Thursday, January 19, 2017

Yleiskone naftaliinista ja imuri uusiksiHaimme pienen yleiskoneemme kellarista, missä se oli siististi pakattuna kaikkien lisäosiensa kanssa. Nyt se taas mahtuu keittiöön kun olemme viime vuoden aikana kantaneet valtavasti ylimääräisiä astioita sun muuta kirppareille ja ottaneet itsejämme niskoista kiinni jotta emme hamstraisi ruokakaappeihin niin isoja varastoja kaikkea että lopulta huomaamme joutuvamme heittämään pois pari vuotta aiemmin vanhentuneita tuotteita.  Taas on Tupperwareissa soseutettua marjaa ja hedelmää smoothieiden tekoon.


Liivatelehtiä. Nyt aletaan kokeilla hyytelöiden valmistusta. Idea tuli TV-ohjelmasta Dinner Date (Sinkkuillallinen), johon olemme ihastuneita. Oletteko katselleet? Me katselemme sitä jo toista kierrosta.  


City Marketista  löytyi miedon tuoksuista käsivoidetta kauniissa tuubissa. Miellyttävän pirteä turkoosi, muovin pinnassa hienoa kuviointia jota kamerani ei saanut talteen.  


Vähän isommankin hankinnan teimme tässä kuussa. Entisessä imurissamme oli hirveä ääni ja pölypussiton ratkaisu. Olimme molempiin piirteisiin tuskastuneita. Nyt käyttömukavuus parani kertaheitolla.


Poimin kirjahyllystä käteen Pienen nauruterapeutin. Se oli sopivan pieni otettavaksi juna- ja bussilukemistoksi, mutta jatkoin sitten kotonakin, koska se osoittautui kiinnostavaksi. Olen juuri luvussa "Onko brittihuumori aina mustaa?" Hmmm... en ollut ajatellut että se olisi mustaa, tai että sitä olisi vain yhtä lajia. 

Saksankielinen alkuteos: 

Der Kleine Lachtherapeut - Eine Psychologie des Humors (2005).

Eilen löysimme YouTubesta (digiboksin ja TV:n kautta) erään fantastisen hauskan ja opettavaisen saksalaisen visailun jota muutama vuosi sitten seurasimme RTL 2 - satelliittikanavalta. Se nimi on Ruck Zuck. Kaksi joukkuetta kilpailee aina toisiaan vastaan. Pitää selittää sanoja jotka toisen täytyy arvata saadakseen pisteitä. Kaikkea emme läheskään ymmärtäneet, mutta es wahr sehr gemütlich ! Kivaa oli. Katsokaa ihmeessä YouTubesta jos kiinnostuitte. 

Mistä telkkariohjelmista pidätte?

28 comments:

 1. Kivan pieni tuo yleiskone. Tuota sinkkuillallista tulee seurattua minunkin..:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu, pieni riittää meille :) Sinkkuillallisesta katsoimme eilen jakson jossa nainen pääsi nauttimaan kolmen miehen valmistamat ateriat, ja se eka heppu kertoi harjoitelleensa kaikkia ruokalajeja 3 - 4 kertaa. Jotkut eivät vaikuta harjoitelleen etukäteen juuri ollenkaan. Hienoa katsella niitä suorituksia joita on valmisteltu ja/tai niitä kokkaajia joilta se sujuu :)

   Delete
  2. Eilisessä jaksossa nosti kyllä ne kaksi "kaunista ja naisia kyllä riittää" kaveria niskakarvat pystyyn...onneksi jäivät nuolemaan näppejään..:D

   Delete
  3. Sitä jaksoa emme ole vielä nähneet; katselimme eilen toissapäivänä tallentamamme jakson. Joskus on kyllä aika ärsyttäviä ylimielisiä tyyppejä :)

   Delete
 2. Kiva, että smoothiet maistuu :)

  Minä katson telkkarista dekkarisarjoja ja uutisia. Ulkomaan kanavilta löytyy enemmän aiheita uutisiin. Me olemme kuin lintupesässä täällä Suomessa uutisten suhteen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Smoothiet maistuvat, ja nyt olen innostunut kokeilemaan hyytelöitä. Katsotaan kauanko se innostus kestää :) Uutisia minäkin tykkään katsella. Pieni harmi kun meiltä ovat tällä hetkellä satelliittikanavat kadonneet. Vanha laitteemme oli analoginen, pitäisi hankkia digi-systeemi. Dekkarisarjat meidänkin mieleen. Raaioista en tosin välitä. Monista olen luopunut kun ovat liian kovaa kamaa. Kolumbo on kiva :)

   Delete
 3. Mukava tuo yleiskone, ei ole meilläkään tuon isompi onneksi. Taitaa muuten olla yleistä tuo hirveä ääni pölypussittomissa, sillä meillä on pölypussiton imuri ja se on muuten ihan hyvä, mutta pitää tosi kovaa ääntä. Tosin itse en siitä niin paljon varmaan kärsi, sillä kuuloni on alentunut :D
  Tiia

