Monday, June 15, 2015

Korkeasaaressa, osa 1


We went to the Zoo.Tästä koko perheen Päivä Korkeasaaressa - kirjasta on runsaasti iloa, oppia ja hyötyä. Käyntiä saattoi  suunnitella etukäteen ja iloita jo ennakolta. Kyllä olinkin odottanut eläintarhaan menoa, ihan siitä asti kun näin tuon kirjan. Viime perjantaina sitten vihdoin mieheni ja minut aikataulut osuivat niin hyvin yksiin että toteutimme retken. Selasimme kirjaa bussissa matkalla Helsingin keskustaan. Jos haluatte lukea kirjan esittelyn, klikatkaa tähän. 

Vaihdoimme Korkeasaaren bussiin ja matkasta muodostui virkistävä kiertoajelu kauniin Kulosaaren ja Mustikkamaan kautta perille. Varmasti aivan yhtä jännittävää kuin jos olisimme saapuneet vesiteitse. Ylemmässä kuvassa kartta jonka saimme Korkeasaaren sisäänkäynnin luota. Alempana äsken mainitsemani kirjan kartta. 

Kartoista ei käy ilmi että saaressa taivalletaan ylös ja alas rappusia ja kävellään nousevia ja laskevia teitä pitkin. Se oli mukavaa. Seisahduimme monessa kohdassa ihailemaan näköaloja. Milloin katsoimme alas, milloin ylös.
Ihmisten joukossa käyskenteli lintuja poikasineen. 


Jaaha, jonkun eläimen asuinympäristöä, kiipeilytelineitä ja suojarakennus. Joku tuolla näytti makaavan. Kyltistä selvisi että pesukarhu eli supi, englanniksi raccoon majailee tässä aitauksessa. Siinä mainittiin että otus ei sovellu lemmikiksi. Harmi. Se on tosi veikeän näköinen.Pistetäänpä tähän Wikipedialinkki tarkempaa lueskelua varten; suomeksi ja englanniksi


Klikkaa isommaksi niin näet yhden pesukarhun (vasemmalla), vaikkakin huonosta kuvakulmasta.


Jäimme toviksi ihailemaan näitä seinämaalauksia. Olemme USA-faneja ja meille nuo naamioidun rosvon näköiset roskiksia penkovat otukset ovat tulleet tutuiksi elokuvien ja televisiosarjojen välityksellä. Aika veijareita.Ei pahemmin naurattaisi jos tulisivat meidän takapihalle kolistelemaan. 


No niin, mennäänpäs välillä tännepäin, mutta palataan myöhemmin kertoilemaan lisää Korkeasaaren ihmeistä.

2 comments:

  1. Ai sinne on ilmestynyt tuommoisia seinämaalauksiakin, hauskaa. En ole vuosiin käynyt Korkeasaaressa, pitäisiköhän tänä kesänä mennä, sait tämän kuulostamaan niin mukavalta.

    ReplyDelete
  2. Sirokko: Oli siellä niin paljon kaikkea kivaa eläimien lisäksi, että tahtoisin mennä pian uudelleen. Teen pian uuden postauksen ja laitan lisää kuvia :)

    ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.