Friday, June 08, 2018

Kukkia, kuivuutta, Kauniita ja rohkeita


Ei ole satanut yli kuukauteen. Nurmikko on kuin korppua. 
Kukkapenkkejä olemme yrittäneet kastella.
Pioneissa pulleat nuput.


Kurjenpolvet ovat tehneet jonkin verran kukkia.Syksyllä istutin blogiystävä Saralta saamiani lupiininsiemeniä.
Ihastuttavat taimet. Olen innoissani.


Poppies popping up.
Unikoita.

Rododendronissa on kukkia, vaikka ei sellaista runsautta kuin viime kesänä. Jotkut aika pieniä, muutama näyttävä yksilö. 


Joen näkeminen virkistää.
Hopeahärkki kukkii somasti. Se muistuttaa kesäistä hääkimppua. 


Katsokaa mitä näimme kirpparilla. Mieheni sen bongasi ja minulle ojensi. The Bold and the Beautiful, "Kauniit ja kamalat", "Kauniit ja kaljut", De vackra och de djärvä, Reich und schön. Sarjan ensimmäiset jaksot. Oli ihan pakko ostaa. Muistan kun aikanaan näin ensimmäisen jakson. Ajattelin että mitä hemmetin roskaa ja aioin vaihtaa kanavaa... mutta juuri silloin siinä sanottiin jotain kiinnostavaa mitä jäin vielä hetkeksi kuuntelemaan. Se hetki venähtikin vuosiksi. Hih. Ehkä tämä on perinnöllistä. Äitini katseli Peyton Placea. 


Carolyne oli ehdoton suosikkini ja ihailuni kohde noissa alkujaksoissa. Ensimmäisestä Thornesta pidin myös. Hän oli "oikea" Thorne, ne kaksi seuraavaa eivät olleet niin hyviä. Olen kuullut että Ridgen näyttelijä jäi pois joku vuosi sitten, mutta ole nähnyt sitä uutta Ridgeä. Minulla oli tapana suositella sarjaa englannin opiskelijoilleni (naisille) koska kieli oli niin selkeää ja huoliteltua. Monet ilahtuivat ja sanoivat että voivat ilmoittaa miehilleen että se on läksyä ja siis katsottava 🙂 

En ole katsonut mitään vastaavia kotimaisia sarjoja - Salatut elämät ja Kotikatu ja mitä niitä mahtaa olla. Olen aina vain katsonut vähän niinkuin "ammatin puolesta" vain vieraskielisiä ohjelmia. Vaan nyt tänä vuonna olen mieheni kanssa osunut muutamaan mainioon proggikseen; Hyvät ja huonot uutiset, Pitääkö olla huolissaan? ja Vedetään hatusta. Viihteellisiä ja kivoja. Opettavaisiakin. Tunnetteko noita? Luulen että ne ovat uusintoja. Hyvistä ja huonoista uutisista aletaan kuvata uusia jaksoja syyskuussa. Facebook sen kertoi.

18 comments:

 1. Hyvännäköisiä taimia! :) Iik! Jännittää: Toivottavasti niistä tulee kauniin värisiä kukkia!
  Kaunista kukintaa puutarhassanne kuivuudesta huolimatta. Kurjenpolven kukissa on upea väri. On tämä taas ollut ihmeellinen kevät/alkukesä. Minäkin olen joutunut kastelemaan jopa lupiineja (ihan pienimpiä), koska kuivuutta ja auringon porotusta kesti niin pitkään. Myös varjostaminen auttaa. Joskus olen asetellut jopa auringonvarjon suojaksi, jos on ollut isompi alue uusia taimia. Toivottavasti saatte pian sadetta.
  Mitä nuo kauniit kukat joen rannalla ovat?
  Mukavaa viikonloppua! xx

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minuakin jännittää. Äsken huomasin että on pienenpieniä lupiinintaimia nousemassa niistä toukokuussa kylvämistäni kuitenkin. Omenapuu varjostaa niitä jonkin verran eikä nyt olla onneksi hellelukemissa. 🙂 Auringonvarjo on hyvä idea. Säätiedotus lupaa sadetta tiistaille. Uskoisiko tuota? Saa nähdä. Jokivarren kukille minulla ei ole nimeä. Luonnonkukkia, niitä on valkoisia ja vaaleanpunaisia. 🌸 Kauniita ! Kiva kun kävit kommentoimassa. Buon fine settimana.

   Delete
 2. Tuota Pitäiskö olla huolissaan?, olen joskus aina katsonut...ja KAuniita ja rohkeitakin, joskus kauan sitten, mutta minun kärsimättömälle luonteelleni ei se sovi, kun viikko tolkulla jauhetaan samaa asiaa, eikä mitään tapahdu..:)
  Hieno kukkaketo joen rannassa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juuri katsoin Pitäisikö olla huolissaan? Kyllä siinä sai hekottaa, niin hauskaa panelilla on 😀Varsinkin juontajanaisen nauru tarttuu. Porukan kielenkäyttöä vain kauhistelen. Kaukana ovat ne ajat kun TV oli tarkoitettu koko perheelle.

   Kauniissa ja rohkeissa juoni eteni matamalla kuin etana. Ei se kärsimättömille sovi. Hih. Jotain viehätystä siinä silti on. Muistan kuulleeni että se on maailman katsotuin saippuasarja - vai oliko sitten pisimpään jatkunut sarja? Itse aion kyllä katsoa nuo alkujaksot DVD:ltä. Toivottavasti en jää koukkuun. Silloinhan minun on saatava lisää 😀

   Kun kävelin joen vartta pysähdyin kerran jos toisenkin ihailemaan jokea ja kukkaketoa 🌸

   Delete
 3. Loistokkaat unikot ja muut kukkivat kukat ovat tämän kesän kauniit ja rohkeat! Eilen tuli näön vuoksi vettä sen verran, että piha-asfaltti tummui hetkeksi. Olisikos ryhdyttävä sadetanssiin taipumaan? Löytyykö Sinulta askelkuvioita toimivaan taikaan? Jokivarsikuvissa silmä lepäsi ja nuo penkat ovat ilo silmille. Ja virtaavaa VETTÄ...

