Saturday, June 13, 2015

Sinipunaviolettia puutarhassa


Shades of blue and violet

Ruiskaunokki on lapsuudesta asti ollut lempikukkani. Meillä on pihassa kaunista vuoristokaunokkia, vaikka emme ole sitä istuttaneet tai kylväneet. Se ilmestyy joka kesä ja leviää itsestään.


Naapuri istutti muutama vuosi sitten akileijaa omalle puolelleen, mistä sitä on meille lennellyt lahjaksi. Monet kiitokset.


Jännäsin akileijan nuput nähdessäni minkävärisiä kukista tulee. Violettejahan näyttävät olevan. Saa nähdä millaisia toisessa paikassa pihaa kasvavista tulee.


Ruohosipuli on helppo kasvatettava. Voi ostaa yhden ruukullisen  ruokakaupasta ja istuttaa. Se jälkeen se melkeinpä hoitaa itse itsensä. 


Riimittely kouluajoiltani:  "Sini puna kosini, Alfa Beta Romeo."
6 comments:

 1. Noin vaivatonta voi olla joskus puutarhan hoitaminen. Ruiskaunokeista tulee aina mieleen lapsuuus. Niitä kasvoi aina paljon isoisän pelloila, ja kävelimme niitä katsomassa ja ihailemassa,

  ReplyDelete
 2. Anna: Lapsuus minullekin tulee mieleen aina kun kesä alkaa, ei niinkään muina vuodenaikoina :)

  Vaivattomuus on valttia pihanhoidossa, ainakin minun mielestäni. Useinkin innostun laittelemaan kaikenlaista, ja nautin puuhailusta, mutta olisi orjuuttavaa jos joutuisi hoitamaan pihaa pakosta, joka päivä.

  ReplyDelete
 3. Ruiskaunokki valloittaa meidän pihan. Apua. Se tuli jostakin ja nyt en tiedä miten pääsen siitä eroon. Se yrittää häätää nauhukset pois.

  ReplyDelete
 4. Mai: Tarkoitatko juuri tuota monivuotista vuoristokaunokkia? Se on kova kasvamaan. Olen sitä monesta kohdasta häätänyt, mutta joka kesä se palaa. Kesäkukkaruiskaunokeilleni sen sijaan kävi höpelösti. Kylvin siemeniä toukokuussa mutta unohdin kastella. Taitaa olla yksi taimi :)

  ReplyDelete
 5. Just se hulluna leviävä vuoristomikälie...kaunis kukka kuitenkin...

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.