Wednesday, August 19, 2015

Talvipuutarhassa taas


Helsinki Winter Garden

Kävin ystäväni Marian kanssa Helsingin kaupungin Talvipuutarhassa heinäkuun lopussa; postaukseni tässä LINKISSÄ, ja nyt menimme uudelleen isommalla kokoonpanolla (7 henkeä).
Kasveja on istutettu sisään ja ulos. 


Laitan tänne nyt sekä eilisellä käynnillä ottamiani kuvia että aikaisempia.


Ihastelimme joukolla erilaisia kaktuksia ja mehikasveja. Katsokaa nyt näitäkin luonnon taideteoksia !


"Juhlamokkapannu" luki kyltissä.


Kiipesimme tuolle pienelle terassille.


Sieltä käsin näki kahvipannun ylhäältäpäin.Kivat rappuset terassilta alas.


 Runsaasti nähtävää. 


 Värinokkosta meillä oli huonekasvina monet vuodet sitten. 


Moninaiset kivien ja hiekan päällä viihtyvät kasvit innostivat minua suunnittelemaan vastaavanlaisia laitoksia meidän pihaan. Meillä on mehikasveja mutta en ole älynnyt että ne sopivat paremmin kiville kuin multaan. Ruusut kukoistavat edelleen. Iso ruusutarha on suurenmoinen näky mennen tullen.


Ilostuin erityisesti nähdessäni valkoiset päivänhatut. Olin juuri pistänyt blogiin kuvia oman pihan vaaleanpunaisista päivänhatuista ja ylistänyt niiden kauneutta.

Mukava käynti. Menemme takuulla uudelleen ! 

Huom! Ilmainen sisäänpääsy ilman mitään protokollaa.

12 comments:

 1. No mutta olihan täällä lisää salkoruusuja! Ylimmässä kuvassa! Minusta ne ovat niin kuninkaallisia kukkia. Sopivat hyvin englantilaiseen puutarhaan... =) Ja kaikkien meidän haaveilijoiden myöskin. =)

  ReplyDelete
  Replies
  1. No heh kun en ilmeisesti äsken (Facebookissa jutellessamme) tiennyt mikä salkoruusu on :D Todella kaunis. Nyt tuli lisää haaveiltavaa ja hankittavaa. Kiva kun opin sinulta tänään sinisarjan eli apapanthuksen nimen.

   Delete
 2. Upeita, ihania kuvia! Kiitos!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva että ilahduit. Lähden heti katsomaan mitä ihanaa sinulla on blogissa...

   Delete
 3. Kaunis paikka niin tuonne tekee mieli useinkin mennä;:) Hienot kuvat Rita.Monet kasvit tuolla ovat sellaisia mitä täällä näkee ihan siellä sun täällä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Me suomalaiset puutarhan harrastajat tulisimme varmaan hulluiksi siellä sinun seuduillasi Israelissa. Ympäristöstä keräiltäisiin pyörtyneitä suomalaisia :D

   Delete
 4. Upea paikka ja upeita kuvia! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Arvelinkin että tykkäisit, hih :)

   Delete
 5. Upea puutarha. Kauniit kukat ja kuvat. Punahatut ovat ihania ja tykkään myös mehikasveista.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Satu: Minulla taitaa tällä hetkellä olla punahattu number one suosikkikukka - tai ainakin viiden parhaan joukossa. Innostuin noista mehikasveista ja aloin oman puutarhan mehikasveja järjestellä pois mullasta kivisemmälle ja hiekkaisemmalle alustalle. En ollut tiennyt että niiden luonnollinen elementti ei ollutkaan multa. Paljon on vielä oppimista näissä kasvatushommissa :)

   Delete
 6. Onpa kauniita. Erityisesti ihastuin kaktuksiin ja mehikasveihin. Olen vasta tänä kesännä huomannut, miten kauniita mehikasvit ovat. Ei meillä kotona tosin ihan noin isoiksi kasva....

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mehikasvit ovat pieni ihme ! Ostin kerran pikkuruukullisen puutarhamyymälästä ja sitten ihmettelin kun se levisi ja kukki pihassamme :)

   Delete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.