Sunday, August 20, 2006

JUHLA, LA FIESTA, A PARTY

.

How to describe yesterday's gathering at Timo and Belinda's place? It was perhaps a bit like the lettuce in the picture. The seeds were brought back from Iran by a Persian family who live in Espoo. They grew the lettuce themselves on their allotment.

Kuvan salaatti kuvastaa omalla tavallaan eilisiä kutsuja amerikkalais-suomalaisessa perheessä. Iranilainen Espoossa asuva ystäväperheemme toi salaatin siemenet viime kesänä lomallaan Iranista, ja kasvatti salaatin puutarhapalstallaan täällä Suomessa. He ovat asuneet täällä 6 - 7 vuotta. Kutsuilla oli monenmaalaisia ihmisiä, aviopareja ja heidän kaksikielisiä lapsiaan, Suomeen kauan sitten tulleita tänne juurtuneita ihmisiä, ja ihmisiä jotka ovat asuneet monissa eri maissa elämänsä aikana.
Belinda, our hostess wih the mostest, had just come back from China, were she taught English for a year, so naturally there were some Chinese elements at the party, among other things the dried squid in the picture.

Kutsujen emäntä on opettanut englantia Kiinassa vuoden verran ja on menossa takaisin 10 kuukaudeksi. Hänen kiinan opettajansa suomalaisen miehensä ja kahden lapsensa kanssa oli mukana kutsuilla. Eiliseen kokemukseen sisältyi kiinalaisia lyhtyjä ja kuvan kuivattua mustekalaa. Paljon paljon tuulahduksia maailman eri osista pitkin iltaa; Kiinasta, Intiasta, Iranista, uudesta Seelannista, Ranskasta, Skotlannista, Maltalta, Meksikosta, Kolumbiasta, Egyptistä, Unkarista, Englannista, USA:sta... Good Heavens, how many people were there? Ainakin oli kuuma. Sen voin kertoa. Ja puheensorina täytti ilman. Puhuin vuorotellen englantia, ranskaa, suomea, espanjaa ja farsia ( = persian kieli ). Egyptiläinen Rizk opetti minulle hiukan arabiaa. Vertailimme arabian ja persian kieltä. Hänen mielestään niissä on valtavasti yhtäläisyyksiä, minun mielestäni ei, lukuunottamatta lainasanoja. Sain näytteen intialaisen Saileshin äidinkielestä, mikä se sitten olikaan, ja maltalaisen Eddien kielestä. Jotkut paikalla olijoista ovat kolmikielisiä, kuten Leslien tyttäret Ronja ja Anna; ruotsi, englanti, suomi. Wow!

Monta kivaa tarinaa, many lovely people, IT WAS FANTASTIC, I'll be back... kerron lisää myöhemmin. Stay tuned.
.

No comments:

Post a Comment

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.