Friday, May 05, 2006

VALKOINEN SINIVUOKKO

.

.
Voihan ihme mitä bongasin ystäväni Mirkun puutarhasta äsken. Valkoinen sinivuokko. Kamera kulki mukana kun kerran bloggariksi olen syntynyt. Täytyyhän kavereille näyttää maailman ihmeitä kun tekin näytätte minulle. Yhtä sun toista ja varsinkin sitä toista. A bit of this, a bit of that. A bit of the other.

Kesäinen päivä. +20 astetta täällä Pohjois-Helsingissä. Koivuissa silmut. Voi itku, taas kerran missasin tilaisuuden KUULLA kun koivun silmut putkahtavat auki. Eräs Päivi vakuutti minulle vuosia sitten että sen voi kuulla. Haluaisin kokea sen itse jos se on totta. Onkohan se totta?

Outo ilmiö. Katselin Mirkun albumia ja totesin tuntevani valtaosan hänen sukulaisiaan ja ystäviään. Ei siinä mitään outoa tietenkään ole. Peruutan äskeisen lausuntoni. Voimmehan me olla hyviä ystäviä vaikka hän on entinen kielikurssilaiseni. Se vaan että ajatuskuplaan tupsahti äkkiä Dame Edna ja hänen seuralaisensa, morsiusneitonsa Madge. "The badge, Madge!"

Siihen yhdistyi ajatuskuplassa pubimuisto englantilaisten suosimassa Pub Angleterressä Helsingissä, missä muuan Steven sanoi minulle syyttävästi: "Istut miesten kanssa samassa pöydässä." "Miehet" olivat 5 opiskelijaani Malmilla sijaitsevasta ilmailualan oppilaitoksesta, ja odotimme paikalle saapuvaksi loppua luokkaa sekä naispuolisia opiskelijoitani muusta oppilaitoksesta. En osannut Stevenille muuta kuin sopertaa: "He ovat oppilaitani...", mihin hän heitti todella myrkyllisesti: "Ja sekö merkitsee nyt sitä että vietät heidän kanssaan kaiken aikasi elämäsi loppuun asti?"

Noiden heittojen ilkeys tuntui nahoissani seuraavaan päivään asti, mutta hälveni kuin poutapilvi auringon tieltä kun tajusin. Juuri noin se on! Kaikki oppilaani ovat luonani elämäni loppuun asti, ja ehkä sen jälkeenkin. So it is written and so it shall be. Jotkut parhaista ystävistäni ovat ensin olleet opiskelijoitani.
.

PS Sain edellisen postauksen valkovuokkoon lisätietoja eräältä tuttavalta, joka on luontoasiantuntija. Tässä mitä hän minulle juuri meilasi:

"Valkoinen sinivuokko kuvassa on hieno ja aika harvinainen albinoyksilö. Se kukkii joka vuosi valkoisena, vaikka naapurit loistavat ympärillä sinisinä."

Juuri noin se tänään kuvaamani yksilö sijaitsi: yksin sinisten sinivuokkojen joukossa. Hieno elämys nähdä se.
.

1 comment:

  1. Eikö ole jännä kuinka joskus vain luonnonkasvit voivat ilahduttaa mieltä.

    Tänä vuonna saimme iloksemme huomata, että lähellä kotiamme kasvaa kangasvuokkoja. Ilo saada sellainen harvinaisuus kotikonnuille.

    ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.