Thursday, August 11, 2016

Pyörähdys Itiksessä


Ystäväni Aila saapui Suomeen nykyisestä asuinpaikastaan Hanoista kuukaudeksi lomailemaan. Tapasimme ostarilla Itiksessä jo aamupäivällä. Treffipaikaksemme on vakiintunut UFF. Siellä nytkin tapasimme. Meiltä kulkee bussi 561 ja hyvät yhteydet on Ailallakin, busseja sekä metro. Vaeltelimme UFFistä Fidaan, vaatimattomia kierrätyshenkisiä ostoksia tehden. Käytimme edullisen kaksi yhden hinnalla - kupongin Hesburgerissa, mutta sitten menimmekin nuukailun vastapainoksi kalliimpaan paikkaan iltapäiväkahville.


                     Espresso House.


Aila huomasi murattikuvioisen vahakankaan. Se toi hänelle mieleen meidän entisen keittönpöydän, jonka tuontapainen vahakankangas esiintyi jokunen vuosi sitten usein blogipostauksissani. Kuvasin leipomuksia yms. sen päällä. Tuo myytävänä oleva kangas oli harmi kyllä vain 120cm leveää. Meidän pöytä vaatii 140:n leveyden.


Sain Vietnamin tuliaisina suklaalla päällystettyä mangonpalasia ja kuvassa olevaa  kahvia.


Hasselpähkinällä maustettua. Aivan ihanaa ! 

Vietnamilaiset juovat itse teetä, mutta siellä osataan tehdä fantastista kahvia.


 Juon kahvin maidon kanssa.


  Fidasta löytyi kaksi sööttiä pikkukuppia glögikuppikokoelmani täydennykseksi. 

Ne ovat yksiväriset, vaikka kuvassa näkyy raita, mitä lie valoeffektiä.

Yhteensä 1 euro hintaa, siis à 50 senttiä, ovat IKEA:sta. 


Keittiön muratistakin on vauhdilla tulossa joulurekvisiittaa.

Seuraavalla ostosreissulla ostan sille amppelin.

12 comments:

 1. Hyvän ystävän tapaaminen jättää pitkäksi aikaa lämpimän olon. Teillä mahtoi olla hauskaa, eikä jutunjuurta tarvinnut hakea! Tunnelmalliset kuvat ja muratit, jotka veivät Mummilan rakkaisiin tunnelmiin... Mutta sen ne tekivät, jotta nyt tämä tyttö painuu papujen jauhantaan ja presson turautukseen. Iloisen mielen viikonloppua:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Totta haastelet ystävän tapaamisesta :)
   Juttelet muutenkin niin kivasti että hymyilen täällä itsekseni.
   "Presson turautus" - hah hah :D

   Delete
 2. Minulle on tullut aivan mieletön murattivilitys. Kai se pitäisi laittaa amppeliin, mutta kun tykkään siitä enemmän muuten. Saa vöyhkiä miten huvittaa. Jos kuolee, ostan heti uuden:)

  Minä juon kahvia vain aamulla ison mukillisen, mutta se onkin sitten Robertsin suklaakahvia eli elämässä pitää olla rippunen luksusta. Muuten menee paljon teetä ja joskus, etenkin kun kylmät alkavat, olen kuin vanhat brittimummot ja nautin ison mukillisen kaakaota vielä hyvin myöhään:)

  Kaipaan slevästi kaupoille, sillä en ole viikkohin päässyt mihinkään...

  <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Muratit ovat ihania. Tykkään siitä ikkunalaudalla rönsyilevänä, itse asiassa niitä on meillä kaksi. Amppeliajatus tuli siitä kun meillä on valmiit koukut katossa joka ikkunan kohdalla eikä yhtään amppelia. Uutta murattia ei tarvitse ostaa, sen kun vaan leikkaa oksia olemassaolevasta yksilöstä ja pistää maljakkoon juurtumaan. Siitä sitten istutus uuteen ruukkuun. Kiva että sinullakin on muratti-innostus :)

   Join pitkän aikaa kahvia vain aamulla, mutta nykyään suodatan pikkukupillisen myös iltapäivällä. Teetä minäkin juon, pari kertaa päivässä. Hassua, eilen juuri ajattelin miten mukavaa on tehdä kaakaota kunhan ilmat kylmenevät :)

   Shoppailemassa käynti on kyllä kivaa, ihan vaikka vain näyteikkunaostoksilla käynti. Olen juuri lähdössä sitä amppelia metsästämään...

   Delete
 3. Koskahan on tullut Itiksessä käytyä, veikkaan ainakin 15-20 v sitten. Joku uusi siipi silloin oli rakennettu, taisi olla ensimmäinen lisäys. Jotenkin tuntuu, että se on maailman ääressä. siis toisella puolen kuin Espoo :). Ehkä sitten joskus 5 vuoden kuuttua kun saadaan Kivenlahteen Metro (mikä tuhlaus oli rakentaa se länsimetro..:(
  Hienon näköiset Cafe-kuvat.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kaffila on tosi tyylikäs. Siellä oli niin paljon uudistettu ja muutettu juttuja että välillä melkein tunsin eksyväni - ja minä sentään käyn siellä joka vuosi muutaman kerran :D Metroa käytän tosi harvoin, mutta kaipa se on upea juttu niille jotka käyttävät, esim. työmatkoilla.

   Delete
 4. Olipa kauniin vihreä ja rauhoittava postaus. Suklaalla päällystetyt mangonpalaset ja hasselpähkinällä maustettu kahvi kuulostavat aivan ihanilta. Niin, myös murattikuvasta ja tuosta vihreästä kupista tuli hyvä olo. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva että tykkäsit, Sara. Kävin tänään ostamassa amppelin kummallekin muratillemme. Eli murattipostauksia varmaan piankin tulossa :)

   Delete
 5. PItkä matka ystävälläsi. Itis on kiva tapaamispaikka,siellähän mekin ollaan tavattu:) Kivat tuliaiset sait,olenkin kuullut että vietnamilainen kahvi on hyvää:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu, aina muistan sinut kun siellä käyn, Ailallekin aina kertoilen meidän käynneistä :)
   Hänellä on pitkä matka, totta. Onneksi työpaikka maksaa matkan.

   Delete
 6. Hauskoja kuvia. Muratit kiehtovat minuakin. Täytyy laittaa taas yksi kasvamaan. En ole joutanut ollenkaan käydä blogeissa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Murateissa on sitä jotakin :) Pistin muutaman verson maljakkoon juuria kasvattamaan.

   Aina ei ehdi joka paikkaan. Kiva että sinua näkyy Naamakirjassa :)

   Delete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.