Saturday, August 06, 2016

Pannukakkua ja päivänhattuja


Pieni pannukakku

2 munaa
1/2 dl sokeria
4 dl maitoa
1/2 tl suolaa
vajaa 2 dl vehnäjauhoja
kardemummaa tai sahramia
1/2 dl öljyä

Sekoita munat ja sokeri vatkaamalla. 
Lisää suola ja osa maidosta, 
vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe,
kardemumma tai sahrami. Sekoita. 
Lisää loput maidosta. 
Lisää öljy. 

Anna taikinan tekeytyä 20 - 30 minuuttia.
Paista sitten 225 asteisessa uunissa noin puoli tuntia.

Yksityiskohtia

* Teen  pannukakun noin 30 cm pitkään vuokaan.
* Käytän sokerina Steviaa, joka sopii diabeetikoillekin.
* Kun lisää lopun maidon vasta jauhojen jälkeen, taikinasta tulee sileämpää. 
* Taikinaan voi lisätä esimerkiksi rusinoita.


Heilautan pannarin leivinpaperinsa kanssa tiskipöydälle ja leikkaan sen siinä kuuteen palaan pizzaleikkurilla. Sujuu nopeasti. 



Nostelen palaset (juustohöylällä) rasiaan.



Nyt ei sattunut iso rasia olemaan vapaana, joten käytin kahta pienempää. 3 plus kolme palaa. Isoon mahtuu 6.


Iki-ihanat päivänhatut ovat aloittaneet kukintansa. Ne houkuttelevat perhosia ja kimalaisia. 

  
Äidin puutarhasta saatuja. Hänellä on vielä muhkeammat  päivänhatut ja niitä on enemmän.  



Syyskaunosilmäkin kuuluu näihin elokuun iloisiin ilmiöihin pihassa. Meillä on syyskesällä muutama keltaisena kukkiva laji; kaunosilmä, kultapallo ja tarhapiisku. Keltainen tarha-alpi kukkii myös edelleen. Malva ja päivänhattu ovat kivat vaaleanpunaiset piristykset, sekä pikkusydän. Ja nyt on neilikkaruusu taas innostunut kukkimaan lisää hehkein vaaleanpunaisin kukkasin. Lisää nuppuja pukkaa.



16 comments:

  1. Kateeksi käy :) Jostain kumman syystä punahattu eikä syyskaunosilmä halua kasvaa meillä. Molemmat kadonneet. Pannukakkukin näyttää namilta :) Ihanaa viikonloppua!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kumma juttu ! Meiltä katosi kerran juhannusruusu - se varmaan vaistosi että en oikein pitänyt sen piikikkyydestä enkä valkoisesta väristä (öh). Mukavaa viikonloppua !

      Delete
  2. Nam!! Rusinat pannarissa ovat muuten tosi hyvä idea.
    Vaaleanpunaisen ystävänä ihastelen tietysti päivänhattujasi, mutta nuo ruusut ne vasta sydämen vievätkin.
    Ihanaa viikonloppua!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Olen molempiin korvia myöten ihastunut :)

      Laitan joskus rusinoita toiseen päähän pannaria, itseäni varten,
      kun mieheni ei saa syödä (diabetes 2). Pannari litistyy niiden
      kohdalta tosi hassusti :) Mukavaa viikonloppua !

      Delete
  3. Nam, pitäisköhän tehdä lettuja eli räiskäleitä, kun täällä saaressa ei voi tehdä pannukakkua.
    Minä rakastan noita päivänhattuja. Upeita kerta kaikkiaan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Letut ovat vielä herkullisempia kuin pannarit, mutta eivät niin helppoja valmistaa.
      Just eilen ajattelin että pitäisi joku päivä vaivautua paistamaan lettuja. Ehkäpä
      sinun innostamanasi teen niitä seuraavaksi :)

      Päivänhatuissa on sekin hieno puoli että ne houkuttelevat perhosia. Nyt niissä
      on vieraillut upeita ritariperhosia.

      Delete
  4. Pannari näyttää hyvältä. Onkin aikaa (vuosissa) kun viimeksi tein (unohdin nytkin tehdä lomapojille). Tarttee kokeilla sun reseptiä. Ja neilikkaruudut on tosi kauniita.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tee ihmeessä ! Tulet ihastumaan :)

      Delete
  5. Nam näyttää niin herkulliselta Rita.Ja kauniit kukat kuvissasi:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Onpa hauskaa saada kommentti pannaristani kuuluisalta ruokabloggarilta ! :D

      Delete
  6. Nams, mitä pannaria. Täytyypä itsekin joskus kokeilla rusinoita ja kardemummaa taikinan sekaan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kokeile ihmeessä ! Tuohon määrään pikkulusikallinen kardemummaa antaa jo makua.
      Rusinat makeuttavat kivasti; voi vaikka vähentää sokerin määrää.

      Delete
  7. Herkullisen näköistä pannukakkua. Syksyn saapuessa teen sitä itsekin; kesäkeleille tuo herkku tuntuu hieman tuhdilta. :)

    Blogissani on sinulle haaste. Kiva, jos jossain sopivassa välissä ehdit vastaamaan. :) http://oksanhyllylta.blogspot.com/2016/08/liebster-award-tunnustus.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Totta mitä puhut pannareitten tuhtiudesta, mutta omani on aika kuohkea, vaikka itse sanonkin :) Pläjäys vaniljajäätelöä tai tuoreita marjoja päälle keventää.

      Kiitos haasteesta ! Vaikuttaa kiinnostavalta.

      Delete
  8. Täytyypä tehdä tuo pannari jälkiruuaksi ensi viikonloppuna tuleville nuorille herkkusuille.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiva. Nuoriso tykkää pannarista :)

      Delete

Kommentit ovat tervetulleita. Pyrin vastaamaan kaikkiin.

Julkaisen heti kun ehdin. Iltaisin en tavallisesti ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.

Sana on vapaa, hyvät blogikaverit :)