Monday, July 10, 2006

ILLANISTUJAISET PUUTARHASSA

.

Tuli ex tempore, impromptu, yllätyskutsu eilen Tonyn ja Tiinan puutarhaan kesäiltaa viettämään. They live in a semidetached house in Toukola, Helsinki. Keskellä olevassa tornissa on rappuset. You can see their kitchen window on the second floor to the left. Isäntäväellä oli matkaa hakea sieltä meille hot tea and cold tea, cucumber sandwiches, fruit salad and whatnot, mutta kaikki kutsuvieraatkin olivat tuoneet jotakin pöytään, so they didn't have to run back and forth all the time.

Suurin osa vähän yli 10-päisestä seurueestamme oli suomalais-englantilaisia pariskuntia. An Englishman and a Finnish wife. Ei yhtään niinpäin että vaimo olisi englantilainen. Sama tilanne kaikissa muissakin tuttavaperheissämme joissa toinen on englantilainen, skotti tai irlantilainen. I wonder why? Is is more common for the man to follow the wife to her native country in these cases?

Juuri Englannin lomalta palanneet Tony ja Tiina tarjosivat kolmioleipien päällä Vegemite ja marmite - tahnaa jota ei saa Suomesta. Meidän on yhtä vaikea käsittää marmitea kuin muunmaalaisten salmiakkia, joten en yritä selittää. Samaan sarjaan kuuluu lemon curd. Vegemite oli käsittääkseni australialaisversio marmitesta.

Oli upeaa saada juoda Pimms'iä jo toista kertaa. Eka kokemus oli suurlähetystön puutarhakutsuilla kesäkuussa. Merja ja John olivat ostaneet sitä Englannista. Juoma on ginpohjainen, laimentimena joku 7 up-tyyppinen juoma. Lasiin tulee mansikoita, mintunlehtiä, kurkun ja limetin palasia. Refreshing! It's a popular drink at the Ascot horse races, at Wimbledon and at fancy garden parties.

What fun we had! Neljä englantilaistamme muistelivat ja imitoivat erinäisiä brittikoomikkoja, sellaisiakin joista en ole kuullut. Benny Hill, Kenny Everett ja Fast Show ovat tietenkin tuttuja Suomen TV:stä. Suomalainen mieheni imitoi lahjakkaasti Dave Allenin sketsiä jossa Dave istuu kuuluisalla jakkarallaan ja esittää kaveria joka katselee ohi kulkevia autoja. Hän kääntää päätään kun kuviteltu Triumph nytkyttelee maisemassa ja myötäilee töyssyjä päällään: Tri - umph, umph, umph... Sitten menee Rolls Royce. Ei ääntä eikä töyssyjä. Auto lipuu ohi. Nyt tulee Fiat. Pää kääntyy ensi hitaasti, sitten kiihtyen: Fi - AAAT! Lopuksi suosikkimme Fiatin tyyliin, mutta ärhäkämmin: Aal-fa Ro - MEEEE o !

Voi että oli kiva ilta! Thank you all.
.

No comments:

Post a Comment

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.