Monday, March 05, 2018

Lucy Cousins, Tööt tööt, Maisa


Kirjailija ja kuvittaja: Lucy Cousins
Teos: Tööt tööt Maisa
Alkuteos: Beeb beeb Maisy
Suomentaja: Päivi Lahtinen
Kustantaja: WSOY (2018)
Sivuja: 16
Luukkukirja
Ikäryhmä: 0 - 6
Kirjan päähenkilö: Maisa-hiiri
Adlibris-verkkokauppa: klik.

Rakastettu satutäti Lucy Cousins on ehtinyt riemastuttaa jo monia taaperoiden sukupolvia iloisen värikkäillä teoksillaan. Tööt tööt - kirjassa huristellaan vaikka millä ajopeleillä ja pidetään ääntä samalla. 


Lapset tykkäävät kurkistusleikeistä. Se on vekkuli hetki kun läppä nostetaan. Kirja on niin tukevaa pahvia että kestää pientä retuutustakin, eivätkä läpätkään ihan vähällä jää innokkaan muksun käteen. Ja vaikka jäisivätkin, kuva ei siitä kärsi. Luukun alta paljastunut näkymä on sekin maiseman tai ajoneuvon osa. Sen verran jäykkiä läpät ovat että aikuisen kannattaa pienimpien avuksi avata tai edes raottaa niitä valmiiksi. Tikasauton kyljestä kun nostaa läppää näkee kirveen ja ensiapulaukun. Luukut tarjoavat pienelle katselemisen ja kuuntelemisen oheen hiukan toiminnallisuuttakin, muutakin kuin sormella osoittamista.


Riku riikinkukko siinä sotkee fillarilla hoikat koivet heiluen. Luukun alla on sama kuva kuin päälläkin. Ei siis haittaa jos erehdyksessä nykäisee luukun irti. Otetaan rennosti. 


Tässä ei voi maaseudun rauhasta puhua. Tööt tööt siellä ja ring ring täällä, Piippolan vaarilla oolii taaloo... Kirjassa on onnistuneen eloisat ääniä matkivat sanat. Pidin kovasti helikopterin äänestä: flop flop ja traktorin äänestä pröt pröt. Ääniä on aina kivasti tuplat - ei triplat eikä vain yhdet. Jos lukeminen aikaansaa iloista mekastusta ehkä ei kannata iltasaduksi lukea. Eikä ruokailun aikana jos lapsi innostuu niin noita ääniä matkimaan niin että muusit ja soosit lentelevät päristyksen voimasta seinille. 


Olin jo entuudestaan Lucy Cousinsin ihailija. Meiltä kotoa lastenkirjojen hyllyistä löytyy Maisan pukuleikit, kirpparilta hankittu. Kuluneisuudesta päätellen aikaisempi omistaja on käännellyt kirjan läpsyjä innokkaasti ja sovitellut hiirelle erilaisia asuyhdistelmiä. Tässä kukka-asu.Hypätkää bussin kyytiin. Siellä on muitakin matkustajia. Läppiä nostamalla selviää keitä. Arttu Orava ohjaa. Voi mikä ilojen kirja ja värien kirjo!

14 comments:

 1. Täältä minä saan aina hyviä vinkkejä pojanpojan kirjaostoksiin .Ja vaikka kaikkea ei ostaisi tai lainaisi kirjastosta niin minusta sinä viet minut sellaiseen maailmaan mistä en halua luopua. Hyvää alkavaa viikkoa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi miten kauniisti kommentoit ♥ Hyvin sanottu, minäkään en luopuisi kirjojen ja mielikuvituksen maailmasta vaikka tilalle tarjottaisiin isoja rahoja. Huomaan että olet juuri tehnyt blogipäivityksen... Sinne siis kipin kapin 🙂

   Delete
 2. Nyt alkaa meilläkin taas tuo lasterkirja aika..:)

  ReplyDelete
 3. Voi teitä onnellisia 💙💕♥

  ReplyDelete
 4. Maisa on mukava :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva että on sullekin tuttu ♥

   Delete
 5. Oih..voi miten näitä Lucyn kirjoja onkaan tullut luettua:) Murmelit tykkäsivät näistä ihan hurjasti kun olivat pieniä..isot selkeät kuvat ja ihanan värikkäitä! Aurinkoista alkanutta viikkoa♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Selkeys minuakin viehättää, ja värit ❤️💛💜💚
   Aurinkoa sinunkin suunnallesi 🌻

   Delete
 6. Värikäs ilotulituspostaus näistä mainiosta lasten suosikeista!
  Tulee elävästi mieleen hauska muisto mukaillen sarjasta Nomen est omen: ostimme tälläisen Kuopuksen esikoiselle, nti Elohopealle ekakirjalahjaksi. Hän ihastui siihen siinä määrin, että ottaa mussutteli ja makusteli kirjan kulmat vanhempiensa kauhuksi muhennokseksi. Taitaa tulla lukija! Tarkka tyttö; ei ihme että sittemmin jo tokaluokkalaisena meni Potterit tuosta vaan ja harrastus jatkuu. Iloista viikonjatkoa:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ennusmerkit näkyivät siis tavattoman selkeästi: Tyttö ahmi ekan kirjansa kirjaimellisesti ja sitten hänestä kasvoi lukutoukka joka hotkaisee paksutkin teokset. Ihmeellistä ja hienoa 📚Olen ihan mykistynyt ♥

   Delete
 7. Maisa-kirjat eivät jätä kylmäksi! Olen hankkinut pari Maisyä laukkuuni, nämä on kiva kaivaa esille kun lapsilla alkaa aika käydä pitkäksi. Maisy on siitäkin hauska hahmo, että sekä tytöt että pojat tykkäävät. Go Maisy-Maisa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hauska ajatus että sinulla on pari Maisyä laukussa. Kiva tietää että sopii sekä pojille että työtöille. Ajattelin antaa tämän joululahjaksi Väinö-vauvalle joka on silloin 1 v 4 kk ♥

   Delete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.