Wednesday, July 12, 2006

MIELETTÖMÄN ISO HAARUKKA

.

Talikko.

Onpa iso haarukka! En tiedä tulisinko tuon ajatuksen ajatelleeksi ellen talikkoa katsoessani muistaisi että se on englanniksi sama sana kuin haarukka. Kieli ohjaa ajatuksiamme. En osaa suoralta kädeltä kertoa mitä talikko on ranskaksi, italiaksi ja espanjaksi, mutta veikkaisin että se voisi olla sana josta haarukka on sama pienennyspäätteellä. Toisaalta voi olla että ei ole.

Isolla haarukalla kun kääntelee tunkiota syntyy ajallaan hyvää multaa. Kuvaannollisesti psykoterapeutin vastaanotolla käännellään tunkioita ja saadaan kasvualustaa tulevaan hyvään elämään. Tämä huomautus nyt siksi että olen juuri saanut luetuksi loppuun kahden psykoterapeutin kirjat. Yksi hyvän kirjan mitta on että sitä pohdiskelee vielä jälkikäteenkin, eli minusta Sheldon B. Koppin ja de Mellon teokset olivat hyvät.

Kopp kertoi kivasti nuoruutensa marijuanan poltosta. Hän oli syntynyt vuonna 1929 ja oli USA:n hipster-nuorisoa 40-luvulla. Jengi poltteli maria, smoked pot, kuten sitä polteltiin, ringissä. ja koettiin elämyksiä, joiden mukana jokin ihan pikkujuttu nousi valtavan huvittavaksi tai sai kosmiset mittasuhteet. Arki polttamiskertojen välissä alkoi tuntua yhä harmaammalta ja merkityksettömältä, ja Koppia harmitti että hän ei saanut palautettua mieleen niitä upeita totuuksia joista pää täyttyi viikonloppuisin.

Hän päätti nauhoittaa istunnon, ja malttamattomana odotti että pääsi kuulemaan ikitotuuksia. Kuten arvata saattaa, nauhalla oli pelkkää pölinää ja roskaa. Tajunnan laajeneminen oli luuloa. Yhteinen keskustelu osoittautuikin osallistujien typeriksi yksinpuheluiksi, siis vähän samaan tyyliin kuin humalaisten örinä, missä jokainen selittää omaansa eikä kuuntele muita.

Minulla on tähän ikävä välihuomautus: Ei selvänäkään kovin usein pääse mukaan hyvään rakentavaan ja oivaltavaan keskusteluun. Ihmiset toistelevat latteuksia ja kuulevat vain oman äänensä. Pidän arvossa niitä kertoja kun pääsen osalliseksi hedelmällisestä keskustelusta. Niitä on silloin tällöin suosikkiblogeissani.

Kopp älysi onnekseen irrottautua ruohonpoltosta. Monet hänen ystävistään siirtyivät heroiiniin ja kuolivat. Jos hän olisi jakanut heidän kohtalonsa en voisi kirjoitella tässä hänen kirjastaan koska sitä ei olisi kirjoitettukaan.

Nyt luen Phillip MacGraw'n Life Strategies. Jokseenkin haihattelevan alun jälkeen kirjoittaja pääsi asiaan ja voi ihme että tuntuu kiinnostavalta! I can't wait to continue. Onpa hienoa että hän ei tuhonnut loistavaa tulevaisuuttaan hurjassa nuoruudessaan. En tiedä polttiko hän ruohoa, mutta ainakin hän hurjasteli Kansas Cityn öisillä kaduilla drag raceissa muiden hurjapäiden kanssa. Jaa, jaa, nuoruus ja hulluus! Kai meillä kaikilla oli sellainen.
.

No comments:

Post a Comment

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.