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olisi kiva jos joku keksisi paremman ja helpomman imurin, sellaisen jolla olisi kiva siivota.
   Kaikki meidän imurit ovat aina olleet tavalla tai toisella hankalia. Nyt on kyllä hiljainen ääni. Hienoa sinänsä että on imuri. Vaikea olisi siivota ilman sitä :)

   Delete
 4. Täällä Ranskassa voi netin kautta katsella Suomen kanavia. Olen tallentanut sadepäivien varalle englantilaisia, ruotsalaisia, tanskalaisia ja norjalaisia jännityssarjoja.
  Aamupalalla seurataan Ranskan TV:n ”Telematin”-ohjelmaa. Sen vetäjänä jo vuodesta 1970 lähtien toiminut William Leymergie on meidän ja varmaan ranskalaistenkin suosikki.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jännityssarjat ovat meillekin mieluisaa viihdettä. Ai että tuli ikävä Ranskan TV:tä kun mainitsit. Meillä oli vaihtelevasti satelliittikanavissa ranskalaista asiakanavaa ja musiikkikanavaa, mutta nyt ovat kaikki haihtuneet taivaan tuuliin. Jossain vaiheessa aiomme palauttaa satellittikanavat. Pidin kovasti Italian, Ranskan ja Espanjan aamuTV:stä silloin kun niitä meillä näkyi. Suomen aamuTV:kin on hyvä, mutta kieli-ihmisenä kaipaan vieraskielisiä lähetyksiä :)

   Delete
 5. Ymmärtävätkö saksalaiset jotain huumorista? :)
  On pakko muistella yhtä tapausta kun Saksassa asuvia sukulaisia tuli kylään meille Italiaan ja alkoivat keljuilla italialaisten sotasaavutuksista. Onneksi oli helppo heittää vastaan, että maailman ohuin kirjahan on saksalainen vitsikirja.

  Katson lähinnä brittidekkareita ja amerikkalaisista tulevat mieleen Silicon Valleyn ihanat pojat.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Brittidekkarit ovat laadukkaita. Tuota Silicon Valley'ä en tunne.

   Tuo lukemani naurukirja toteaa että saksalaisia ei yleensä pidetä hauskoina oman maan rajojen ulkopuolella. Itse kyllä pidän koomikosta nimeltä Loriot.

   En siedä minkäänlaista keljuilua, ivaa enkä vanhingoniloa. Olen nyt sivulla 49 naurukirjassa ja on viittä vaille että en jätä kesken... Siinä nimittäin kerrotaan - ainakin alkupuolella - paljon tuosta nauramisen negatiivisesta olemuksesta, ja siitä miten uskovaiset tahot ovat historian vaiheissa pyrkineet vaientamaan iloisuutta :( Alkaa lukiessa hymy hyytyä, mutta katsellaan vielä tovi josko iloisestakin naurusta saadaan nauttia :)

   Delete
  2. Tämä on erittäin kiinnostava teema.
   Jossain vaiheessa pohdiskelin huumoria gradun aiheeksi, mutta sitten päädyin muuhun. Naurussa sanotaan olevan paljon voimaa. :)

   Delete
  3. Huumori on äärettömän laaja aihe, minuakin kiinnostaa kovasti. Kannattaa viljellä huumoria jokapäiväisessä elämässä, nauraa ja hymyillä... kyllä siinä ehdottomasti on voimaa ja positiivista meininkiä :) Olisin toivonut että lukemassani kirjassa käsiteltäisiin hauskaa huumoria eikä nauramisen ilkeää puolta. Tosiaan, kuten sanot - erittäin kiinnostava teema!

   Delete
 6. Yleiskone ja pölynimuri...niin täynnä taemoa ja toimintaa. Tyttäret uusivat pölynimurimme, se oli kuulema aataminaikainen, minä en ollut huomannutkaan. Sehä oli vanha kaveri, monet pölyt kanssani poistanut. Televisio unohtuu toisinaan päiviksi, mutta dekkareita seuraan. Joskus kun en heti alkuun ennätä katsomaan, kysyn puolisolta montako on tapettu. Humoristinen ote on oltava. Ajatelkaapa jos elävässä elämässä tehtäs murhia samaan tahtiin!!!! Mutta eihän brittihuumori ole mustaa, paremminkin näppärää hassutusta, panee oivaltamaan. Huumorissahan on niin montaa lajia, että ei kaikkia tajua edes huumoriksi kuin aikojen päästä. Sitäpaitsi, minulla ei ole yleiskonetta, mitenkäs se näin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hyvä asenne että kodinkone on kaveri; ei tule sitten joka käänteessä hankkineeksi uusia :D Minäkin joskus mietiskelen mielessäni että miksihän murhat ovat niin mieluisaa viihdettä meille ihmisille, mutta niin se vaan on. Kunhan ei ole niin että oikeat murhat olisivat sitä. Lukemassani Nauruterapeutti-kirjassa kylläkin kertoillaan historian ajoista jolloin teloitukset ovat olleet jonkinmoinen kansanhuvi. Ihan puistattaa.

