Monday, January 01, 2018

Vuosi 2018 alkoiMahtava alku uutukaiselle vuodelle: Tienoo on valkoinen ja lunta tupruttaa aamun hetkinä katulamppujen valossa. Meillä oli joulun aikaan sateista ja mustaa, välillä aurinkoista, lumetonta. Luulin että joutuisin jättämään huomisen kuvahaasteen väliin, sen otsikko ja tehtävänanto kun on Talven ihmemaa. Winter Wonderland edellyttää lunta, eikö vaan? 

Oli vaiheikas vuosi, jota on mukava mielessään summata. Alkuvuoden putkivaikeudet voitettiin ja ollaan kaiken aikaa kunnostettu taloa ja kotia. Isoin urakka oli talon maalaus. Sen jälkeen ollaan tehty pienempiä maalauksia. Nytkin yksi työ odottaa viimeisiä toimenpiteitä. Valkoiseksi maalattu lipasto on kuivunut yön yli sopivasti ja voimme viedä sen uuteen paikkaansa kunhan kiinnitämme ovet takaisin. Homma on rehjallaan tilavassa eteisaulassamme joka on aivan mainio paikka tilapäiseksi maalausverstaaksi. Kuvassa aikaisemmin maalaamamme vihreä lipasto ja sen päällä äidin maalaamat kynttilälyhdyt, jotka saimme joululahjaksi. Huomatkaa tuikkulyhtyjen vihreä sisus. 

Mitäpä erikoista voisi mainita vuodesta 2017? Ei ollut flunssaa koko vuonna, sain hoidetuksi pitkäaikaisia niskan ja alaselän vaikeuksia kuntoon kiropraktikon avulla, hankimme kotiin ilmalämpöpumpun, uuden lieden ja tiskikoneen, opetin kesällä suomea ja englantia espanjaksi, mitä en ole ennen tehnyt ja syksyllä toimin Asperger-yhdistyksen vertaisohjaajana (vapaaehtoistyö). Ryhmäni nimi on Arkisten asioitten ryhmä. Kokoonnumme kerran kuussa. Vaihdamme kuulumisia ja ohjaan keskustelua, jonka aiheen olen antanut etukäteen. 

Uuden vuoden lupauksia? Vuosi sitten päätin vähentää Facebookkailua. Hyvä päätös joka on pitänyt aika hyvin. Nyt pistän vielä paremmaksi. Pidättäydyn kommentoimasta ja klikkaamasta tykkäämisiä enkä myöskään päivitä omaa statustani tammikuun aikana. Helmikuussa katson jatkanko Facebook-paastoa vai palaanko langoille. Käyn kyllä päivittäin Facessa, jo senkin vuoksi että kuulun vertaisohjaajien Facebook-ryhmään, minne ilmestyy ajankohtaista tietoa.

Mottoni vuodelle 2018?    "Vähemmän on enemmän."

Teittekö uuden vuoden lupauksia?

Did you make New Year's resolutions? 

Millä mielellä uuteen vuoteen?

24 comments:

 1. Kauniin vihreä ja seesteinen kuva. Vuotesi kuulostaa hyvällä tavalla todeksi eletyltä elämältä. Suomea ja englantia espanjaksi!? Hatunnosto, tuosta olisi oma nuppi revähtnyt rehjalleen, -vinkeä uusiosana:)

  Ei lupauksia, mutta pyrkimys olla - ei vain paikalla - vaan täydemmin läsnä kulloisessakin hetkessä ja kaikessa kanssakäymisessä. Jep: "Vähemmän on enemmän", sillä liikkeelle nyt valkeaa maata ihaillen kohti kuluvaa vuotta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Takkutukka. Vihreä vieköön meitä kohti kevättä ja kesää 🍀 Toki ensin nautimme talvesta. Hyvä vuosi on ollut, nuppi venyy kielikoitoksissa mutta ei räjähdä. Olen aikanaan opettanut ranskaa ja englantia ruotsiksi, vaikka ruotsi ei ollut vahvimpia kieliäni. Siinähän se vahvistui.

