnostaa kovasti, koska yksi oppiaineeni yliopiston kieliopinnoissa oli fonetiikka. Siihen liittyi akustiikkaa ja muuta äänioppia. Saapi nähdä mitä yhteyttä äänellä ja "taivaalla" on. Eivät nämä mitään enkelikuorojuttuja ole, sen verran tiedän. Sellaisia en jaksaisi lukeakaan. Kaikella kunnioituksella. Jokainen muodostakoon omat käsityksensä ja antakoon muiden pitää omansa. Valtavasti tuli kivaa mietittävää tästä tohtorin toisesta kirjasta.  

4 comments:

 1. Aah ja ooh ja voihan!! Nyt se tuli, mitä olen alitajuisesti hakenut - nimittäin kunnon lukemisvinkki! Tällainen kiinnostaa minua - todella. Nyt kirjastoon.

  ReplyDelete
 2. Kyllimarjaana: Mukavaa että innostuit. Tämä on mielestäni vielä parempi kuin se eka kirja. Monipuolisempi, mietitympi, nopeampitempoinen. Jos et ole lukenut ekaa osaa, ei haittaa mitään. Lue vaikka mitä minä siitä kirjoitin:

  http://ritamentor.blogspot.fi/2013/12/totuus-taivaasta-eben-alexander.html

  ReplyDelete
 3. Minulla on hirvittävä epäilys siitä, että kaikki onkin vain tässä, eikä mitään muuta olekaan, vaikka Jumalaan ja sovitukseen tietyllä heikosti uskonkin, mutta uskoni on välillä järjen puristuksessa ja silloin siitä ei paljon jää, vähän mehua:) Hyviä lukuvinkkejä.

  ReplyDelete
 4. Mustis: Kaipa on parasta elää tässä ja nyt, luoda paras mahdollinen elämä itselleen ja läheisilleen joka tapauksessa :)

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.