   Minullakin on brittihuumorista päällimmäisenä ajatus että se on älykästä, usein jopa henkevää. Kuiva brittihuumori on käsite. Huumorissa on toden totta monta lajia!

   Ehkäpä sinä olet teidän yleiskone, tai miehesi :)

   Delete
 7. Kyllä sinkkuillallista tulee katottua, jos sattuu telkkarista tulemaan. :D
  Mekin ostimme uuden imurin. Olisin halunnut sellaisen hipi hiljaisen, mutta valittiinkin markkoiden tehokkain kapistus. On niin imutehoinen, että imurointi käy ihan kuntoilusta, siispä murtuneen koipeni kanssa en imurointia siis vieläkään harrasta. :,D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Me tallennamme kaikki Sinkkuillallisen jaksot, jotta voidaan kunnolla katsoa :) Eilen alkoi uusi ennen näkemätön kausi, ja kivasti alkoihin, kun tutustuminen johti seurusteluun.

   Meillä mies imuroi aina. On se senverran lihaksia vaativaa hommaa :) Toivottavasti koipesi pian kuntoutuu !

   Delete
 8. Ihanat smoothiet! Ne maistuvat aina ja varsinkin silloin, kun on omia marjoja. Hyvä imuri - meillä taitaa olla samanlainen. Hiljainen ääni, sitä arvostan. - En ole seurannut tuota sinkkuillallista-ohjelaa; aika vähän tulee telkkaria katsotuksi. - Mukavaa torstai-iltaa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heh, meillä on siis samanlaiset imurit :) OIkeassa olet marjojen suhteen; omat, ja etenkin tuoreet marjat ovat parasta. Vaikka eivät kaupan pakastemarjatkaan hassumpia ole. Mitä upeinta että niitä saa vuoden ympäri.

   Delete
 9. No nyt on laite jolla nopeasti surauttaa smoothiet.
  Ilman huumoria elämä olisi tosi tylsää.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Totta; minäkin arvostan huumoria suuresti ja harrastan päivittäin :D Surauttaa-sanassakin on huumoria :) Tänään aiomme surauttaa porkkanaraasteen, kunhan haemme sen sekaan appelsiinia tai mandariinia kaupasta.

   Delete
 10. Minun telkkusuosikkeja on Emmerdale, vuodesta toiseen. Yritän myös pitää keittiön kaapit järjestyksessä, tai oikeastaan kaikki kaapit. Tarpeen mukaan sitten viedään kirppikselle. Meillä on aika vähän kaappitilaa, kun asutaan niin vanhassa talossa. Ennen vanhaan ei ilmeisesti ollut tapana tehdä kaappeja.
  Mukavaa torstai-iltaa! <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eräs ystäväni on Emmerdalen innokas seuraaja, ollut jo vuosia. Itse en ole tullut katsoneeksi, kerran vilkaisin, mutta siinä puhuttiin sellaista murretta että pelkäsin sen tarttuvan :D

   Meilläkin on vanha talo (60-luvulta). Täällä oli kaappeja ihan kohtalaisesti ja kellarikerroksessa varastotilaa ja sen lisäksi toimme entisestä asunnosta yhden seinällisen keittiökaappeja, jotka olimme juuri tilanneet ja asennuttaneet. Olemme myös ostaneet irrallisen astiavitriinin ja irrallisia vaatekaappeja - huh, ei ihme että tavaravuoret ovat päässeet kasaantumaan ! :D Pari vuotta ollaan järjestemällisesti vähennetty kamaa mutta aina sitä vaan riittää...

   Delete
 11. Iiik, siinä, imuri! Olen etsinyt ja etsinyt, mutta täällä ei niitä juurikaan käytetä. Minulla on pölypussiton Samsung, kuulosuojaimet pitäisi olla oheistuotteena. Nyt näin Thomsonin pölypussittoman, siinä luki silencieux, uskaltaisikohan kokeilla. Täällä ei noissa merkeissä ole valinnanvaraa, kuten huomaat, ja jos joku imuri yleensä löytyy niin pusseja ei ainakaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Yhtäkkiä kaikki menneet imurinromumme tuntuvat luksukselta kun ajattelen että ei olisi imuria tai että se olisi noin ison etsimisen tulosta... Kyllä tuli perspektiiviä elämään :) Usein tavaroiden arvon tajuaa vasta silloin kun joutuu olemaan ilman.

   Delete
 12. Minun lempiohjelmani ovat parin vuoden aikana olleet Being Mary Jane ja Mozart in the Jungle. Mary Janesta alkoi juuri uusi kausi,ja toivon että Mozartkin saa uuden kauden.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Enpä tunne kumpaakaan. Pidetään peukkuja että saata nauttia molemmista kauan :)

   Delete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.