   Pyrkimys on sitä mitä minäkin harjoitan, en koskaan ole oikein tuntenut oloani kotoisaksi tuon lupaus-käsitteen kanssa. Englanniksi tehdään uuten vuoden päätöksiä... mutta on tuo pyrkimys parempi, minun ajatusmaailmaani sopivampi. Lunta ihailemme kun sitä nyt vihdoin on. Lämpötila tosin plussan puolella, mutta jospa lumeenkin pätee "vähemmän on enemmän" - ajattelu 💚

   Delete
  2. Piti vielä mainitseman lukeneeni, että vieraalta kieleltä toiselle vieraalle opettaminen ja kääntäminen ovat kaiken muun hauskuuden lisäksi mitä verrattominta aivojumppaa. Seikka, jonka kyllä itsekin aikanaan havaitsin liike-elämän tekstejä kääntäessäni ja muutamaan kertaan tulkatessani... "Use it or lose it":) Nimim. Ei päästetä aivoja rutistumaan rusinoiksi...

   Delete
  3. Sen uskon että aivot jumppaantuvat kielestä toiseen siirtyillessä ja nautin kielistä kovasti - paitsi käännöstyöt ovat minulle niin vastentahtoisia että olen niistä jo vuosikaudet kieltäytynyt. Muistankin sinun kertoneet että olet liike-elämässä kääntänyt tekstejä. Use it or lose it sisältää totuuden 🙂

   Delete
 2. Hieno vuosi ollut sinulla, toivotaan että uusi vuosikin on yhtä hyvä, ellei jopa parempi :) Itse tein ainoastaan lupauksen pyrkiä rohkeasti kohti unelmaani :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sinäkin, edellisen kommentoijan ja minun laillani, käytät sanaa pyrkiä. Se on hyvä 🍀Mahtavaa että on suunta jota kohti kulkea elämän polulla 🙂 Tästä vuodesta tulee vielä parempi kuin edellisestä. Omalta kohdaltani tiedän sen ainakin siitä että olen etukäteen luonut edellytykset ja suuntaviivat tälle vuodelle. Tiedän mitä kaikkea aion tavoitella. Hyvää uutta vuotta sinulle ja minulle ❤️

   Delete
 3. HYvä motto tälle vuodelle!! Saan varmasti käyttää tuota samaa?
  Paljon onkin vuoteenne mahtunut. Nyt odotellaan mitä tämä vuosi tuo tullessaan....toivottavasti paljon hyvää.
  Minulla on tuo Face-aika jäänyt ihan vaan itselleen vähemmälle...tai en ole koskaan siitä niin innostunut ollutkaan, mutta nykyisin vielä vähemmän. Ei oikein minun juttu, että kerrotaan kaikki asiat sosiaalisessa mediassa...tyyliin. nyt heräsin ja juon kahvia, nyt menen kaupaan...jne...:D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ole hyvä vaan, Hannele ! Muistutellaan sitten toisiamme jos motto menaa unohtua 😀
   Joo, paljolti on Facessa juuri tuontapaista tyhjänpäiväistä aikaa viepää raportointia.
   Ystävien oikeita kuulumisia lukisin mielelläni.

   Delete
 4. ...iik...kilikkasin liian nopeasti ja hyvän uuden vuoden toivotukset meinasi unohtua..:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hih 😀Kiitos. Sitä samaa 🍀

   Delete
 5. Vuoteen mahtuu niin paljon kivoja juttuja, hieno motto:) Tuokoon tämä uusivuosi tullessaan sinne teille kaikkea mukavaa♥ Hyvää uutta vuotta 2018♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Päde 🙂 Monet ihanat toivotukset sinnekin päin. 💚
   Sain meilisi, hyvä että löysit minun meilini 🙂

   Delete
 6. Sinulla on ollut hyvä vuosi, paljon olette saaneet aikaiseksi. Hyvältä tuntuu kun panostaa omaan kotiin. Tuo facebook-lakko ei varmaan olisi hassumpi juttu, pitää miettiä. - Ihanaa Uutta Vuotta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti Anneli. Me olemme koti-ihmisiä, tykkäämme laittaa ja nikkaroida, vaikka joudummekin kaiken tekemään pienellä budjetilla. Kannattaa ajatella että "vähemmän on enemmän" 🙂 Samoin sinulle ihanaa vasta alkanutta Uutta Vuotta 🍀

