Saturday, November 12, 2016

Lehtiä marraskuussa


Helsinki, Kaisaniemi. 


Viikko sitten vielä ihailtiin lehtiä puussa, lehtiä maassa.


Kuljin tuosta kun menin kokoukseen Toiselle linjalle.
Mukavia maisemia keskellä Helsinkiä.
 Lehtien kahinaa.


 Naistenlehtiä rapisteltaviksi.
Menin vihdoin ja viimein leikkauttamaan tukkani.
Kysyin kampaajalta oliko hänellä poisheitettäviä lehtiä.
Olihan hänellä. Sain paksun nipun plärättävää. 
Kannatti kysyä.  Luen ja kierrätän edelleen.

Meille ei enää tule melkein mitään lehtiä.
Hesari maksaa niin paljon että luovuttiin.
Myös: Jätepaperin määrä hirvittää. 
Lehdet eivät vedä puoleensa kuten kirjat.

Tilaatteko te lehtiä? 
Tai luetteko kirjastossa?
Vaihdatteko kavereitten kanssa? 

28 comments:

 1. Meille tulee puutarhalehtiä. Kyllä kierrätän.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tottakai puutarhalehtiä :D Niistä riittää iloa vuosiksi :)
   Saan puutarhalehtiä joskus lahjaksi, suomenkielisiä ja
   englanninkielisiä enimmäkseen. Kierrätän aikanaan.

   Delete
 2. Kultalehtiä valkealla damastilla, kaunista! Hesari on todella hurjan hintainen, mutta vielä hurjempi on Siippa, jos ei sitä aamulla postiluukusta kolahda:( Joten se ja "Tekniikanmaailma" ovat tilattuja, jälkimmäisen kiertäessä Esikoiselle ja sieltä vastavuoroisesti muutamia meillepäin. Jokunen irtonumero eri aihepiireistä tulee ostettua ja nekin päätyvät yleensä jatkolukuun. Kelikin siistiytyy, joten se on huomenissa metsälenkille:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kulta ja valkoinen on ihana yhdistelmä, olen sitä aina ihaillut :)
   Tekniikanmaailmoja meilläkin oli ennen monta vuosikertaa.
   Nykyään ostetaan silloin tällöin irtonumeroita ja vaihdetaan kavereitten kanssa.
   Mahtavan antoisaa metsälenkkiä sulle !!! 🌲

   Delete
 3. Mulle tulee pari lehteä, jotka kiertävät eteenpäin monta kotia. Ja vastaavasti saan useita lehtiä ystävältä ja vanhemmilta. Eli kierrätys pelaa! Lehdet on kyllä kalliita. Tilaankin lähes aina tarjousjaksoja. Niitä on kuitenkin kiva lukea :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. 🍃 Kuulostaa kivalta. Sain viime vuonna joululahjaksi erikoistarjouksena myydyn joululehti + sisustuslehti - pakkauksen ja ilahduin kovasti. Siitä riitti pitkäksi aikaa kunnes sitten viime kuussa lahjoitin ne molemmat eteenpäin 🌿

   Delete
 4. Olen ennen lapsia tilannut jotain lehtiä, mutta nyt tuntuu, että en ehdi enää nautiskella niistä hitaasti kuten kuuluisi. Lehtitilaukset ovat myös kalliita, ja usein tulee edullisemmaksi ostaa joku satunnainen tarjouslehti vaikka kerran kuussa kuin tilata yhtä tiettyä, kerran kuussa ilmestyvää lehteä. Blogit ovat myös jonkin verran korvanneet lehtiä elämässäni. Jos ostan lehden, laitan sen luettuani eteenpäin äidilleni ja sieltä se menee isoäidilleni.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hyvin harvoin minäkin nykyään luen lehtiä. Tilaamiseen sitä paitsi liittyy aina se kiusallinen puhelinmyynti tilauksen päätyttyä. Säästyy siltä kun ei tilaa :) Loppujen lopuksi enemmän nauttii satunnaisesta lehdestä silloin tällöin kuin että aina lukisi samaa. Tai no täytyy olla TOSI hyvä lehti jos innostuu siitä joka kerta. 🌿Ilahduin kyllä tuosta nipusta jonka sain kampaajalta. Aion lukea ja selata ja katsella kuvia moneen kertaan ennen kuin kierrätän :D

   Kiinnostava ajatus että blogit ovat korvanneet lehtiä elämässäsi - uskon että minuun pätee sama.

