Friday, April 28, 2006

JUU JUU JUUSTOA

LENTÄVÄ JUUSTO kirjasi kielestä, kirjakielestä ja puhekielestä, hyvästä ja huonosta, kuullusta ja luetusta, murteistakin riemastuttavan epätieteellistä mietintöä. Tai on se omalla tavallaan tieteellistä, mutta ei kielitieteellistä joten uusi näkövinkkeli raikastaa sen ennenajattelemattoman rapeaksi. Rouskis. Postaus liittyy suomen kieleen, kehitellen ja kerien englantiinkin. Omaperäinen.

Laajemmille lakeuksille vie meidät kieleen liittyen GNOTHI SEAUTON postauksessaan KUU ON JUUSTOA Menemme kielen ohi sen takana oleviin käsitteisiin ja ideoihin ja edamiin. Kielen avulla voimme käsittää ja ilmaista asioita, kunhan näemme käsitteiden ja sanojen läpi ja ohi. Arkielämän viestintä ihmisten välillä kompastuu siihen että meillä on keskenämme eri merkitys eri sanoille. Puhuin kerran aika kauan erään ihmisen kanssa mikroista, ennen kuin ilmeni että hän tarkoitti tietokonettaan ja minä mikroaaltouunia.

Omasta ajatusmaailmastani havaitsen että minulla on useille sanoille merkitysarkistot eri käyttötarkoituksiin. Esimerkiksi “elämä” voi toisinaan tarkoittaa omaa elämääni, toisinaan koko universumia, sitten taas kuoleman vastakohtaa, ihmiseloa ja niin edelleen.

Gnothi Seautonin edellinen lastu MIKSI ELÄN oli niinikään lukemisen arvoinen kokemus. Se poiki aikamoisen hienon postauksen SAHRAMILTA. Hän kirjoittaa että ELÄMÄ ON LAHJA . Suosittelen lukukokemusta. Ota lahjaksi. Aina on niitä jotka eivät elämän lahjaa arvosta, vaan haluavat sen palauttaa. Life is a lemon and I want my money back.

MIKÄ ON ELÄMÄN TARKOITUS?

Itse olen tuota pohtinut omassa päässäni ja keksinyt vastauksenkin aika pitkälle. Henkilökohtaisen vastauksen, jota en lähde selittämään. Ketäpä se kiinnostaisi paitsi itseäni? Kysymyksessä “Mikä on elämän tarkoitus?” esiintyy tuo äsken mainitsemani sana “elämä”. Isoon käsitteseen “elämä” minun pääni on liian pieni, samoin Jumalaan ja Totuuteen. Olen etsinyt vastausta vain kysymykseen Mikä on minun elämäni tarkoitus? Mielestäni olen sen löytänyt ja toivon olevani oikealla tiellä. Raivattavia esteitä ovat kielteiset tunteet, paheksunta, syyttely, tuomitseminen. Paras tuntemani tienviitta on rakkaus, suurempi rakkaus kuin pelkkä romanttinen rakkaus. Rakkaus luontoon ja elämään, lähimmäisenrakkaus. Kuljen minne kuljen sen viitoittamaa tietä.

Bytheway: Gnothi seauton = Tunne itsesi.

.

5 comments:

 1. Hienoa, kyllä, rakkaus - agape on avain.

  ReplyDelete
 2. Sinäpä syvällisiä pohdit taas...

  Tuleeko tännekin kohta kuuden kyssärin meemi, vai pitääkö vaan kysellä vapaamuotoisesti kommenttilootissa tarpeen tullen ?

  =)

  ReplyDelete
 3. Agape = rakkaus kreikaksi ilmeisesti. Muistelisin että I love you on kreikaksi s'agapo. Kauheata muuten kun eilen yritin ja yritin permalinkittää sinua blogiini eikä tahtonut millään onnistua. Sahasin blogisi ja muun ympäristön väliä niin monta kertaa että ihme kun ei katkennut! Ja ihme kun en luovuttanut, vaikka en ole maailman pitkäjännitteisimpiä ihmisiä :)

  ReplyDelete
 4. Maurelita,

  Tarkoitat varmaan tätä meemiä:

  HAASTE: Kysy minulta kuusi kysymystä. Ei seitsemän tai viisi, vaan kuusi. Sillä ei ole väliä, kuinka turhia tai omituisia kysymykset ovat - kysy ne joka tapauksessa. Liitä tämä sen jälkeen omaan päiväkirjaasi ja katso, mitä sinulta kysytään.

  Olen arastellut pistää tuota esille koska tiedän että vastaan mielelläni kysymyksiin laajasti ja monelta kantilta, ja homma paisuisi kuin pullataikina... Ei niihin kai tarvitsisi vastata, mutta kun pohdin niin kovin mielelläni kysymyksiä.

  Öh, vastaus kysymykseesi, osa 1a edellä, osa 1b tässä: Kysy ihan mitä vaan! :D Kiitos.

  ReplyDelete
 5. Ymmärrän... *vinks*

  Itselle tuli liuta hienoja kysymyksiä, ja nyt pitäisi kääntää ne ranskaksi yleisön pyynnöstä ! Huh, mihin ryhdyinkään.

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.