  "Peiton paikkaa" tuli a.D. tapitettua, mutta K&R:ää vähempi, kun kaikki menivät koko ajan uudelleen ristiin naimisiin keskenään. Aikansa kulttisarjoja molemmat. Salkkareita tuli alkuaikoina katsottua ja niiden anti oli pitkälti siinä, että ne nostivat esiin aiheita, joista varmaan monessa kodissa oli vaikea puhua, mutta sarja antoi kimmokkeen ja avauksen keskusteluille. Huomenissa lomailevat koissukaverit hihnaan ja mars-marssia jokirantaan, kiitos kimmokkeesta, leppoisia katseluiltoja ja kastelukotvasia:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sadetanssia minäkin olen harkinnut. Pitää muistella jotain vanhoja telkkariohjelmia ja niissä tanssineita intiaaneja. Ehkä askeleet löytyvät. TV:stä voi oppia vaikka mitä kun pitää mielen avoimena. Tietenkin myös pahoja tapoja. Ehkä noiden sarjojen anti on juuri keskustelun malli. Minulla vaan ollut aikojen alusta se vaatimus että katsomani ohjelma on jollain harrastamallani / opettamallani kielellä, eli siksi kotimaiset sarjat ovat jääneet sivuun.

   Kivoja kävelyjä karvaisten kaverien kanssa ! (Oho, koko lause k-alkuisin sanoin 😀

   Delete
 4. Pionit on lempikukkiani, "minunkin" pihallani niitä onneksi on. Ja unikot muistan lapsuuskodista. En seuraa suomisarjoja, mutta Hyvät ja huonot uutiset oli aikoinaan hyvä, kun oli se joku Petri juontajana ja Tommy Tabermann vielä remmissä. <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pionien nuput ovat tänään isompia kuin eilen, hyvää vauhtia kehittyvät ja alkavat aueta. Sinne vaan kameran kanssa 🙂 Ihastuin unikoihin vasta hiljattain. Yritin poistaa ne meidän pihasta kun kukkivat niin pienen aikaa, mutta onneksi ne tulivatkin sitkeästi takaisin. Nyt yritän saada ne leviämään.

   Muistan hämärästi nähneeni muutaman kerran sattumalta. Peter Nyman oli miellyttävä ja Tabermann taisi olla vakituinen panelisti, samoin kuin ... olisiko ollut Jari Tervo? Hauskoja. Nykyisen Hyvien ja huonojen uutisten uusia jaksoja aletaan kuvata syyskuussa ♥

   Delete
 5. Replies
  1. Mukava muisto ♥ Minä opin Kaukajärvellä Tampereen seudulla.

   Delete
 6. Teillä siellä pionin nuput ovat ihan kohta aukeamassa kukkaan. Meillä kukintaa saa vielä hetken odottaa.
  Minäkin aikoinani seurasin Kaunareita, mutta sitten sarja alkoi tökkiä ja junnata paikoillaan ja lopetin seuraamisen. Nykyisin lemppareitani on ihanaakin ihanampi Englantilainen sarja "Hakekaa kätilö".
  Mukavaa ja tohtisiko toivoa..... sateista viikonloppua.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pioneita aukeaa varmasti jo tänään. Ne kehittyvät hurjaa vauhtia. 💗

   Muistan lukeneeni että saippuasarjat tehtiin kotiäitejä varten hitaiksi jotta he saisivat katsella kotitöiden lomassa eivätkä menettäisi mitään vaikka välillä olisivat poissa ruudun äärestä.

   Olen nähnyt pari kertaa vilaukselta Hakekaa kätilö. Varmaan kiva sarja.

   Meille on luvattu sadetta maanantaiksi... Uskon sitten kun näen 😀☂️🌂 Joka tapauksessa mukavaa viikonloppua pioneita odotellessa 🌸

   Delete
 7. Kaunareita katsoin 90-luvulla. :D Tartutin seuraamisen anoppiinkin. En ole katsonut yhtään jaksoa kymmeniin vuosiin. Salkkarit tulee katsottua puolittain, Uusi päivä on lemppari!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minäkään en ole Kauniita ja kamalia katsonut tällä vuosituhannella.

   Täytyy vilkaista millainen tuo Uusi päivä on. Yksi suomenkurssilaiseni, irakilainen rouva, sanoi katsovansa sitä. Kirjoitin silloin muistiin miltä kanavalta se tulee ja milloin mutta olen unohtanut koko jutun. Kiva kun muistutit ♥

   Delete
 8. Ihanaa kukintaa sinulla siellä. Ihana pioni .Ovatko lupiinit jalolupiinia? Minulla on niitä kaksi. Tummanpunainen ja valkoinen. Tänä vuonna ovat tosi pieniä . Hyvät ja huonot uutiset olen katsonut muutaman kerran. Kauniita ja rohkeita samoin muutaman jakson alussa. Muista en osaa sanoa mitään.

  ReplyDelete
 9. Kiitos Nila ♥ Jotain hienoa lajiketta ovat; sain blogikaveri Saralta (Villa Emilia). Minä tykkään TV:stä vähän liikaakin, mutta plussapuolella mainittakoon että monet ohjelmat auttavat kielitaidon ylläpitämisessa. Hauskaa uutta viikkoa.

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.