   Delete
 5. Kauniita maisemia, mutta toivoinkin että otsikon "lehdet" olisivat muita kuin puiden lehtiä. :)
  Sanomalehtien hinnat ovat kyllä korkeita nykyään. Kun minä olin nuori, meile tuli 3-5 päivälehteä eikä kirpaissut yhtään. Nyt tulee 1-2.
  Aikakauslehdistä "Tähdet ja avaruus" on kaikkien suosikki. Tekniikkalehtiä kierrätetään paljon. Minun puutarha- ja valokuvauslehtiin saa koskea vain puhtain käsin. :D
  Tässäkin kaipaan Italiaa. Kiinnostava sanomalehti irtonumerona eurolla (nyt taitavat kyllä olla kalliimpia) ja muutamalla eurolla sai jämäkän jopa 800-sivuisen Ellen. Siinä riittikin ihasteltavaa pitkäänkin kahvihetkeen.
  Tunnelmallista viikonloppua!

  ReplyDelete
  Replies
  1. En ole kuullutkaan Tähdet ja avaruus -lehdestä. Kuulostaa kertakaikkisen jännittävältä ⭐️
   Valokuvauslehtikin, wow. Puhtaiden käsien sääntö on asiallinen.

   Minulle tuli nuorena italialainen viikkolehti, BELLA. Ai että oli kiva saada se kerran viikossa. Muistan siitä kaiholla keittiöniksien palstaa ja nuorten kirjeitä, joihin pappi vastasi, viisaasti ja ystävällisesti (ilman uskontoa).

   Delete
  2. "Tähdet ja avaruus" on Ursan lehti, tuntemistani tiedelehdistä ylivoimaisesti paras.
   Oli pakko lisätä vielä kommentti tähän, koska jossain vaiheessa minun suosikkilehteni oli juuri Bella-niminen. Minulla on vieläkin tallessa inspiroivia muotijuttuja ja kiinnostavia artikkeleita. Papin palsta oli kaikenikäisille ja vuorotellen tilaa saivat myös muiden kirkkokuntien edustajat. Todella mielenkiintoinen.

   Delete
  3. Veljeni todennäköisesti lukee tuota Ursan lehteä :)
   Ajatella että olemme molemmat lukeneet Bellaa ! 😀
   Se tuli minulle ainakin vuoden tai kaksi aikanaan.

   Delete
 6. Meille tulee vain paikallislehti kolme kertaa viikossa. Kalliita ovat sekä sanomalehdet että aikakausilehdet. Ostan joskus, todella harvoin, jonkun irtonumeron, yleensä käyn kirjastossa lukemassa ja saan joskus anopilta vanhoja lehtiä. Kivahan niitäkin on selailla.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kirjasto on mainio paikka lehtisaleineen. Äärimmäisen harvoin minäkin varsinaisesti ostan mitään lehtiä. Joulupukille olen vihjannut että joululehti olisi tervetullut lahja 🎄

   Delete
 7. Meille tulee hymy ja alibi...tai ainakin tuli (uudestaan ei tilata, kun loppuvat), jollain tarjouksella ja isännälle musiikkilehti.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Muistan Hymy-lehden lapsuudesta, siinä oli hirveän hauska sarjakuva joka pohjautui sanaleikkeihin. Alibinkin olen ainakin kerran nähnyt, siinä taisi olla rikoksia elävästä elämästä, ei mitään TV-draamaa. Musiikkilehti kuulostaa kivalta. Täytyypä joskus katsastaa 🎼

   Delete
 8. Eka vuosina Algeriassa tilasin jotain lehtiä, oli pakko saada pala Suomea postilaatikkoon silloin tällöin. Myöhemmin lopahti mielenkiinto, enää selailen niitä vain lääkärien odotushuoneissa paremman puutteessa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eikö olekin mielenkiintoinen ilmiö että meidän täytyy pitää kiinni jostain tutusta vanhasta ennenkuin uusi tulee tutuksi? Huippumukava juttu että odotushuoneissa saa lukea lehtiä ilmaiseksi / tai oikeastaan kaupan päälle 🍀

