Friday, February 19, 2016

Kevättä keittiöön


Vuodenaikojen vaihtuessa väri-ihmiset kaipaavat värimuutosta sisustuksessa ja pukeutumisessa.  Syksyn ja joulun punaiset ja tummat jutut kaappiin. Tilalle kevään vihreää, keltaista ja kesän vihreää. Viimeksi mainittu tosin kelpaa jouluvihreäksikin.   


Oranssi käy joka vuodenaikaan.

Ja sitten muisto syksystä.


Saimme Thaimaan tuliaisina maustepakkauksen, jonka sisältä paljastui suitsuketikku ja elefantinmuotoinen pidike sille. Poltimme suitsukkeen - hyi himputti että kärysi ja löyhkäsi, mutta tulipahan kokeiltua. Norsuesine on symppis. Minulle on tullut ikään kuin harrastukseksi kerätä elefanttia merkitseviä sanoja muistiin (siinä missä muut haalivat esinekokoelmia). Tiesin entuudestaan että elefantti on "fil" persiaksi ja arabiaksi ja "slon" venäjäksi. Nyt olen kevään suomenkurssilaisilta oppinut japanin sanan "zou" (z on tässä soinnillinen s, ei kuten pizza) ja somalin sanan "marodi". 

Nyt menen vihdoin ottamaan syyspöytäliinan keittiön pöydästä. Tilalle laitan keväisen vaaleanvihreän. Mukavaa kevään odotusta kaikille ja ihanaa helmikuuta. Ei hassumpi ajatus että suomen kielessä on sana "kevättalvi". 


  

6 comments:

 1. Ai miten ihanaa keväistä vihreää: :)
  Nuo ylimmän kuvan vihreät kupit ja toisen kuvan isot vihreät purkit ovat minusta tosi kauniit.
  Tosiaan, "kevättalvi" tuo mieleen hohtavan sinisen taivaan ja auringonpaisteen, järvenjäällä hiihtelyn ja ehkä jopa räystäiltä tippuvan veden. :D
  Ihanaa viikonloppua!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sara, kuvasit kauniin runollisesti ja runollisen kauniisti kevättalven :)

   Ihailemasi kupit ja purkit ovat kirpparilöytöjä, minäkin ihastuin niihin heti kun näin !

   Mitä parhainta viikonloppua sinullekin.

   Delete
 2. Ihailen aina näitä sisustusjuttuja, mutta itse olen aika vaatimaton sisustaja. Äitini oli oikein ahkera sisustaja ja vaihtoi verhoja, tyynynpäällisiä, mattoja ym. vuodenkierron mukaan. Tämä sisustusharrastus hyppäsi minun yli ja se on nyt omalla tytölläni. Itse pidän harmoniasta, pysyvyydestä ja tasapainosta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. No me vaihdamme verhoja noin kerran 10 vuodessa :D Syksyinen vahakangas on koristanut keittiön pöytää syksystä jouluun ja joulusta tähän päivään. Äsken juuri vaihdoin siihen keväisemmän kerniliinan. Taidan olla aika lailla sinun tapaisesi noissa tekstiiliasioissa. Mattoja meillä ei vaihdeta ennen kuin ovat siinä kunnossa että ne lahjoitetaan eläintensuojeluyhdistykselle ja ostetaan uudet :) Sen verran vaihtelen tekstiilejä että keittiön tuolien istuintyynyissä meillä on tummempi syksy - talviversio ja vaaleampi kevät - kesäversio. Se millä tykkään "sisustaa" vuodenaikojen mukaan ovat astiat. Sekä koristeastiat että kattausastiat.

   Delete
 3. Kauniita värejä ja kiva kun teillä valo lisääntyy.Hepreaks elefantti on muuten "Pil"

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heprean "pil" kuulostaa joltain pikkuiselta eläimeltä, ei uskoisi norsuksi :D

   Hyvä fiilis kun on valoa ja tieto kevään lähestymisestä. Samoin tykkään
   aina syksyllä kun alkaa hämärtyä ja odotellaan joulua. Ja teillä taitaa
   taas olla mansikkakausi siellä kaukana :)

   Delete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.