Friday, May 05, 2006

JUHANNUSMUISTO

Got an email from my friend Roger. He asked me if I had a good Vappu. What? Nythän on toukokuu jo pitkällä. Put it behind you, like a pig’s tail,

Ja sitten taas TOISAALLA tehdään nyt jo juhannussuunnitelmia? Jo? Jojo? En redan-redan på svenska.

Sebastian is already talking about Midsummer. Isn’t that a bit far along down the road? Well, I suppose one has to make plans.

JUHANNUSMUISTO palaa... Oltiin kovasti menossa vanhempien mökille juhannusta viettämään mono ovenraossa, vuonna yksi ynnä kaks ja karistamassa Hesan pölyjä kantapäistä. Vaan kesäduuni piti ensin hoitaa. Se oli yliopiston valintakokeiden valvonta. “Me” tässä viittaa puolisooni ja izeeni, jotka olimme opiskelutoverit sekä samassa kesätyössä. Hoidettiin urakkana kaikki kokeet, kaksi päivässa, mikä teki 10-tuntiset päivät. Juhannusaaton aattoon sijoittui viimeinen ponnistus ja rutistus, en jaksa tarkkaan muistaa mihin oppiaineeseen kokeesta pyrittiin.Kertokaa ihmeessä jos tiedätte! Maailman kielet oli kyseessä, seemiläis-haamilaiset ja koko baabelin skaala. Tenttikirja laihanpuoleinen, kokelaita isossa salissa vain kourallinen.

Lopulta meitä oli kolme valvojaa ja vain yksi kokelas jäljellä. Loimme toisiimme toiveikkaita “kunpa se nyt älyäisi lähteä ja päästää meidät juhannuksen viettoon” - katseita, ja toden totta - hurraa - heppu nousi seisomaan... lueskeli siinä vielä ruutupaperille kirjoittamaansa tekstiä. Me jännäsimme kärsimättöminä. (“No niin, no niin, tänne ne paperit ja menox!”) Ikuisuudelta tuntuvan ajan poika tuijotteli papereitaan muissa maailmoissa, putosi sitten takaisin penkkiin, alkoi kirjoittaa lisää ja istui ajan loppuun asti. Ellei olisi istunut, emme tätä juttua kertoilisi kaikille jotka jaksavat kuunnella.

.

2 comments:

  1. Jotkut tekevät jo vuotta aiemmin juhannussuunnitelmansa. :-D

    ReplyDelete
  2. Juu ja sitä juhannusta voi sitten kavereitten kanssa muistella seuraavan vuoden :D Jos muistaa. Eikä ole hukkunut.

    ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.