Wednesday, May 24, 2017

Nikamat naksuvat kivasti


Kävin kiropraktikon käsittelyssä neljättä kertaa. Minua on kerran viikossa venytelty, paineltu ja mankeloitu niin että nikamat vaan naksuvat mukavasti niskassa ja selässä. Käsittely ei ole juurikaan ollut kivuliasta, päinvastoin. Välillä kiropraktikkoni vääntää minut asentoon, jossa halaan itseäni, välillä olen hänen otteessaan kuin painissa. Aloitamme aina niin että raportoin tuntemukseni ja havaintoni edellisen kerran jälkeen. Olen kirjannut niitä pikkuvihkoon järjestelmällisesti. Esimerkiksi onko ollut kipuja ja mitä liikuntaa olen harrastanut. Kivut ovat laantuneet jäykkyydeksi. Sain tietää että sekä kipu että siitä lievempi muoto jäykkyys ovat elimistön tapoja varoittaa vammasta tai ylirasituksesta. Verratonta saada asiantuntijan neuvoja. Hänellä on blogissaan - kristianekstrom.com - oiva kirjoitus siitä miten kivun saa kuriin: Linkki. Luin sen ja tajusin mitä virheitä olen tehnyt yrittäessäni kuntouttaa selkääni ja niskaani. Liikaa intoa, kahdella sanalla sanottuna. Pitää lakata riuhtomasta ja suorittamasta. Puutarhassa kyykistely on mukavaa luonnollista liikuntaa, kohtuullisissa määrin. Sopii ainakin minun selälleni. 

Hoitoni on edistynyt ja nyt kertoja voidaan harventaa. Menen seuraavan kerran vasta kolmen viikon kuluttua. Siellä on mukava käydä, alkaen jo vastaanottoapulaisen kanssa jutustelusta. Eilen juteltiin tosi kauan kun minun edelläni ollut asiakas saapui myöhässä ja minä puolestani olin etuajassa. 

Tällaisella laitteella minua on täräytelty selkäpuoleen. Se antaa täsmäiskuja haluttuun kohteeseen. Ei satu lainkaan, vaikka näyttääkin aseelta. 


Selitin yhdellä kerralla kiropraktikolle että pystyn kääntämään päätäni sivuille ja alaspäin, mutta pelkkä ajatuskin niskan taivuttamisesta taakse tekee huonoa. Hän totesi siihen että kai sinä pystyt katsomaan tähtiä. Katsoin ylös ja tajusin heti että tokihan se kävi päinsä. Ei tehnyt tiukkaakaan. Hah hah. Aika veijari. Ihmismieli on yllätysten lähde. 

Muutama vuosi sitten pyysin miestäni asentamaan tietokoneeni siten että seison sen ääressä, en istu. Nyt sain lisäohjeeksi säätää korkeus niin että katseeni osuu ruudun keskiosaan. Onnistuimme melkein siinä. Vielä pitäisi nostaa hiukan, mutta se edellyttää vielä yhden hyllyn siirtoa. Maybe later. Tämä on jo aika hyvä tilanne. Ja vielä paranee kun poistun koneelta. Tänään ei onneksi ole kirjoitustöitä. Lähden opettamaan suomea yhdelle espanjankieliselle pojalle. 

Rentoa päivää kaikille ! Katselkaa tähtiä ja ottakaa iisisti. ⭐️ ⭐️ ⭐️

8 comments:

 1. Kävin katsomassa linkkiä...ihan asiaahan siellä. Mun pitäisi kans jotenkin säätää tietokone oikealle korkeudelle yms.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hyvää asiaa onkin. Aion lukea lisää pikkuhiljaa.

   Olin aikaisemmin saanut (kavereilta) neuvoja että tietokoneeseen pitäisi katsoa alaviistoon. Luotan tähän minun heppuuni niin paljon että otan hänen ohjeensa 🙂

   Delete
 2. Hienoa, että olet saanut apua..:) Pitääpä käydä tuolla kiropraktikon sivuilla.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Hannele. Sivustolta saa paljon ajattelemisen aihetta. Käy ihmeessä 🙂

   Delete
 3. Nikamat naksuvat napakasti... Olipa taas mielenkiintoinen postaus. Luulen että tykkäisin täryttimen täsmäiskuista.
  Kyllä sitä tässä iässä huomaa, että pitkä tietokoneen ääressä istuminen on pahasta. Onneksi työpaikoillakin useimmin kai nykyisin seistään.
  Kukkaisaa viikonloppua! <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minulle ne iskut sopivat ja muu käsittely. Kaikkia ei hoideta samalla tavalla. Riippuu vaivojen laadusta mitä tehdään ja millä voimakkuudella, kuvittelen.

   Pitkä istuminen on pahasta, mutta samoin pitkä seisominen. Ylipäätään liikkumattomuus on huono juttu. Näin juuri aamu-uutisissa pätkän missä jonkun työpaikan naiset olivat muuttaneet toimiston diskoksi 15 minuutin ajaksi. He tanssivat taukotanssin joka päivä. Kiva idea 🙂 Miehiä eivät olleet toistaiseksi saaneet mukaan.

   On kivan kukkaisa olo kun vuokot ja esikot ja muut tämän ajan kukat loistavat pihassa. Samaa kukkaloistoa toivotan sinulle 🌷🌸🌻🌺

   Delete
 4. Ihana tuo tähtien katsominen. Niin se vain on, että kun kunnon syy ilmenee niin voi taipua vaikka mihin. Ja tiedän, että näiden selkä- ja niskakipujen kanssa ei ole leikkimen. Itse löysin joogasta avun. Ei mitään päällään seisontaan vaan leppoisia kiertoja. Apu on ollut ihan uskomaton.

  Ihanaa viikonloppua Rita! Kurkotellaan tähtiin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tähtien katsominen on mainio esimerkki siitä miten helppoa ihmisen on tehdä hänelle mieluisia ja luontuvia juttuja. Edelleenkin tunnen tuskaa ajatuksesta kääntää niskaa taaksepäin ja kuitenkin katseen luominen kuviteltuihin tähtiin onnistuu helposti 😀

   Muutama ystäväni tykkää joogasta kovasti ja käy säännöllisesti tunneilla. Minä en koe sitä omakseni koska siinä ei ole musiikkia. Olin juuri innostunut salsatanssista silloin kun about 15 vuotta sitten pahus vieköön nyrjäytin alaselän nivelen. Kursseille en ole enää hakeutunut mutta sen sijaan ostin kotiin zumba DVD:t muutama vuosi sitten. Zumbasta pidän kovasti, etenkin kun selostuksen saa asetetuksi espanjan kielelle 💕 Ay que bueno.

   Kiitos kivasta kommentista Johanna. Have a good weekend 🙂

   Delete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.