Wednesday, October 28, 2015

Elena Mady, Vaihdokas


Teos: Vaihdokas
Trilogian ensimmäinen osa
Kirjailija: Elena Mady
Kustantaja: Tammi (2015)
Genre: Nuorten romaani,
rakkaustrilleri
Sivuja: 379
Yleisvaikutelma: Raikasta kerrontaa  
Juoniselostus linkissä: #kirja


Lueskelin takakannen selostusta puolisolleni, joka minun laillani on "englanti-ihmisiä". Ensimmäinen kysymys häneltä oli: Onko se käännetty englannista? Tiesin kertoa että ei ole, mutta lisäsin että tavallaan se on. Olin jo lukenut tarinaa jonkun verran ja saanut vaikutelman kielestä joka mielestäni oli monin paikoin Amerikan englantia suomen kielen sanoilla. Minulle se on hauskaa ja tuttua, ja lisää tarinan viehätystä. Olen kasvanut TV:n USAlaisia sarjoja ja leffoja katsellen ja kuunnellen. Hyppäsin sekaan sulavasti, kun ensin kotvan pähkäiltyäni tajusin että Alex oli nuori tyttö eikä mies. 

Mukavaa luettavaa monella tasolla. Olen aina pitänyt tarinoista joissa jo ekalla lehdellä päähenkilö herää oudoissa oloissa, tai muistinsa menettäneenä tai vankina, ja sitten edetään yrittäen koota palapeliä ja selviytyä pinteestä. Vaihdokkaan alkuasetelmä on piinaavan jännittävä "kuka minä oikein olen" ja "paluuta-ei-ole - tilanne. Televisiosarja Quantum Leap'issä (Aikahyppy) oli sama kantava idea. 

Toinen mistä kirjassa pidän on sen dekkariluonne. Rikosmysteeri kehkeytyy alkumetreillä ja jatkuu loppupuolelle. Yllätyskäännekin päästään kokemaan. Hyvä hyvä. Romantiikkaa, ystävyyttä, teinirakkautta - lukija samaistuu ja elää mukana, ellei ole ihan proosallinen tai kyyninen. Jännäämme saavatko he toisensa vai onko parempi unohtaa koko juttu kun/jos Alex joutuu hyppäämään toiseen kehoon. Muutamassa kohdassa totesin itsekseni että en varmasti lue trilogian kahta jatko-osaa, ellei tarina pääty uskottavasti ja tyydyttävästi. No niin.  Tykkäsin, ja lopputulema oli että toivon trilogian sisältävän neljä osaa.

Vanhassa Suomi-filmissä poikakouluun tuli niin viehättävä nainen musiikinopettajaksi että kun hän perusti kvartetin, siihen ilmoittautui paljon enemmän kuin neljä poikaa. Hihii. Samaa innostusta osoittaen odotamme vähintään 4-osaista trilogiaa. 

                           

Vaihdokkaan kirjoittaja Elena Mady on sekä viehättävä että musikaalinen monilahjakkuus. Tässä kuva kesäkuun alun lasten- ja nuortenkirjojen julkistamistilaisuudesta, missä hän lauloi meille. "The Body Jumper" ja erityisesti sarjan ensimmäinen kirja Vaihdokas perustuu hänen tekemäänsä lauluun..."


 Persoonallista tyylitajua.


Lukunäyte, satunnaisesti valittu, klikkaa kuva isommaksi.

Tilattavissa: CDON tai ADLIBRIS.

Koin romaanin tervetulleeksi vaihtoehdoksi meille jotka emme viihdy masentavien, raakojen tai raadollisten tarinoiden parissa. Jäämme odottelemaan jatko-osia. Kiitos WSOY:lle saamastani mediakappaleesta. 


8 comments:

 1. Viihdyin tosi hyvin Vaihdokkaan seurassa. Aion lukea jatkotkin. Kotimainen, mutta tarpeeksi erilainen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tuo oli tosi hyvin sanottu ! :)

   Delete
 2. Oho, tämä näyttääkin olevan tyystin erilainen kirja, kuin oletin. Kuvottelin tämän olevan jotenkin vakavampi ja ehkä hieman ahdistavakin...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sama ennakkokäsitys minullekin tuli ihan aluksi... en muista miten sitten muutin käsitystäni
   ja päätin lukea kirjan. Kannatti lukea !

   Delete
 3. Tässä on varmasti potentiaalia.. vaikuttaa intresantilta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. On on. Suosittelen :)

   Delete
 4. Kirjailijan teksti näyttää miellyttävältä luettavalta ja tapahtumat herättävät varmasti lukijan mielenkiinnon.
  Kiitos kiinnostavasta postauksesta ja rauhaisaa pyhäinpäivää!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, kiitos. Sain sinun postauksestasi idean että pitäisi keksiä jotain
   Halloweenia huomiseksi postaukseksi. Saa nähdä mitä kekkaan :)

   Delete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.