   Delete
 7. maksimalistina minulla toinen motto

  ReplyDelete
  Replies
  1. Enemmän on enemmän ? 🙂

   Delete
 8. Uuden vuoden lupauksena pidän saman kuin edellisenäkin vuonna; mutta yritän olla vielä itsekkäämpi. Onnistuin siinä viime vuonna aikas hyvin, mutta myönnän jo tänään tuosta hieman lipsuneeni. Tuppaaan olemaan liian hyvän tahtoinen ja saan valtavasti hyvää mieltä toiselle hyvän mielen tuottamisesta, mutta oman jaksamisen kannalta minun on opittava pitämän puoliani ja "olla välittämästä toisten tunteista" ja oltava itsekkäämpi. Vaikeaa. :)
  Meidän rempan aloitus aina vaan siirtyy ja siirtyy; ensin teloin jalkani ja nyt kun palasin töihin niin oon kyllä imenyt kaikki pöpöt itseeni ja jatkuvasti ollut jossain nuhassa. Toivottavasti tänä vuonna alkaisi vihdoin jotain tapahtumaankin. :D
  Oikein hyvää alkanutta uutta vuotta! <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hyvä lupaus. Toisaalta ei myöskään kannata opettaa toisia ihmisiä odottamaan että olemme koko ajan valmiina heitä palvelemaan ja miellyttämään. Tähän sopii minun mottoni: Vahemmän on enemmän" :) Toinen tosi hyvä ajatus on se että "Kaikella on aikansa". Ehkä teillä on nyt reman aika. Kaikkea hyvää tälle vuodelle !

   Delete
 9. Maalailu kuulostaa mukavalle! Meilläkin oli tänä vuonna kokonainen kalkkuna! Oli kyllä hyvää, laitoin sisään mandariineja ja rosmariinia Jamie Oliverin suosituksesta. Luumutkin kuulostavat hyvältä!

  En tehnyt laiskoja lupauksia vain kirjoittelin taas uudet tavoitteet. Vähemmän on enemmän on hyvä motto! Hyvää uutta vuotta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Maalailu on mukavaa, innostumme siitä aina lisää :) Meilläkin oli kokonainen kalkkuna. Sisään pistimme luumuja ja omenanlohkoja. Mandariinit ja rosmariini kuulostavat niin hyviltä että merkkaan sen kalenteriin ensi joulun kohdalle ! :)

   Tavoitteet, etenkin muistiin kirjattuina, vaikuttavat suunnitelmalta - mikä on hieno juttu !

   Delete
 10. Hyvää Uutta Vuotta Rita! Hyvä päätös, ehkä tämä bloggailu vähentää minunkin facebookkaamista. :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Marianne. Hauska uuden vuoden yllätys että palasit bloggailemaan :)

   Delete
 11. Lupausten aika on ohi. Hyvin helposti pystyn pitämään lupauksen etten syö pullaa/karkkia/jäätelöä jne. Ei siis tarvitse luvata. En lupaa muuta kuin yrittää olla vähän parempi ihminen, vähän inhimillisempi, huomioonottavampi, läsnä.

  Facebookissa en ole koskaan ollut ja suoraan sanottuna en ymmärrä sitä. Outo konsepti.

  Hyvää tätä vuotta Rita! Menneen vuoden iloisimpia kohtaamisia on ollut sinun kanssasi kommunikointi. Kannat iloa ja hyvääoloa mukanasi. Kiitos siitä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos ihanasta kommentista, Johanna ❤️En muista missä vaiheessa löysimme toisemme, mutta se oli oikea onnenpotku 🍀 Saan sinun blogistasi aina kivoja fiiliksiä ja koen että pääsen käväisemään rakastamassani USA:ssa. Blogataan entistä isommalla ilolla ja mielihyvällä 2018 ! Sekä ollaan parempia ihmisiä ilman erityisiä lupauksia 😀

   Delete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.