   Delete
 9. Kivasti näkyy vielä olevan lehtiä.Minä tilaan päivälehdestä nykyään vain viikonloppunumeron. Siinä on niin paljon liitteitä etten ehtinyt koskaan lukea niitä joka päivä ja lähes stressaannuin siitä.Viikonloppulehdestäkin riittää kivasti lukemista lähes seuraavaan viikonloppuun saakka;D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Puissa oli vielä viikko sitten noin paljon. Nyt ei enää sanottavammin. 🌿
   Viikonloppunumero on hyvä idea. Niin paljon kuin Hesaria arvostin ja
   sitä tykkäsin lukea on pakko todeta että sitä tuppasi kasaantumaan
   stressiksi asti kun ei ehtinyt lukea kaikkia hyviä artikkeleita sitä mukaa
   kun lehdenjakaja niitä meille kantoi.

   Delete
 10. Kauniit kuvat. Meille tuli ennen sekä Hesari että Karjalainen, mutta luovuttiin Hesarista. Ovat niin mahdottoman kalliita. Puutarhalehtiä tulee yllin kyllin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sen voi uskoa että luet puutarhalehtiä :) 🍃Sanomalehtiä tykkään lukea mutta kuten toteat hinta on kallis. Onneksi ilmaisjakeluna tulee paikallislehtiä ja ostarilta saa ilmaisen Metrolehden. Pitääkin muistaa ottaa kun menen tiistaina ostoksille.

   Delete
 11. Onhan paperinen lehti ihana, mutta samat jutut löytyvät myöskin netistä, joten en raaski lehtiä tilata. Minulle tulee vain ratsastajainliiton lehti ja nukkekotiharrastajien jäsenlehti.
  Vaikka asumme vähän syrjässä ja naapuritkin löytyvät vasta pellon toiselta puolelta, niin talomme nurkalta löytyy hyötyjätepiste. Käyn välillä sieltä dyykkaamassa lehtiroskiksesta lehtiä. ;D Surullista miten ihmiset heittävät ihan uusia numeroitakin roskikseen. Meillä kyllä lehtiä kierrätetään tutulta tutulle. :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olen lukenut muutaman numeron nukkekotilehteä ! Sain sitä kerran netin vaihtokirpparilta,
   yhdeltä Päiviltä, joka harrastaa nukkekoteja ja jonka tytär ratsastaa. Ehkä heillä on hevoslehtiäkin :)

   Dyykkaaminen on hyvä harrastus :D Tuhlaaminen kauhistaa, samaten puitten kaataminen paperiteollisuutta varten. Sähköisissä lehdissä voi hiukan välttää sitä. Sitten tietysti ryhdymme miettimään että entäs sähkön kulutus... Nykyään on ympäristötietoisille niin valtavasti pohdittavaa :)

   Delete
 12. Meille tulee ilmaislehtiä, sitten miehelleni omat lehdet ja minulle omat. Oma Puutarha on tullut niin kauan, että olisi kauheaa luopua siitä. Paikallinen Turun Sanomat oli niin jäljessä aikataulusta, että luovuimme siitä. Uutiset oli kuultu jo edellisinä päivinä. Välillä otamme joko Turun Sanomat tai Hesarin muutamaksi kuukaudeksi, mutta harvemmin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. On se niin että ihmisellä saa olla omat rakkaat lehdet jos siltä tuntuu, ja tavan vuoksi tilaamisesta kannattaa luopua. Kohtuus ja säännöstely ovat hyviä ohjenuoria :)

   Kuulostaapa Turun sanomat hiturilta ! Onko digiaika mennyt paperilehdistä ohi?

   Delete
 13. Lehdet lumella höystettynä, kauniin näköistä.
  Minulle ei tule enää muita lehtiä kuin Katso. Ja se menee sitten naapuriin. Sieltä saan toisinaan Hesarin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sinullakin on ollut niin ihania lumisia kuvia :)
   Hyvät naapuruussuhteeet takaavat kivat edut.
   Joskus on tehnyt mieli tilata Katso, mutta hinta pelästytti :D

   Delete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.